LONDON - OXFORD - STONEHENGE - Repülővel

5.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
busz
Azonosító: 
23 - 5
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. szeptember 25 - 29. - Részvételi díj: 229.500 Ft/fő + illték
2020. október 24 - 28. - Részvételi díj: 229.500 Ft/fő + illeték


Járulékos költségek: 

Reptéri illeték: 45.000 Ft/fő
Biztosítás: 3.875 Ft/fő
Stohenge belépő: 9.500 Ft/fő
Fakultatív vsaora: 36.200 Ft/fő
1 ágyas felár: 49.600 Ft

 

'Van Európa, és vagyunk mi, angolok!' - jelentik ki hidegvérrel a brit szigetek lakói, akik makacsul hiszik, hogy ők egyetlen más európai néohez sem hasonlíthatók. S milyen igazuk van! Angliában tényleg minden más! Alig 30 kilométerre az európai kontinenstől, a brit szigeteken már baloldalon zajlik a közlekedés, a távolságolat mérföldben és yardban mérik, a konnektor hárompólusú, a fürdőszobai keverőcsap ismeretlen, az időjárás örök beszédtéma, s a piros telefonfülkék és az ötórai tea ugyanúgy a hétköznapi valóság elválaszthatatlan részét képezik, mint a pob-ok vagy az emeletes buszok. Van-e olyan még egy olyan ország, ahol a hagyományőrzés olyan erős lenne, mint Angliában? Egy több mint 1000 éves monarchia ez, ahol a brit uralkodók immáron negyvenedik generációja ül a trónon! És ahol a valóságban is "minden olyan, mint a filmeken": mára ikonszerűvé vált már a magyarországnyi lakosságú London szinte minden építménye, de a vidéki kisvárosok ősi fagerendás házai is szemet gyönyörködtetőek. Angliában tényleg mindig zöld a gyep, a csipkés gótikus katedrálisok lenyűgözőek, s itt az ősi várakban, kastélyokban valódi lordok élnek, a vidéki táj idilljében pedig valódi birkanyájak legelésznek. Angliát nem kell reklámozni, mert itt pontosan azt kapja, az ember, amit vár! Az olyan hívószavak, mint Fehér Sziklák, Tower, Westminster, Piccadilly, Windsor, Oxford vagy Stonehenge (de még a Beatles és James Bond is) magukért beszélnek... e hívószavak azok, amelyek időtlen idők óta okkal vonzzák a látogatókat a brit szigetekre. Csatlakozzon Ön is csoportunkhoz és legyen részese ennek a páratlan élményeknek!
 
LONDON - OXFORD - STONEHENGE 
Windsor, Stratford, Salisbury, Greenwich
Utazás: autóbusszal vagy repülős csatlakozással 
Elhelyezés: 4 éjsz. szálloda**/*** 
Ellátás: 4x reggeli 

 Program: 

1. nap: Szeged–Budapest–Köln környéke (1150 km) - buszos utasok
Elutazés Szegedről a kora reggeli órákban. Budapestről továbbutazunk Ausztrián és Németországon keresztül, pihenőkkel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autópálya melletti étteremben. Transzitszállásunk Köln környékén lesz.
2. nap: Köln–Calais—Dover—Greenwich–London (630 km) - Buszos utasok
Megreggelizünk, majd a Brüsszel–Calais útvonalon indulunk tovább. Komppal kelünk át a La Manche csatornán. Angliába érve Dover ősi vára és a híres fehér sziklák látványa fogad Bennünket. Kent megye mesés tájain tovább utazva érjük el Greenwich-et, a londoniak kedvelt kirándulóhelyét. A Greenwich Park kilátóteraszáról elénk tárul egész London, sétánk során pedig láthatjuk a Királyi Tengerészeti Akadémia, a Hajózási Múzeum és az Obszervatórium épületét, valamint Anna királynő palotáját (UNESCO Világörökségek). A keleti és nyugati féltekét elválasztó meridiánnál fotószünetet tartunk. Repülős utasainknak érkezés után transzfer a szállodába, majd csatlakoznak az autóbuszos csoporthoz. Szállásunk 4 éjszakán át Londonban lesz.

3. nap: Egész nap London
Reggeli után megkezdjük az ismerkedést a brit fővárossal. Bemegyünk a közel 1000 éves Towerbe (UNESCO Világörökség): Fehér Torony, hollók, a koronaékszerek, a királynék rezidenciája és a vesztőhely. Fényképszünet London egyik szimbólumánál, a Tower hídnál. Autóbusszal utazunk tovább a City-n keresztül a Piccadilly-re. Ezt követően gyalogos városnézés következik: Trafalgar tér, Nelson szobor, a parlament épülete, Buckingham Palota, Downing Street, Westminster apátság (kívülről). A városnézést követően szabadidő, melynek során felülhet a London Eye óriáskerékre, ellátogathat az ingyenes Nemzeti Galériába és kipróbálhat egy valódi angol pub-ot.

4. nap: Windsor, Stonehenge és Salisbury (310 km)
Megreggilünk, majd utunkat a Londonhoz közeli Windsorban kezdjük. A kisváros ékessége a királynő használatában álló, hatalmas területű ősi kastély. Termei az 1992-es tűzvész óta megszépülve várják a látogatókat, a késő gótikus Szent György kápolna pedig az angol uralkodók egyik temetkezőhelye a XV. század óta. (A királynő ott tartózkodása alatt a kastély egyes részeinek látogatását korlátozhatják.) Windsor után utunk a déli-angliai Salisbury síkságon át vezet a több mint 4000 évesre becsült Stonhenge monumentális kövei (közelről történő megtekintését jelentkezéskor foglalni kell!). Keletkezése ma is talány - talán a régi idők varázslóinakkultikus szertartásai zajlottak itt, talán ősi naptárként működött. A napot az Agatha Christie krimik kisvárosi hangulatát idéző Salisbury-ben zárjuk, melynek 750 éves katedrálisa uralja a várost. Az építmény igazi remekmű, tornya Angliában a legmagasabb, káptalani gyűléstermében őrzik az angol parlamentarizmus alapokmányát, az 1215-ben keletkezett Magna Chartát. A katedrálist övező kilenc hektáros zöld gyepen is végig sétálunk, mely mit sem változott az elmúlt évszázadok alatt. Estére londoni szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: London egyénileg vagy Bleinheim kastély-Bourton-on-the-Water és Oxford kirándulásra hívjuk (280 km)
Reggelit követően napját egyénileg tervezheti Londonban, vagy jöjjön velünk!
Fakultatív ajánlatunk: Ezen a napon Londonból észak-nyugatra indulunk egész napos kirándulásra. Először az eklektikus Bleinheim kastélyt tekintjük meg, mely kitűnő példája a 18. századi főúri palotáknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve, mely a blindheimi csata emlékére épült. A gyönyörű barokk stílusú épület az egyetlen olyan vidéki - nem a királyi család tulajdonában álló - angliai kastély, mely az UNESCO Világörökség része! Anna királynő építette John Churchillnek (Marlborough első hercegének) a spanyol örökösödési háborúban elért sikereiért, később pedig itt született a herceg fia, Winston Churchill is. Churchill is imádta a kastélyt, felesége Clementine kezét is itt kérte meg, ahol egy csodás rózsakertet is építetett neki. Utunkat Bourton-on-the-water-ben, "Cotswolds Velencéjében" folytatjuk! A várost szerte-szét szabdaló vizet a Windrush folyócska szállítja, mely a faluban egy sekély patakká szelídül. A képeslapokra kívánkzó angol vidéki cottage-ok (vidéki házikók), a szivárvány minden színében pompázó virágoskertekkel és ablakokkal, kis kőhidakkal, hangulatos, romantikus utcácskákkal, a harsogó zöld környezet és a dimbes-dombos tájkép teszi idillikussá. Ezt a hamisítatlan, vidéki Angliát fedezzük fel! Utunkat az ősi egyetemi városba, Oxfordba folytatjuk. "Az álmodó tornyok városaként" aposztrofált Oxford leghíresebb látnivalóit vesszük sorra: sétálunk a II. Henrik alapította kollégiumi épületek között, megtekintjük az egyetemi könyvtárat és színházat, valamint az oxfordi Sóhajok Hídját, mely a Hertford kollégium épületeit kapcsolja össze. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába.

6. nap: London, Canterbury, Csalagút, Frankfurt környéke (800 km)
Reggeli a szálláshelyen. Repülős utasaink részére menetrendtől függően transzfer a londoni repülőtérre, hazautazás Budapestre. 
7. nap: Frankfurt–Budapest—Szeged (950 km) - buszos utasok
 
 . 
 

2020. szeptember 25 - 29. - Részvételi díj: 229.500 Ft/fő + illték
2020. október 24 - 28. - Részvételi díj: 229.500 Ft/fő + illeték

Repülőtéri illeték: 45.000 Ft/fő
1ágyas felár: 49.600 Ft
4x vacsora felár:
(15 főtől, 2-5. napon) 36.200 Ft/fő
Stonehenge belépő (jelentkezéskor foglalni kell): 9.500 Ft/fő
Utazás:
helyben autóbusszal , odafelé repülős csatlakozással
Elhelyezés: 4
 éjsz. szálloda***
Ellátás: 4
x reggeli
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 105 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 GBP + 2 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adiminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbelejentés, transzfer, egyéb költségek stb.)

Minimális létszám: 35 fő
Az előzetesen meghírdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértée:
25-34 fő esteén: 16.500 Ft/fő
Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre az indulást megelőző 35. napon. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben negrendelések érkeztek az adott utazásr) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!

Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.