Ripley's - Believe it or Not!

1256346203.jpg
Azonosító: 
100-5

Ripley's - Believe It or Not!

Hihetetlenségetk tárháza. 
Az igazi Indina Jones, Robert Ripley  kalandjait,  gyűjteményét  bemutató interaktív kiállítás, kalandtúra. 
London szívében, a West Enden nyílt az Egyesült Királyság eddig legmeghökkentőbb látványossága, a Ripley's Believe it or Not múzeum 

London nem gyengélkedik meghökkentő  élményekben, ami nem csoda, hiszen az Egyesült Királyság szíve az egyik legexcentrikusabb fővárosa a világnak. Persze sokan gondolták azt, hogy ez még simán fokozható, és a Piccadilly Circus fényreklámjai mellett megnyitották a Ripley's Believe it or Not! múzeumát. A bizarr dolgok kiállítása a Trocadero-ban kapott helyet, ahol – érdeklődés hiányában – már több érdekes látványosság is elvérzett. Ám a Ripley's múzeum alig másfél éves, és úgy tűnik maradandó, mert az érdeklődés komoly. Mi is beugrottunk, hogy felmérjük a bizarrabbnál bizarrabb kiállítási tárgyak sokaságát. Minden nagyító alá került, amellyel a hely megbotránkoztatni szándékozik a közönséget.

Akinek új a "Believe it or Not" franchise annak eláruljuk, hogy a bizarr tárgyak gyűjtésének az ötlete Robert Ripley agyából pattant ki, még a múlt század elején. A híres férfi a 20-as és 30-as években bejárta a világot, hogy kiderítse a kideríthetetlent és összegyűjtse az emberiség meghökkentő furcsaságait, amiről azután képregényekben számolt be a közönségnek.

A rajzok Believe it or Not (hiszed vagy sem) néven rendkívül népszerűvé váltak és felkeltették az egész világ érdeklődését. Ripley sajnos meghalt 1949-ben, de a 200 országból szerzett elképesztő gyűjteménye túlélte a háborút, és szellemiségét ma már 30 múzeum népszerűsíti a világ nagyvárosaiban. A legújabb londoni példány tavaly augusztusban nyílt, és a hely a a brit kritikusok szerint egy torzszülött cirkuszi show, a Tate Modern és egy vidéki viaszbábú múzeum bizarr egyvelege. 

Belépőjegy ára - Fast normál ár:
Felnőtteknek : 13.500  Ft/fő
Gyerekeknek : 10.360   Ft/fő

AKCIÓS JEGY - adott napra szóló Fast Track
Felnőtteknek : 10.740  Ft/fő
Gyerekeknek : 7.700   Ft/fő