Írország meghódítása

dublin1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
31-102
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Új időpontok!
2022. június 26 - július 02. - Részvételi díj: 443.000 Ft/fő
  
2022. július 24 - 30. - Részvételi díj: 449.000 Ft/fő
2022. szeptember 04 - 10. - Részvételi díj: 424.000 Ft/fő 

 

Járulékos költségek: 

Biztosítás
Fakultatív programok
Egyágyas felár


Az út áttekintése
 
 • Moher sziklák, normann várak, zöldellő legelők
 • Guinnes sörgyárlátogatás és kóstolás Dublinban
 • 2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja
 • A világ legősibb whiskeylepárlója, a Bushmills

Program: 

1. nap: Budapest – Shannon - Moher-sziklák - Galway
Utazás az ír sziget nyugati részén található Shanon reptérre a reggeli órákban. Első utunk a világhírű Moher-sziklákhoz vezet, melyek 8 km hosszú szakaszon, 230 m-es óriásként magasodnak az óceán fölé. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte-alatta, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután, jó idő esetén a tenger felől egy hajókázás keretében is megtekintjük a Cliffs of Moher-t. Innen az óceán mellett haladva a nyugati part leghangulatosabb városába, Galway-ba megyünk, ahol hajdan Kolombusz is megfordult egy "tanulmányúton". Mi is teszünk itt egy kis felfedező sétát. Este elfoglaljuk a szállásunkat, aki szeretne, egyénileg bemehet még a hangulatos belváros pubjait és utcáit megcsodálni.

2. nap: Burren - Bunratty
Reggeli után a Galway-öböl mentén jutunk el a Nemzeti Parkba, ahol rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság is található. Egészen különlges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Kora délután felkeressük a Buratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életformával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Limerick városán áthaladva a kora esti órákban fogllajuk el szállásunkat Kerry megyében (2éj).

3. nap: Kerry gyűrű - Muckross
Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgőző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O'Conell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. nap: Cashel - Kilkenny - Dublin
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhelye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érdekes épülete a kilkenny-kastély, melyet a normannok épíettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásig. (2éj).

5. nap: Dublin
Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O'Conell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. "Régi könyvtárában" ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó erejéig. A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. A híres Guinnes sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinnes Storehouse-t elsősorban erjsztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinnes történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készüült az "életelixrír", kezdetektől egészen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. nap: Ászak-Írország: Bushmills - Giants Causeway
Irány Észak-Írország: Elsőként felkeressük a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehetőség is lesz. Egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál, majd lesétálunk a Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különleges alakú bazaltoszlop alkot. Carrick-a-Rede-nél szédítő élményben lehet részünk, mikor átsétálunk egy kis szigetre a tenger fölött 30 méterre bllegő kötélhídon. Szállásunk Belfastban lesz.


7. nap: Belfast - Dublin - Budapest
Reggel az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) megismerésére indulunk. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részát képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai címűmű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Vűárosházat, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely a katolikus és a protestáns városrészt választja el egymástól, mely még ma is áll. Városnéző programunk után továbbindulunk a kikötő felé, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de végzetes útjára. Aki szeretné, megtekintheti a Titanic-központ kiállítását, a többieknek szabadprogram Belfast belvárosában. A déli órákban indulunk vissza dél felé. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmónikusan illeszkednek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. ADublini repülőtérről utazunk haza Budapestre, érkezésünk késő estére várható.

  

Belépők: 

Guinness Storehouse 26 €
Trinity Collage Könyvtár 14 €
Whiskey lepárló 15 €
Moher sziklák 8 €
Moher hajózás 20 €
Bunratty Castle 15,25 €
Muckross House 9,5 €
Rock of Cashel 8 €
Kilkenny kastély 12 €
Titanic 19 GPB
Szt. Patrik Székesegyház 8 €
Christ Church 7,5 €
Malahide Castle 15 €
Belépők ára: kb.: 159 € + 19 GPB fakultatív

 

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. Áremelkedések előfordulhatnak.

Szállás: 3 csillagos szálloda , 3 és 4 csillagos szállodák
Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 

2022. június 26 - július 02. - Részvételi díj: 443.000 Ft/fő 

2022.július 24-30. - Részvételi díj: 449.000 Ft/fő
2022. szeptember 04 - 10. - Részvételi díj: 424.000 Ft/fő 

Egyágyas felár: 74.000,- Ft

65 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft 
Ez a kedvezmény kizárólag azon utasainknak jár, akik az utazás megkezdése előtt betöltik/betöltötték a 65. életévüket és ezt születési dátumuk megadásával igazolják!

Az ár tartalmazza:

 • A leírt alapprogramot
 • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
 • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A repülőjegyet illetékkel és csomaggal (ahol külön nincs feltüntetve)
 • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

 

Az ár nem tartalmazza:

 • A BBP biztosítást: 4.200 ft/fő
 • Egyágyas felár: 74.000 Ft/fő
 • A fakultatív program árát: Guinness sörfőzde (helyszínen fizetendő) – kb. 26 € ; Moher szikláknál hajózás (helyszínen fizetendő) – 23 €, Titanic múzeum (helyszínen fizetendő) – 22 £
 • Belépők árát

 A fakultaív programokról jelentkezéskor kell nyilatkozni, hogy részt kívánnak e venni rajta, mert a csoportnak előre meg kell rendelni a belépőket.
 

Nagy-Brittaniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyigazolvány nem elegendő.

Egyedül utazó utasaink kérhetnek szállodai szobára vonatkozó társítást, melynek során másik (minden esetben azonos nemű) társítást kérő útitárssal kerülnek egy közös kétágyas szobába. Irodánknál 3 fős társítás nincs. Társítás után, az út során, a társsal kapcsolatban reklamációt nem áll módunkban elfogadni. Külön szobát csak akkor tudunk kérni, ha a szállodában van erre lehetőség, és mindkét fél a helyszínen kifizeti az egyágyas felárat.

Amennyiben nem sikerül az út indulásáig a társítás, akkor irodánk az egyágyas felár költségének 50%-át átvállalja, így utasunknak csak az maradék 50%-ot kell megfizetnie. Ezen költségátvállalás nem vonatkozik azokra, akik eleve egyágyas elhelyezést kértek, illetve akik indulás előtt 30 napon belül jelentkeznek, vagy ha korlátozott szállodai kapacitás áll rendelkezésre, esetleg már csak 1 szabad hely van az úton.

 

 

Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.