London, Stonehenge, Oxford -csillagtúra Dél-Angliában

oxford.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
16-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Részvételi díj:
2019 június 5-12.
2019 augusztus 6-13.
2019 szeptember 02-09.
 

Járulékos költségek: 

Félpanziós felár: 31.200 Ft (6 vacsora)
Egyágyas felár: 53.000 Ft
Biztosítás: 4800 Ft.


 
London, Stonehenge, Oxford -csillagtúra Dél-Angliában 8 NAP
 

PROGRAM:
1. nap Elutazás
Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Dover fehér sziklái, Canterbury
Utazás az Aachen - Brüsszel - Calais útvonalon. Kompátkelés a La Manche csatornán Doverbe a délutáni órákban. Továbbutazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. Ismerkedés a várossal. Szállás London mellett (4 éj).

 

3. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál Székes egyház, Oxford street, Hyde-park, Buckingham palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után marad szabadidő London egyéni felfedezésére, illetve lehetőség fakultatív hajókirándulásra a Temzén, ahova idegenvezetőnk is elkiséri az érdeklődőket.

4. nap: Stonhenge, Oxford, London (by night)
Egész napos kirándulás Londontól nyugatra. Első programunk Stonhenge: a rejtélyesen egymás mellé állított és egymásra rakott kőtömböket Európa talán leghíresebb történelem előtti emlékének tartják. Továbbutazás Oxfordba, Anglia híres egyetemi városába, mely tele van műemlékekkel. Séta a városban, ismerkedés néhány fontosabb kollégiummal. Visszautazás szállodába London belvárosán keresztül, esti autóbuszos városnézés, illetve lehetőség rövid sétára a Piccadilly környékén. Érkezés a szállodába késő este. Figyelem: A félpanziós felárat befizetőknek a vacsora ezen a napon nem a szállodában lesz, hanem egy oxfordi étteremben.

 

5. nap: Windsor, London
Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése. Délután szabad program Londonban, illetve az idegenvezető segítségével lehetőség további nevezetességek megtekintésére (pl. British Museum, National Gallery, London Eye stb.).

6. nap: London, Hampton Court
Szabad program Londonban vagy idegenvezetőnkkel ismerkedés London további érdekes látnivalóival. Az érdeklődők számára lehetőség lesz a Tower (az angol királyok ősi erődítménye) és Madame Tussaud Panoptikumának a meglátogatására. Délután VIII. Henrik nagyszerű kastélyának, Hampton Courtnak a megtekintése következik (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.)

7. nap: Leeds várkastély, Csalagút
Délelőtt a festői Leeds várkastélyt és elbűvölő parkját látogatjuk meg, majd a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais - Bruges - Brüsszel - Aachen útvonalon a németországi tranzitszálláshoz (1 éj).

8. nap: Hazaút, hazaérkezés
Hazatutazás a Frankfurt - Nürnberg - Linz - Hegyeshalom - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje (3-6. napok) a múzeumok nyitva tartásának függvényében felcserélődhet.


Időtartam: 8 nap /7 éjszaka

Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata). Nincs éjszakai buszozás.
Szállás: 7 éjszaka színvonalas szállodákban, kétágyas (pótágyazható), fürdőszobás szobákban.
Oda- és visszaúton 1-1 éjszaka tranzitszállás Németországban: odafelé egy 4 csillagos, visszafelé egy erős 3 csillagos szállodában.
5 éjszaka London környékén 3 csillagos szállodákban az alábbiak szerint:
„A” jelű csoportok: egy London környéki kisvárosban, 3 csillagos szállodában.
„B” jelű csoport: egy London környéki kisvárosban egy tradicionális hangulatú, erős 3 csillagos szállodában.
Ellátás: Bőséges büfé- vagy angol reggeli / fakultatív félpanzió.
Figyelem: Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt elképzelhető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni. 

Félpanziós felár: 31.500 Ft (6 vacsora)
Egyágyas felár: 53.000 Ft.
Biztosítás: 4.800 Ft.

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a kompátkelést Angliába és a visszautazást a Csatorna Alagúton, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.