Klasszikus Skót Körutazás

 

klasszikusscotlandmap.gif
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció: -10%
Azonosító: 
58-1

Klasszikus Skót Körutazás
8 nap/7 éj

Program és útvonal ajánlat:

1. nap: érkezés Edinburgh/ Glasgow-ba, majd a szállás elfoglalása. Edinburgh városnézés.

2. nap: Edinburgh városnézés az Óvárosban: Vár, séta a Royal Mile-on, Skót Whisky Örökség Központ, Camera Obscura, a Holyrood Kiráyi Palota majd séta a Princes Street-en, és az Újvárosban. Ha időnk engedi érdemes megnézni a Britannia Királyi Yacht-ot, vagy a Királyi Botanikus Kertet.

3. nap: Bérautó felvétele, Dél-Skócia, Roslin falucska és a Da Vinci kód című könyvből világhírűvé vált Rosslyn Kápolna, a Glenkinchie whiskygyár ezután a Dirleton várkastély, séta North Berwick tengerparti városkában, látogatás a Tantallon várnál, amely csodás fekvésénél fogva kitűnő kilátást nyújt a tenger öbölre és a madár kolóniájáról híres Bass Rock nevű sziklára.

 

4. nap: indulás a Skót felföldre: Linlithgow Palota, Stuart Mária szülőhelye, majd a Falkirk Kerék, a világ egyetlen forgó hajóátemelő szerkezete. Ezután Stirling, ahol William Wallace, a hős szabadságharcos vívta csatáját a félelmetes angol sereggel (Stirling Vár, William Wallace Emlékmű). Glencoe, a világ legszebbjei között számontartott völgy, Fort William és a Ben Nevis, Nagy-Britannia legmagasabb hegye.

5. nap: Egy nap Skye-szigeten, ahol megcsodálhatjuk Skócia szépséges természeti képződményeit, és a MacLeod Klán erődítményét, a Dunvegan Kastélyt.

6. Nap: A híres-hírhedt Loch Ness partján autózunk ezen a napon, ahol a szörny történetével ismerkedhetünk meg, illetve megcsodálhatjuk a tó partján álló Urquhart Vár romjait és hajókázhatunk a Loch Ness-en. Inverness, a Skót Felföld fővárosa, majd a skót whisky rajongói látogatást tehetnek a Dalwhinnie whiskylepárlóban. Séta Pitlochry üdülővároskában, ahol megnézhetjük az egyedülálló lazac létrát.

 

7. Nap: St Andrews, a Katedrális romjai, St Andrews Vára és a 15. századi golfpálya. Dundee, Glamis Kastély, Falkland Palota és Kert.

8. nap: Bérautó leadása, elutazás.


Szállás:
• 3 éj Edinburgh-ban
• 1 éjszaka a Felföldön
• 2 éjszaka a Loch Ness környékén
• 1 éjszaka Edinburgh-ban

Részvételi díj: 
január - márciusig: 224.960 Ft/fő
április 1- október 31. (kivéve augusztus): Ára: 287.860 Ft/fő
Augusztus: Ára: 299.470 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: 
Szállás 3* vendégházakban, 7 éjszakára, kétágyas, fürdőszobás elhelyezéssel, reggelivel,
Bérautó 6 napra, 
24 órás magyar nyelvű asszisztencia.

Külön fizetendő:
Repülőjegy és biztosítások.

Külön rendelhető extrák:
Van lehetőség akár egy vagy több éjszakát kastélyban tölteni. Ennek ára külön fizetendő
Ajánljuk a belépők helyszíni megvásárlása helyett az Herritage Pass kártya vásárlását
Erőssen ajánlott Sky-szigetri kompra elővételben jegyet vásárolni. Szükség esetén szívesen intézzük, de ezt az alapár nem tartalmazza.

Kérésre a program tetszőlegesen módosítható, hosszabbítható. Kérje, kollégáink segítségét.

A program kérhető a Glasgow-i szállások helyett Edinburgh-i szállásokkal. Ajánlatunkat kérje irodánktól az info@london-utazas.hu email címen. 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.