Írországi betekintés 8 nap

 

irlandatglancemap.jpg
Utazás formája: 
Fly & Drive program
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
fly&drive
Város: 
Dublin
Azonosító: 
75-2

Az ír kulturát és a történelemet ebben a túránkban egyszerre megismerheti. Betekintést nyújtunk a Zöld sziget életébe.

Fő látnivalók:
Dublin | Guinness Store House | 6th századi szerzetesi település | Kylemore Abbey | The Burren | Moher Sziklák | Ring of Kerry | Kilkenny Kastély

Szállás: 7éjszaka 3*-os hotelek az útvonalon, 2 ágyas szobákban,
Ellátás: Ír reggelis 

Szállások:
1 éj Dublin
1 éj Mayo környéke
2 éj Galway környéke
2 éj Kerry környéke
1 éj Kildare/Offaly


 

Útiterv:

1. nap Üdvözöljük a Dublinban!
Menetrend alapján Érkezés Dublinba, autó felvétele a reptéren. Ha van időnk ismerkedünk az ír fővárossal, megállókkal a Trinity Collegnál és a St.Patrick székesegyháznál. (a Trinity College Írország leghíresebb egyeteme, 1592-ben alapította I.Erzsébet angol királynő. Könyvtárában van kiállítva a világhírű kódex, a „Book of Kells”, mely latinul íródott, 800 körül! A Szt. Patrick székesegyháznak Jonathan Swift több mint 30 évig volt az esperese). Láthatjuk a várat, Christ Church-t és a város parkjait is. Folytathatjuk ismerkedésünket a város látnivalóival: Emlékezés kertje, O'Connel Street és szobrai, Fõposta, Temple Bar (kiskocsmák és bohémek negyede), György korabeli épületek, a modernizált kikötő-negyed épületei, Félpennys híd, Grafton str (a helyi „Váci utca”). Szállás Dublinban.

2. nap Dublin - Mayo
Reggel indulás nyugati irányba atutazhat a közép-írországi gördülő síkságon. Az utvonalon érdemes megállni Kilbeggan városában, ahol szünetet tarthat, hogy meglátogassa a régi Johnny Locke lepárlóüzemét.  az útvonal egy késöbbi szakaszán Athlone településnél érdemes elfordulni és meglátogatni közeli a 6. századi szerzetsi települést Clonmacnoise-ban, Írország egyik legfontosabb helyén. Az utazást folytatva éjszakai szállása felé ami Mayo környéken lesz. Az ajánlott út hossza kb 250 km

3. nap Mayo - Connemara
Reggeli után javasoljuk Connemara régión keresztűl,  Kis tavak százai, birkanyájak, kőfalak, apró farmok, elhagyatott homokos tengerpartok jellemzik ezt a tájat. Itt ismerkedheti meg leginkebb a kelta kultúrával, javasoljuk a Louisburgon és Delphi-n keresztül Leenane legfontosabb nyugati kikötője felé utazzon.  Connemara Nemzeti Park, útba ejtését ajánljuk. Látogatás a tóparton fekvő gyönyörű Kylemore apátságban és a kertjében, valamint a Maam völgybe. Ezen a területen még beszélik az ír nyelvet, sok helyen találkozhatunk vele. Az éjszakát Galwayben vagy a környékén töltik. Az ajánlott út hossza kb 260 km

4. nap Connemara
Ma lehetőségünk van még jobban ismerkedni Connemarával. A javaslatunk Connemara déli területének felfedezés.
A Clifden felől utazzon délre Ballyconneelyen, csodálatos golfpályák a környéken, akár az óceán parton akár, Ballynahinch útjána mehetünk Roundstoneon keresztűl. A terület a lazachalászatról híres. A vállalkozó kedvüek tehetnek egy kirándulást Rossavealból az Aran-szigetek felé (30 perc). Helyben akár egy sétarepüléssel is elérhető kb. 55,00 €, vagy kompal is megközelíthető  kb 25,00 € melyet a helyszínen lehet fizetni.  Éjszaka a Galway környékén töltik.

5. nap Connemara - Killarney
Ha van kedvük a mai napon keljenek korán és irány a látványos Moher sziklái. Legjobb ha Burrenen áthaladva megyünk. Ajánlatunk: Bunratty Kastély. A vár építtetője, Thomond gróf nagy híve volt az ünnepségeknek, vendégszeretete és itt rendezett lakomái messze földön híresek voltak. Az ennek emlékét őrző középkori vacsorákat egész évben esténként kétszer tartják, négyfogásos, a középkorra jellemző ételekkel, zenés kísérettel. A várat és a körülötte életre keltett viktoriánus kori falut teljesen felújították, és meseszerű környezetett hozva létre. Érdemes megállni egy pintre Durty Nelliesnél. Folytassa útját a moher sziklák látogatóközpont felé. az Atlanti-óceán felett magasodó, hosszan elnyúló függőleges sziklafa az egyik leglátványosabb természeti képződmény a szigeten. Tovább utazhat Adare Village felé, mely a 13. századból eredezteti történetét, mielőtt megérkezne Killarney. Szállás Killarneyben vagy környékén. Az ajánlott út hossza kb 280 km.

6. nap Killarney
Egy egész napos túrát ajánlunk a híres Ring of Kerryn, mely Írország délnyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül, a Brit-szigetek egyik legszebb panoráma útjának számít összesen 170 km, de nekünk elég csak egy kis részét is megnézni. Kihagyhatatlan a Kerry-gyűrű részét képező átjáró a Moll’s Gap, 15,5 km hosszú dimbes-dombos útszakasza. Érdemes megállnunk a Ladies' View kilátópontnál és a Nyakék vízesésnél. Ha ideje engedi álljon meg pihenni négy tó legszebb pontján a Gap of Dunloená, vagy a Killarney Nemzeti Park közepén található Muckross House és kertnél. Visszatérünk előző esti szállásunkhoz. 

7. nap Killerney - Kildare-Offaly
Reggeli után induljunk Killarneybe és sétáljon kicsit a városban, mely Írország leginkább közzépkori hangulatot árasztó városa. 1192-ben építették fel kőből a várat, melynek négy tornyából három túlélte a történelem viharait. 1935-ig a Butler család tulajdona volt. A pincében lévő galéria Írország Dublinon kívüli legjelentősebb művészeti galériája. A Kilkenny kastély 20 hektáros ősparkjának dísze a kelta kereszt alakú rózsakert, innen csodálatos panoráma nyílik a folyóra. majd tovább utazzon át Írország délkeleti részén, Mallow és Clonmel tartományi városaiban. A környék két egyetemmel is rendelkezik, és számítástechnikai óriások képviseltetik magukat itt.A Curragh síkságon híres lóversenypálya működik. A megye híres az istállóiban nevelt lovakról. Itt rendezik évente a nagy Punchestone lóverseny fesztivált és az Ír Derbyt. Kildare-ben van az ír kormány fenntartotta Ír Nemzeti Lóistálló is. Ezen vidék felfedezése érdekében az éjszakát is a környéken töltik. 

8. nap Elutazás: Slán abhaile !!
Reggel a repülő menetrendje alapján ha időnk engedi vásárolhat ajándéktárgyak Grafton Streeten, vagy eltölthet néhány órát azon gazdag látnivalókkal melyek esetleg kimaradtak korábban. Indulás Dublin Airportra, repülőtéren autó leadása, búcsúzzon a Smaragd szigettől.

 

Részvételi díj - 3*-os hotel / 2 ágyas szobában:
Január 01 - Március 31: 122.730 Ft/fő
Április 1 - 30: 134.700 Ft/fő
Május 1 - 31: 144.900 Ft/fő
Június 1-30: 162.400 Ft/fő
Július 1- Augusztus 31: 174.730 Ft/fő
Szeptember 1-30: 155.800 Ft/fő
Október 1-31: 142.330 Ft/fő
November 1 - december 29: 125.730 Ft/fő

1 ágyas felár: 87.690 Ft
Gyermekek kedvezmény ha 2 felnőttel egy szobában) kedvezménnyel foglalható.

Részvételi díj - Bed & Breakfast / 2 ágyas szobában:
Január 01 - Május 31: 132.900 Ft/fő
Június 1 - 30 és Szeptember 1 - 0: 144.630 Ft/fő
Július 1 - Augusztus 30.: 146.330 Ft/fő
Október 1 - December 29: 132.900 Ft/fő

1 ágyas felár: 62.500 Ft
Gyermekek 12 éves korig (2 felnőttel egy szobában) kedvezménnyel foglalható.

Részvételi díj tartalmazza: Szállások ára reggelis ellátással, helyi adók.
Részvételi díj nem tartalmazza: Autó bérleti díj, biztosítások.

Külön rendelhető extrák:
Van lehetőség akár egy vagy több éjszakát kastélyban tölteni. Ennek ára külön fizetendő
Kérésre a program tetszőlegesen módosítható, hosszabbítható. Kérje, kollégáink segítségét.

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.