Körutazás Angliában és Skóciában

durham_cathedral.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás busszal
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
busz
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
16-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2019 május 11-21. 
2019. június 23 - július 03. 
2019. július 14-24. 
2019. július 27. - augusztus 6.
2019. szeptember 21- október 01.
Előfoglalási lehetőség a fenti időpontokra, árak hamarosan. 
Az úton nagyon korlátozottak a szabad helyek. 

Járulékos költségek: 

Bizotsítás: 6.600 Ft/fő


Körutazás Angliában és Skóciában

11 nap / 10 éjszaka
Utazás: Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).
Szállás: 9 éjszaka fürdőszobás, kétágyas, színvonalas szállodai szobákban; 1 éjszaka odaútban a ha­jón, kétágyas belső kabinokban.
Nincs éjszakai buszozás.
Ellátás: Félpanzió (bőséges büfé- vagy angol reggeli, vacsora)

Figyelem:
1. Odaútban a hajón történő utazás alatt (a 2. nap estéjétől a 3. nap reggeléig) a részvételi díj nem tartalmaz étkezést. A hajó éttermében ter­mészetesen lesz lehetőség vacsorázni, illetve reggelizni.
2. Visszaútban a németországi tranzitszálláson nincs vacsora, mert az időeltolódás miatt el kép­zel hető, hogy 21 óra után ér oda a csoport. Egy autópálya melletti étteremben lesz lehetőség vacsorázni.


PROGRAM: 
1. nap

Elutazás Székesfehérvárról, a Piac téri parkolóból reggel 4.45-kor. Budapestről az autóbusz 6 órakor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya - Győr - Hegyeshalom - Linz - Nürnberg útvonalon. Szállás Németországban, a Rajna-vidéken (1 éj).

2. nap: Antwerpen
Utazás az Aachen - Antwerpen - Rotterdam útvonalon. Útközben megálló Antwerpenben, Közös séta a legfontosabb nevezetességekhez: gyönyörű katedrális, főtér, húscsarnok, Schelde-park, vár. majd ha marad szabadidő, egyéni városnézés. A kora esti órákban behajózás, majd utazás az Északi-tengeren, Anglia keleti partjai mentén. Éjszaka a hajón, kétágyas kabinokban (1 éj).

3. nap: Hadriánus fala, Jedburgh, Abbotsford kastély
Érkezés az angliai Kingston upon Hull város kikö tő­jébe a reggeli órákban, majd továbbutazás autó­busszal a világörökséghez tartozó Hadriánus falához. A falat a rómaiak építették 120 km hosszúságban a sziget teljes szélességében a barbár kelta törzsek elleni védekezésül. Jó állapotban lévő maradványai Nagy-Britannia legjelentősebb római-kori emlékét jelentik (UNESCO világörökség). Továbbutazás Skóciába, pihenő egy bájos kisvárosban, Jed burgh-ban (XII. századi apátság látványos romjai).
A következő programunk a Melrose városka melletti Abbotsford kastély festői szépségű kertjének és belső termeinek megtekintése. Itt töltötte életének utolsó éveit a világhírű skót író, Sir Walter Scott. Szállás Edinburgh környékén (3 éj).

4. nap: Culross, Edinburgh
Kora délelőtt egy órás séta egy ódon hangulatú városkában, Culross-ban, melynek épületei a késő középkori Skóciát idézik. Ezután városnézés Edin­burgh-ban, Skócia fővárosában: a középkori óváros a St. Giles-katedrálissal, a város szíve - a Princess Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal. A városnézés után lehe tő­ség múzeumok közös megtekintésére (Skót Whisky Múzeuma, Királyi Vár a skót koronázási jelvényekkel, Skót Nemzeti Galéria).

5. nap: Skót-felvidék, Blair kastély, Loch Ness, Fort Augustus, Glen Coe
Kirándulás a romantikus Skót-felvidékre. Az út végcélja a Loch Ness-i tó. A programban szerepel: Blair kastélya (az egyik legszebb kastély Skóciában) és Urquhart vára a tóparton, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbukkanását. Ezután pihe­nő egy hangulatos városkában, Fort Augustusban, a Kaledóniai-csatorna különleges zsiliprendszerének megtekintése. Késő délután visszautazás a szállo­dához egy látványos útvonalon, a vadregényes Glen Coe völgyön keresztül.

6. nap: Gretna Green, York
Utazás Észak-Anglia legszebbnek tartott városába, Yorkba. Útközben ismerkedés a híres Gretna Green-i kovácsműhellyel a skót-angol határ skót oldalán. Yorkban a hatalmas katedrális megtekintése, séta a városban, majd szabad program. Lehetőség a látványos Viking Múzeum meglátogatására. Szállás York környékén (1 éj).

7. nap: Cambridge, Duxford
Utazás Cambridge-be, Anglia híres egyetemi váro­sába. A legérdekesebb college-ok megtekintése (King's College a világhírű kápolnájával, St. John's College a Sóhajok hídjával). Délután szabad prog­ram, ajánljuk a puntolást a Cam folyón, mely minden cambridge-i látogatásnak szinte kötelező része. Lehetőség a Duxfordi Repülési Múzeum meg lá to­gatására is. Szállás London mellett (3 éj).

8. nap: London
5-6 órás autóbuszos és gyalogos városnézés Londonban (Tower-híd, a City felhőkarcolói, Szent Pál Székesegyház, Oxford street, Hyde-park, Bucking­ham palota, Piccadilly, Trafalgar tér, Parlament, Westminster-apátság stb.). A városnézés után sza­bad program, az érdeklődőknek lehetőség Madame Tussaud Panoptikumának (esetleg valamely más attrakciónak) a meglátogatására.

9. nap: Windsor, London
Délelőtt az angol királyi család nyári rezidenciájának, a hatalmas Windsori kastélynak a megtekintése (gazdagon díszített lakosztályok). Délután szabad program Londonban, illetve a Fehérvár Travel ide­gen vezetője segítségével lehetőség további neve ze­tes ségek megtekintésére (pl. British Museum, National Gallery, London Eye stb.).
Megjegyzés: A június 5-i csoport esetében a Windsori kastély zárva lesz, helyette VIII. Henrik nagyszerű kastélyát, Hampton Courtot nézzük meg (dísztermek, park, sövénylabirintus, királyi teniszpálya stb.).

10. nap: Canterbury, Csalagút
Délelőtt utazás Canterburybe, az anglikán egyház központjába, Anglia egyik legszebb kisvárosába. A monumentális katedrális megtekintése, majd ismerkedés a várossal. A kora délutáni órákban a Csatorna Alagúton átkelés a kontinensre. Utazás a Calais - Bruges - Brüsszel - Aachen útvonalon a rajna-vidéki tranzitszálláshoz (1 éj)

11. nap:
Hazautazás a Frankfurt - Nürnberg - Linz - Hegyes­halom - Győr - Tatabánya útvonalon. Érkezés Buda­pestre, majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.


IDŐPŐONTOK:
2019 május 11-21. 
2019. június 23 - július 03. 
2019. július 14-24. 
2019. július 27. - augusztus 6.
2019. szeptember 21- október 01.
Egyágyas felár: 93.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos uta­zást, a kompátkelést Angliába és a vissza­utazást a Csatorna Alagúton, a 10 éjszakai szállást, 9 reggelit, 8 vacsorát, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az ide­gen vezetést, de nem tartalmazza a belépő dí­jakat.

Előfoglalási kedvezmény
Újonnan meghirdetett utazásunkra 2019. március 15-ig jelentkeznek és befizetik
- az előleget, 5% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból, a félpanziós felárból és az esetleges egyágyas felárból.
- Teljes összeg/egyösszegű/ fizetése esetén az elő­fog­la­lá­si kedvezmény 6%.

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.