Madame Tussaud's panoptikum

II.Erzésbet brit királynő temetésére 2022.09.19-én került sor Londonban, emiatt a legtöbb látnivaló ezen a napon és némely látnivaló a temetést követő pár napban is zárva tart vagy korlátozott nyitvatartással üzemel.  A várható ÚJRANYITÁS 2022 09 29.
Kérjük utazásuk tervezése soránt ezt legyenek szívesek figyelembe venni! 

madamme_tuss1.jpg
Utazás formája: 
Belépőjegyek
Zona: 
1-2 zona /1/
Megálló: 
Baker Street
Azonosító: 
100-GT-MTSW

Madame Tussaud's Panoptikum

A viaszfigura panoptikum nem csupán a híres emberek viaszfigurájának  kiállítása, hanem rengeteg interaktív tevékenységet is nyújt a zene- és filmvilág különböző területeiről. Minden idelátogatónak lehetősége adódik a kulisszák mögé bepillantást nyernie.

A jegy adott napra és időpontra szól, melyel várhatóan 15 percen belűl  bejuthat az épületbe.

 

ÚJ beléptetési rendszer:

A londoni Madame Tussaud's panoptikum beléptetési rendszere megváltozott. Az előre megváltott jegyekkel a helyszínen belépési időpontot már tartalmazzák. A jeggyel foglalt időpont előtt 15 perccel kell megjelennie a helyszínen. A Belépés külön sorban történik.

Újdonságok:
Élvezze a Marvel Super Heroes 4D mozi élményét
Fedezze fel az interaktív Star Wars Experience kiállítást. 

 

Különböző élményekben lehet része, mint például:

  • Premiere Night 
  • A-list Party
  • Sports Arena
  • A Royal Appointment
  • Music Megastars 
  • Behind The Scenes
  • Warhol's Women
  • Spirit of London
  • SCREAM

Figyelem: 16 éves kor alatt felnőtt kísérete szükséges! 

Nyitva tartás
Hétköznapokon: 9.30 - 17.30
Hétvégeken: 9.00 - 18.00


Tussaud első viaszfigurája Voltaire volt 1777-ben. Egyéb híres emberek, akiket szintén ebben az időszakban mintázott meg Jean-Jacques Rousseau és Benjamin Franklin alakja volt. A francia forradalom alatt számos híres áldozat figuráját készítette még el. Emlékirataiban azt állítja, megkereste a lefejezett polgárok fejeit, melyekből halotti maszkokat készített.

A Napóleoni háborúk következtében nem tudott visszatérni Franciaországba, így kiállításával beutazta egész Nagy-Britanniát és Írországot, egy ideig látható volt a londoni Lyceum Színházban is. 1831-től a Baker Street-en bérelt lakást a Dorset és King Street között, 1836-tól ez volt Tussaud első állandó otthona.[2] 1835-ben megnyitotta múzeumát, melynek egyik fő attrakciója volt a Rémület Kamrája.

Több híres ember figurájával bővült a kiállítás, beleértve Horatio Nelsont és Sir Walter Scottot. Néhány olyan szobrok, melyeket maga Marie Tussaud készített, még mindig léteznek. A galéria eredetileg mintegy 400 különböző viaszmást tartalmazott, de egy tűzkár 1925-ben, majd egy német bomba által okozott kár 1941-ben tönkretette a legtöbb ilyen régebbi modellt.

Madame Tussaud viaszmúzeuma napjainkra az egyik legjelentősebb turisztikai attrakcióvá nőtte ki magát Londonban a londoni Planetárium nyugati szárnyában. 

 

A jegy adot napra és időpontra szól, egy név szükséges a foglaláshoz.
Az Ön által adott napon, a partner visszaigazolásában szereplő időpontban tud bemenni.

A jegyeket 09:00 -tól 15:45 ig, negyed óránkénti időpontokban igazolják vissza a szabad helyek erejéig. 
Amennyiben valamilyen kérése van a vásárláskor a megjegyzés rovatba tudja beírni.
A jegyek 48 órán kívülre foglalhatóak.

Gyermek jegy 3-15 éves korig váltható. 
3 éves kor alatt a belépés ingyenes, de nullás jegy váltása szükséges.

Az üzemeltetők bármelyik figurát vagy attrakciót eltávolíthatják, illetve megváltoztathatják előzetes értesítés nélkül renoválás, technikai, biztonsági vagy egyéb okok miatt.

A BELÉPŐJEGY IRODÁNKBAN AZ ALÁBBI ÁRAKON VÁSÁROLHATÓ:
Felnőtt,: 18.780 Ft
Gyerek 3-15 éves: 16.660 Ft