Skócia repülővel

 

windsor-castle-christmas.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
23-4
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2018. június 29 - július 4.
Részvételi díj: 295.300 Ft/fő + ill
2018 július 20-25. 
Részvételi díj: 319.800 Ft/fő + ill
2018. szeptember. 7-12. 
Részvételi díj: 295.300 Ft/fő + ill

Járulékos költségek: 

Reptéri Illeték kb: 42.000 Ft


 
A Skót-Felföld, Edinburgh, Loch Ness...
6 nap / 5 éjszaka, repülővel
Utazás: menetrendsz. repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***
Ellátás: 3x félpanzió + 2x reggeli az 5. és 6. napon

Program:
1. nap: Budapest–Edinburgh–Rosslyn-kápolna (20 km)
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal (átszállással) Edinburghba  (vagy Glasgowba). Köszöntőként utunk a Rosslyn-kápolnához vezet, Skócia egyetlen, a” DaVinci kód” által világhírűvé lett reneszánsz kápolnájához, mely a Templomos lovagok és szabadkőművesek emlékét is őrzi. Szállásunk Edinburghban vagy környékén lesz vacsorával

2. nap: Pitlochry–Glamis kastély–whiskey főzde–Blair kastélya–Pitlochry (190 km)
Reggelit követően utazunk a Firth of Forth (a Forth-folyó torkolatának) hídján átkelve Pitlochry skót hegyvidék hangulatos kisvárosán át a királyi pompát sem nélkülöző, szellemek lakta Glamis kastélyhoz. Felkeresünk egy whisky főzdét is – Skóciában járva az „élet vizének” megkóstolása kihagyhatatlan! Blair hófehér főúri kastélya és gyönyörű parkja egészen más képet mutat mint az angol királyi családhoz ezer szállal kötődő Glamis. Itt hű képet kapunk a skót nemesség életéről a középkortól napjainkig, gyönyörködve ékszereikben, bútoraikban, ruháikban, a park évszázados fáiban. Szállásunk Pitlochry környékén lesz vacsorával.

3. nap: Urquhart vára-Loch Ness-Eilean Donan-Skye-sziget kitekintő-Neptun vízlépcső-Fort William (380 km)
A mai napon elsőként a Loch Ness partján található Urquhart vár romantikus romjait tekintjük meg. Az oda útban garantáltan megmutatjuk Nessie-t is! Nem kevésbé romantikus a három tó összefolyásánál, egy kis félszigetre épült Eilean Donan középkori vára- a Hegylakó c. film egyik helyszíne! Lenyűgözően szép a tájon utazva egy rövid kis kitekintést és fotószünetet tartunk Skye-szigeténél, ahonnan jól érzékelhető a táj szépsége. Útban szállásunk felé még alkalmunk lesz megállni a Kaledóniai Csatornánál, a Neptun vízlépcsőnél. Szállásunk Fort William vagy környékén lesz vacsorával.

4. nap: Glencoe-Dochart vízesés –Stirling-Falkirk kerék-Edinburgh (220 km)
A szépséges Skót-felföld vár Bennünket! Ballachullish szép tavaival, Glencoe (a Könnyek Völgye) komor hegyeivel, a Rannoch-muir széljárta tőzeglápjával- feledhetetlen élmény! Kitérőt teszünk a fehér habokkal dühöngő Dochart vízeséshez, ahol megpihenünk, majd Stirling várához érkezünk, a középkori erődítményhez, a felföld kapujához – megnézzük szépen felújított termeit, látványosan berendezett konyháját. Programunk egyik felejthetetlen élménye, a modern kor vívmánya, mely az Union csatornán emeltetett: Falkirk 35 m átmérőjű forgó kereke. Szállásunk a következő két éjszakán át Edinburgh vagy környékén lesz.

5. nap: Melrose apátság-Abbotsford-Edinburgh (120 km)
Korai reggeli a szállodában, majd autóbuszunkkal Melrose apátságát keressük fel, mely romjaiban is lenyűgöző. Abbotsfordba látogatunk, Sir Walter Scott álom kastélyához, melyet saját tervei szerint középkori kastély mintájára építtetett. Megtekintjük a kastély kertjét, majd az eredeti berendezés, a rengeteg műtárgy, a személyes tárgyak sokaságát élvezzük, melyek mind a nagyszerű skót hazafi, a világhírű író szellemét idézik. Visszatérve Edinburgh-ba, délután autóbuszos és gyalogos városnézésre indulunk ”észak Athénjében”: Holyrood – a királynők palotája, a skót parlament modern épülete, Szent Egyed Székesegyház, a középkori épületeket őrző „Királyi mérföld”- a Royal Mile, Princess Street, a nyüzsgő főutca, a romantikus Várnegyed alkotják programunkat. A városnézést követően szabadidő.

6. nap: Edinburgh vár - Budapest
Utunk utolsó - és egyik legszebb – állomása a város fölé, sziklacsúcson magasodó Edinburgh-i Vár. A vár legmagasabb pontján lévő Korona téren helyezkedik el az egykori Királyi Palota, ahonnan jól látható a történelmi emlékeket rejtő Dávid torony és Félhold-bástya. Vele búcsúzunk Skóciától. A repülőtérre utazunk, majd menetrend szerint hazautazás (átszállással) Budapestre.


  


Időpontok - árak: 
2018. június 29 - július 4. / Részvételi díj: 295.300 Ft/fő + ill
2018 július 20-25.  / Részvételi díj: 319.800 Ft/fő + ill
2017. szeptember. 7-12.  / Részvételi díj: 295.300 Ft/fő + ill

Repülőtéri illeték kb.: 42.000 Ft
1ágyas felár: 88.000 Ft
Utazás: menetrendsz. repülővel
Elhelyezés: 5 éjsz. szálloda***
Ellátás: 5x reggeli 
Félpanzió: 34.800 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 95 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 8 GBP
Minimális létszám: 15 fő.

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep.téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárból 25.000 Ft-ot irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.