Nagy skót körút - 7 napos

 

hebrides-island-scotland1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
12-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020-es időpontok elérhetőek.
Július 10 - 16: részvételi díj - 419.900 Ft/fő
Július  17 - 23: részvételi díj - 419.900 Ft/fő
Augusztus 07 - 13: részvételi díj - 419.900 Ft/fő - MEGTELT
Szeptember 11 - 17: részvételi díj - 389.900 Ft/fő

Járulékos költségek: 

Sztornóbiztosítás: 1.5%
Biztosítás: 5.425 Ft/fő
Vacsora felár: 39.900 Ft/fő

 

 
Nagy skót körút

Az utazás a magyar turisztikai kínálatban egyedülálló módon nem csak Skócia középsô részeire korlátozódik, hosszabb tartózkodást biztosít a leglátványosabb tájon, a Felföldön, de útba ejti az Atlanti-óceán partvidékét és szigeteit is, és egy tengeri hajóút után bemutatja az ôsi kultúrák bölcsôjét az Orkney-szigeteket is. A programhoz magas színvonalú, sokrétű idegenvezetés társul zenei műsorral.

Időtartam: 7 nap/6 éjszaka
Utazás: repülővel, az országon belül autóbusszal
Elhelyezés: középkategóriás szállodákban, zuhanyzós, WC-s szobákban
Ellátás: angol reggeli, fakultatív vacsora
Minimum létszám: 18 fő 

Program:

1 nap: Utazás Glasgow-ba közvetlen járattal, érkezés a reggeli órákban. Informatív városnézés Glasgow-ban (Katedrális, Fő tér, egyetem). A Kelvingrove Galériában németalföldi és francia impresszionista festők remekművei mellett nézhetjük meg a leghíresebb skót építész, Mackintosh bútorait és a róla szóló kiállítást, és dinoszaurusz csontvázat is felfedezhetünk. Ezután megtekintjük a Falkirk kereket, amely egy hajóemelő szerkezet, a XXI. század érdekes technikai vívmánya. Délután láthatják még a stirlingi várat és a völgyet ahol William Wallace, a "Rettenthetetlen" csatázott. Szállás Glasgow térségében.

2. nap  Megkezdjük az utazást a kietlen és vadregényes Felföldre. Elhaladunk a költők és zeneszerzők által oly sokszor megénekelt festői szépségű Loch Lomond tó mellett, amely Rob Roy híres rablóvezér egyik tanyája volt. Ellátogatunk az egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb főúri család,  a Campbell-ek impozáns otthonába, az Inveraray kastélyba. Továbbhaladás a világ egyik legszebb völgyben Fort Williaam felé. Ezután egy újabb hosszú völgy, a Great Glen következik, melyen végighaladva Fort Augustusnál egy többlépcsős zsiliprendszert érintünk, hogy eljussunk az Inverness környéki szálláshelyre.

3. nap: Reggeli után felfedezhetik a titokzatos Loch Ness-tavat, Nessie lakóhelyét. Megállunk a tó partján Urquhart romváránál, ahonnan a gyönyörű tájat és a szörnyet is kémlelhetik. Délután megtekinthetik a hatalmas park közepén álló tengerparti Dunrobin kastélyt, amely Skócia egyik leglátványosabb kastélya, kertje különösen egyedülálló, ráadásként még egy solymászbemutatón is részt vehetnek. Lenyügöző tengerparti úton haladunk tovább a sziklára épült Girnigoe Sinclair vár egyedülálló romjaihoz. Éjszakázás néhány kilométerre az Egyesült Királyság legészakibb pontjától, John O'Groats-tól.

4. nap: Átkelés az Orkney-szigetekre, amelynek során fókákat, esetleg delfineket is láthatnak. A szigeten elhaladunk a Scapa Flow öböl mellett, amely mindkét világháborúban fontos haditengerészeti bázis volt. A természeti látványosságokon kívül több ezer éves, kőkorszaki építményeket (pl. Skara Brae), körkörös állóköveket csodálhatnak meg, megismerkedhetnek a viking kultúrával, és ennek híres remekművével, egy XII. sz.-i katedrálissal, sétálhatnak a főváros, Kirkwall hangulatos utcáin és láthatnak egy érdekes kápolnát is. A késő délutáni órákban visszatérés a főszigetre, érkezés az Inverness melletti szálláshelyre a késő esti órákban.

5. nap: Először az ország legnépszerűbb magánkastélyát, a hófehér Blair kastélyt nézhetik meg, utána látogatás egy whisky-lepárlóba, ahol a whisky-készítés fortélyait ismerhetik meg és meg is kóstolhatják a skót nemzeti italt. Délután eljutnak egy mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika lakhelyére, és a legendák szerint valódi kísértet(ek) is járt(ak) termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan dolog őrzi emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva jutnak el a Dundee körzetében lévő szálláshelyre, ahol az éjszakát tölti a csoport.

6. nap: St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Gyönyörű tengerpartja, golfpályái és romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jutnak el a festői környezetben fekvő Linlithgow palotához, amely Stuart Mária szülőhelye volt. Az utazás következő állomása a királyi család egykori vízi lakhelyéhez, az edinburgh-i kikötőben örökre lehorgonyzott Britannia yachthoz, amellyel II. Erzsébet és családja évtizedeken keresztül utazott a nemzetközösség távoli országaiba, és jelentős családi eseményeknek, így pl. Károly és Diana nászútjának is színhelye volt. Délután ismerkedés Skócia fővárosával, amelynek legfőbb nevezetességei a gránitsziklára épült vár, a királyi család által használt Holyrood palota, a középkori óváros, centrumában a Royal Mile-lal és a szabályos elrendezésű XIX. sz.-i városrész. Szállás Edinburgh környékén.

7. nap: Visszatérünk Edinburgh-ba, ahol szabadidő keretében egyénileg bebarangolhatják a hangulatos belvárost, vásárolhatnak, ellátogathatnak az állatkertbe vagy a botanikus kertbe is. Délután kirándulás utunk egyik fénypontjához, a titokzatos templomos lovagok székhelyéhez, a Da Vinci kód bestsellerben is megörökített, gazdagon díszített Rosslyn kápolnához. A program lezárásaként belülről megtekintjük az edinburgh-i várat, melynek teraszáról nyíló páratlan látképpel búcsúzunk Skócia fővárosától és az országtól is. Innen az edinburgh-i repülőtérre indulunk, hazautazás az esti órákban, közvetlen járattal.

 

A programok sorrendje felcserélődhet.


2020-es időpontok elérhetőek. 2 ágyas szobában
Július 10 - 16: részvételi díj - 419.900 Ft/fő
Július 17 - 23: részvételi díj - 419.900 Ft/fő
Augusztus 07 - 13: részvételi díj - 419.900 Ft/fő
Szeptember 11 - 17: részvételi díj - 389.900 Ft/fő
 


2020-es időpontok elérhetőek. 1 ágyas szobában
Július 10 - 16: részvételi díj - 499.900 Ft/fő
Július 17 - 23: részvételi díj - 499.900 Ft/fő
Augusztus 07 - 13: részvételi díj - 509.900 Ft/fő
Szeptember 11 - 17: részvételi díj - 469.900 Ft/fő

Sztornóbiztosítás: 1.5%
Biztosítás: 5.425 Ft/fő
Vacsora felára: 39.900 Ft/fő
Helyszínen fizetendő belépők: 130 GBP

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.