Nagy angliai körutazás és a wales-i várak

 

carnaervon_castle_wales.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
16-43
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020 július 12-23. Részvételi díj: 307.000 Ft/fő
2020 augusztus 14-25. Részvételi díj: 307.000 Ft/fő

 

Járulékos költségek: 

 Biztosítás: 9.300 Ft/fő

Nagy angliai körutazás és a wales-i várak
12 nap / 11 éjszaka


Utazás: 
Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.
Szállás: 11 éjszaka színvonalas, jó középkategóriás szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
Ellátás: Bőséges büfé- vagy angol reggeli, valamint vacsora a 2. estére (fakultatív vacsora a többi estére az utolsó este kivételével).
Figyelem: Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt elképzelhető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melleti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.
PROGRAM:
1. nap:
Elutazás
Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái, Canterbury
Utazás az Aachen - Brüsszel - Calais útvonalon. Kompátkelés a La Manche csatornán Doverbe a délutáni órákban. Továbbutazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. Ismerkedés a várossal. Szállás London mellett (1 éj).

3. nap: Hampton Court, Oxford
Délelőtt VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Court-nak a megtekintése (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.), majd utazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, a legfontosabb kollégiumok (köztük a Christ Church College) meglátogatása, majd szabad program. Szállás Coventry környékén (2 éj).

 

4. nap: Stratford, Warwick, Coventry
Barangolás Shakespeare szülőföldjén, Anglia "szívében". Ismerkedés Stratforddal, mely egy nagyon hangulatos kisváros, ahol szinte minden a város szülöttére, Shakespeare-re emlékeztet. A nagy író szülőházának meglátogatása. Továbbutazás Warwickba, vára az egyik legimpozánsabb egész Angliában, belsejében pedig nagyszerű kiállítások láthatók. A nap befejezéseképpen utazás Coventrybe. Coventry városa két egymás mellett álló katedrálisáról nevezetes. Az új katedrálist a II. Világháború után építették fel a háborúban lebombázott középkori katedrális mellett, melynek romjait meghagyták, hogy emlékeztessenek a háború borzalmaira.

 

5. nap: Snowdon, Wales-i várak
Utazás a Birmingham - Shrewsbury - Llan­gollen útvonalon az UNESCO világörökség részét képező wales-i várakhoz. A Snowdon-hegység fenséges hegyvonulatai mentén megérkezés Caernarvonba, egy szép kisvárosba. A tengerparton álló ha­tal­mas vára arról nevezetes, hogy itt szüle­tett I. Edward angol király fia, és ettől kezdve viselik a Wales-i herceg címet az angol trónörökösök. Az út következő állo­mása Conwy, ahol mind a középkori város­falak (21 bástyával), mind a 8 tornyú vár kiváló állapotban fennmaradtak. Ez az együt­tes a maga nemében egyedülálló egész Nagy-Britanniában. Szállás Liverpoolban (2 éj).

 

6. nap: Liverpool, Chester
Liverpoolban, a legnagyobb angol kikötővárosban, a város 2 híres katedrálisának, a monumentális anglikán és a modern katolikus katedrálisnak megtekintése, majd szabad program. Lehetőség az Albert Dockban lévő Beatles Múzeum vagy a rendkívül gazdag Tengerészeti Múzeum meglátogatására. Délután ismerkedés Chesterrel, Anglia egyik legszebb kisvárosával. Az ókori eredetű város régi, hangulatos favázas épületeivel olyan, mint egy nagy szabadtéri múzeum.

 

7. nap: Bath, Stonehenge, Salisbury
Utazás a Birmingham - Gloucester - Bristol útvonalon Bath
-ba, Nyugat-Anglia műemlékvárosába. Ismerkedés a várossal (georgiánus stílusú épületek, Római fürdő, katedrális), majd a következő állomás Stonehenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. Szállás a dél-angliai Southamptonban vagy környékén. (1 éj). 

8. nap: Portsmouth, Brighton
Délelőtt a szomszédos Portsmouth-ban szabad program, illetve lehetőség a kikötőben a Napoleont legyőző Nelson admirális egykori vezérhajójának, a Victorynak a megtekintésére. Továbbutazás Brightonba, a legnagyobb angol üdülővárosba. Különleges élmény végigsétálni a város tengerparti sétányán és óriási mólóján, amely olyan, mint egy nagy vidámpark. Brighton egyéb nevezetességei: a Királyi Pavilon (egy keleties stílusú királyi palota) és az Akvárium. Szállás London mellett (3 éj).

 

9. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál Székes­egyház, Hyde-park, Buckingham palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után szabad program.  

10. nap: London
Szabad program Londonban. Az idegenvezetővel lehetőség van további nevezetességek megtekintésére (pl. British Museum - a világ egyik leggazdagabb múzeuma, National Gallery - Anglia vezető képtára, mely teljes áttekintést ad az európai festészetről a középkortól a XIX. század végéig, Tower - az angol királyok ősi erődítménye, stb.).

11. nap: Leeds várkastély, Csalagút
Délelőtt a festői Leeds várkastélyt és elbűvölő parkját látogatjuk meg, majd a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais - Bruges - Brüsszel - Aachen útvonalon a Rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj).
Megjegyzés: Kis eséllyel előfordulhat, hogy a Csatornán való átkelés hazaúton is komppal történik.


 

12. nap:
Hazautazás a Frankfurt - Nürnberg - Linz - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a kés
ő esti órákban.


IDŐPONTOK:
2020 július 12-23. - Részvételi díj: 307.000 Ft/fő
2020 augusztus 14-25. - Részvételi díj: 307.000 Ft/fő

Félpanzió felár: 59.900 Ft (9 vacsora az 1-10. napig, a 2. nap kivételével - a 2. napra a részvételi díj tartalmazza a vacsorát.)
Egyágyas felár: 115.000 Ft.
Biztosítás: 9.300 Ft/fő

Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt elképzelhető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség meleg ételt fogyasztani.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a kompátkelést Angliába és a visszautazást a Csatorna Alagúton, a 11 éjszakai szállást reggelivel, 1 vacsorát a 2. napon, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

 

Belépők: Kb 230 GBP

Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Hampton Court 21,80 GBP
Stratford Shakespeare szülőháza 13,45 GBP
Warwick vára 20 GBP
Caernarfon vára 9,90 GBP
Conwy vára 9,90 GBP
Liverpool Beatles Múzeum 17 GBP
Stonehenge 17,10 GBP
Portsmouth Nelson hajója 14 GBP
Brighton Királyi Pavilon 12,75 GBP
London Westminster-apátság 21 GBP
Szt. Pál-székesegyház 17 GBP
British Museum ingyenes
National Gallery ingyenes
Tower 25,30 GBP
Leeds vára 16,50 GBP
Figyelem: nyugdíjas kedvezmény (10-15%) majdnem mindenhol van!

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.