O2 Aréna

 

o2arena6.jpg
Azonosító: 
30

Az O2 Aréna egy többfunkciós fedett aréna a londoni O2 szórakoztató- és sportkomplexum belsejében, Greenwich kerületben, Dél-Kelet Londonban, az Egyesült Királyságban.

23 000 fős befogadóképességével  ez Európa egyik legnagyobb arénája a MEN Arénával (Manchester), a Lanxes arénával (Köln) és a Belgrád Arénával (Belgrád) párhuzamban. Megnyitását követően átvette "A viág legtöbb rendezvényének helyt adó aréna" címet a MEN Arénától, amely 2001 óta birtokolta ezt a címet.

Az arénát úgy építették meg, hogy a visszhang problémákat kiküszöböljék, ami korábban a londoni zenei események helyszíneinek hátrányos tényezője volt. A U2 együttes hangmérnöke, Joe O'Herlihy közösen együttműködve hangzásszakértő mérnökökkel kidolgozta azokat a tényezőket, amelyek az aréna tökéletes zenei hangminőségét adják.

A tervek szerint a 2012-es londoni olimpia gimnasztika (torna) versenyeit 16.500 fős nézszámmal, valamint a kosárlabda döntő-mérkőzéseket 20.000-es nézőszámmal az arénában rendezik meg.


O2 TETEJÉN

Mind azoknak akik nem csak belülről néznék meg az Arénát egy exluzív túrát ajánlunk.
Végigsétálhatunk az O2 Aréna külső felszínén és mindehez hegymászónak sem kell lennünk. Vezetett túra keretében felfelé egy 28°-os lefelé egy 30°os lejtőn sétálhatunk végig. A felejthetetlen izgalom melett csodálatos kílátásunk lesz a Canary Wharf városrészre is.
Túra csak vezetővel vehető igénybe. Mindenkinek ruhát és biztosító kötelet kell viselnie.
Túrán nem vehetnek részt 10 év és 125 cm alattiak, valamint 130 kg fölöttiek. Max Derékbőség 125 cm. max combvastagság 75 cm.
Túrára jelentkezi előre kell, időtartama kb 2 óra.
Tura indul: Hétfő - Péntek
Maj - Szep: 10:00 - 16.40
Okt - April: 12:00- 18.00

Részvételi díj: 15.670 Ft/fő

 


Jegyek vásárolhatók irodánkban, keresse kollégáinkat, kérje ajánlatunkat!