Oxford - Wisley kirándulás

 

oxford2.jpg
Utazás: 
minibusz
Azonosító: 
59-3

 Oxford - Wisley kirándulás
Vidéki kirádulásaink idulási időpontja általában reggel 8 óra,a várható érkezés időpontja este 19.00.

Oxfordban található az angolszász-országok legrégebbi egyeteme, melynek története a 11. század végéig vezethető vissza. Oxford utcáit járva Nobel-díjasok, elnökök, királyok, miniszterelnökök lépteit követhetjük. Az egyetem szenteket, tudósokat, felfedezőket, művészeket, írókat, és színészeket engedett ki falai közül, igen jól felkészítve. De Oxford sokkal többet kínál, mint pusztán az egyetem megtekintését. Néhányat kiemelve: megnézhető a 16. századi Christ Church Cathedral, vagy az Ashmolean Museum, a világ első egyetemi múzeuma, többek között Michaelangelo, Raphael, és Leonardo da Vinci rajzaival, Turner, Paolo Uccello, Piero di Cosimo, John Constable, Claude Lorraine, vagy Pablo Picasso festményeivel, Oliver Cromwell halotti maszkjával, a Posie Ring gyűjteménnyel, amelyről úgy tartják, hogy Tolkient inspirálta, a Gyűrük Ura, "egy gyűrű mindenek felett" motívumának megalkotásakor.

A múzeumba, amely a Beaumont Streeten található, ráadásul ingyenes a belépés, de hétfőn nem tart nyitva. Szintén ingyenes a belépés a The Museum of the History of Science-be, a világ legrégebbi, ma is álló múzeumépületébe, ahol az antikvitástól a 20. századig a tudomány történetébe kaphatunk betekintést. Az oxfordi Bodleian Library a világ egyik legrégebbi könyvtára, Anglia szerte méretében csak a londoni British Library múlja felül. Ezen kívül is még számos múzeum, és park teszi tartalmassá az Oxfordba történő ellátogatást.

Az Egyesült Királyság 3 leglátogatottabb, fizetős parkja között van a Royal Horticultural Society's Garden is, amely Wisley településén fekszik. Világhírű, csodálatos növénygyűjteménye több, mint 100 év munkáját dicséri. Wisley, ahol a kert található, egy kedves, csendes, békés falucskának számít.

Részvételi díj: 21.650.- Ft/fő.
Min. foglalási létszám
4 fő.
Kisebb létszám esetén egyedi árral megoldható!
Kirándulások a szállások elől indulnak reggel 8 órakkor.
A kirándulás max időtartama 8 óra.