Royal Mews

 

large_rm.jpg
Azonosító: 
100-55

A Royal Mews az állami járműveket bemutató kiállítás. Minden lovas kocsit és a gépkocsikat mutat be, melyeket használnak ma is a koronázási, állami látogatások, királyi esküvők, a Parlament megnyitása és a hivatalos események alkalmával.
A látogatók itt láthatják a Gold State Coach-t, melyet utoljára a Queen's Golden Jubilee 2002-ben rendezett hálaadási ünnepségen használták, ezzel Őfelsége és Fülöp herceg ment át a Szent Pál Katedrálishoz.

A év legnagyobb részében az istállók adnak otthont, a királyi ménes számára. A lovak fontos szerepet játszanak a Királyi ház hivatalos és ünnepélyes feladataiban. Ezek elsősorban a Cleveland Bays,  az egyetlen brit fajtájú ló, valamint a Windsor szürkék, amely a hagyomány szerint mindig húzza a kocsi, amelyben a királynő utazik. A lovak folyamatos képzésben részesülnek vagy a jól megérdemelt pihenésüket töltik távol Londontól, ezért a lovak nem mindig megtekinthető.


Csoportos túra vezetés az alábbi nyelveken kérhető: 
angol, német, francia, orosz, japán, spanyol olasz, kínai.

Belépőjegyek ára: 
Felnőtt jegy: 6.290 Ft.
60 év felett: 5.710 Ft.
17 év alatt: 3.630 Ft
Családi jegy: / 2 felnőtt max 3 gyerek: 13.620 Ft

   

Royal Mews területén WC-k állnak rendelkezésre, az illemhelyeket alkalmas mozgássérültek számára. Csecsemőápolási szobákkal is biztosítottak. Fotózás és filmezés (magán használatra) megengedett a Royal Mews területén. A mobiltelefonok is használhatók.
Étel és ital nem vásárolhatókak, az üzletbe található számos különleges áru, amely kinálat nagy része úgy lett kialakítva, hogy kizárólagos eladó a Royal Collection.