Skócia, Romantika, Kastélyok

 

falkland_palota.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda****
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Azonosító: 
58-4

Skócia, Romantika, Kastélyok
8 nap / 7 éjszaka

Szállás:
1 éjszaka Edinburghban, Houston House, vagy Bruntsfield Hotel
1 éjszaka a Grampian Hegység vidékén, Marycoulter, vagy Raemoir House
2 éjszaka Invernessnél, Mansfield Kastély vagy a Knockomie House
2 éjszaka Argyll vidékén, Stonefield Kastély, vagy Loch Fyne Hotel
1 éjszaka Edinburghban Houston House, vagy Royal Scots Club


 

Program és útvonal ajánlat:

1. Nap
Érkezés Edinburghba, vagy Glasgowba, bérautó felvétele, szállás elfoglalása, Városnézés Skócia fővárosában, séta a 18. században épült elegáns Újvárosban és a történelmi Óvárosban.

2. Nap
Elhagyva Edinburghot a Forth Öblön átívelő hídon át Perth felé vesszük az irányt. Itt található a Scone Palota, ahol a Skót Királyokat koronázták meg egykor. Tovább haladunk Észak felé, ahol a Királynő egyik Skóciai Palotája, a Balmoral Kastély is található. Szállás a Royal Deeside vidékén.

3. Nap
Ezen a napon a Cairngorm hegységen keresztül Dufftown és a Spey folyó völgye felé vesszük az irányt, utóbbi a whisky gyártás központja az országban. Csak hogy néhány működő lepárlót említsünk: Cardhu, Glenlivet, Glenfiddich, Tamdhu, Tomatin. Később Elginbe érünk, ahol egy középkori katedrális romját nézhetjük meg. Továbbhaladva a Moray öböl partján csodás homokos tengerpartokat és golfpályákat láthatunk. A Cawdor Kastélyt, amely több mint 600 éve lakott, érdemes belülről is megnézni. Szállás Inverness környékén.

4. Nap
Városnézés Invernessben, amely a Felföld fővárosaként ismert. Kirándulhatunk a környéken, megnézhetjük a Fort George Erődítményt, amely ma is működik és fekvéséből adódóan delfinlesre is kiváló lehetőséget nyújt. Este visszatérünk szállásunkra.

5. Nap
Ma a Loch Ness-ben élő szörny nyomába eredünk, a tó partján autózva leshetjük, hátha épp most bukkan fel. Ha időnk engedi, hajókázhatunk a tavon és megnézhetjük a mesés fekvésű Urquhart Várat a tó partján. Tovább haladunk a Caledoniai Csatorna mentén, Fort Augustusban érdemes megállni egy rövid pihenőre, amely a Loch Ness déli végén fekszik. Fort Willam felé vesszük az irányt, ahol Nagy-Britannia legmagasabb hegye, a Ben Nevis található, a város igazi üdülőközpont. Szállásunk Argyll vidékén lesz.

6. Nap
Ezt a napot érdemes ennek a szépséges környéknek szentelni. Meglátogathatjuk Campbeltown-t, itt is megnézhetünk egy whiskylepárlót, a Springbank Distilleryt, amelyet 1828-ban alapítottak, a Campbeltown Loch torkolatánál található a Davaar sziget, amely aszály idején gyalog közelíthető meg. Szállás ma is Argyll környékén.

7. Nap
Stirling
történelmi városa felé utazva festői tájakon autózunk, gyönyörű vízesések, szebbnél szebb pici falvak között. Stirlingben nézzük meg a kihalt vulkán tetejére épült Várat és a vele szemben található emlékművet, amelyet a hős szabadságharcos, William Wallace tiszteletére emeltek. Ezután visszatérünk Edinburghba, ahol a szállás is lesz.

8. Nap
Ha időnk engedi, folytassuk első napi városnézésünket Edinburghban a repülő indulása előtt. Autó leadása, hazautazás.
 


Szállás:
1 éjszaka Edinburghban, Houston House, vagy Bruntsfield Hotel
1 éjszaka a Grampian Hegység vidékén, Pittodrie House, vagy Thainstone House
2 éjszaka Invernessnél, Tulloch Kastély, van a Mansfield Kastély
2 éjszaka Argyll vidékén, Stonefield Kastély, vagy Loch Fyne Hotel
1 éjszaka Edinburghban Houston House, vagy Bruntsfield Hotel

 

Részvételi díjak/Fő :

áprils - október: 418.480.-
Júniusi, Júliusi időpontban: 476.530.- 
Augusztusi időpontban: 520.070.-
Superior szoba felár/fő/7 éj: 65.310.-

A részvételi díj tartalmazza:
7 éjszaka szállás 3 & 4 csillagos igazi Skót hangulatú szálláshelyeken, illetve Kastélyszállóban, kétágyas fürdőszobás szobában, reggelivel,
Bérautó 8 napra, 
24 órás magyar nyelvű asszisztencia.

Egy kis extra romantika:
Érkezéskor egy üveg pezsgő a szobában és utolsó este egy romantikus vacsora a hotelben.
Package ár 2 főre: 64.360.-

Ajánljuk a belépők helyszíni megvásárlása helyett az Herritage Pass kártya vásárlását
Kérésre a program tetszőlegesen módosítható, hosszabbítható. Kérje, kollégáink segítségét.

A program kérhető a Glasgow-i szállások helyett Edinburgh-i szállásokkal. Ajánlatunkat kérje irodánktól az info@london-utazas.hu email címen.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.