ÍRORSZÁG, EURÓPA ZÖLD SZIGETE

castle-urquhart-loch-ness.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
16-1
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. Szeptember 02 - 09. - Részvételi díj: 398.000 Ft/fő + reptéri illeték

Járulékos költségek: 

Reptéri Illeték: 51.100 Ft/fő
Biztosítás: 6.200 Ft/fő

 
ÍRORSZÁG, EURÓPA ZÖLD SZIGETE
8 nap / 7 éjszaka
 

PROGRAM:
1. nap: Dublin
Elutazás Budapestről, a Ferihegyi repülőtérről Dub­linba közvetlen járattal. A délutáni érkezést követően buszos városnézés, melynek során ellátogatunk az ír főváros egyik legjelentősebb templomához, a Szent Patrik-katedrálishoz is. Szállás Dublin környékén. (2 éj).

2. nap: Glendalough, Powerscourt park, Dublin
Kirándulás a Dublintól délre fekvő Wicklow megyébe. Utazás a gyönyörű fekvésű Glendalough-ba, ahol egy VI. századi kora keresztény kolostortelepülés romjai láthatóak. A Szt. Kevin által alapított kolostor a korai középkorban Európa egyik legismertebb egyházi és oktatási központja volt. Ezután a Powerscourt parkot nézzük meg (Írország legszebb kastélyparkjának tartják), majd visszautazás Dublinba, látogatás a Guinness sörfőzde múzeumában.

3. nap: Dublin, Clonmacnoise, Galway
Délelőtt városnézés Írország hangulatos fővá­ro­sában (O'Connell utca, Georgiánus negyed, Szent Patrik-katedrális, Szentháromság kollégium a Kells-i könyvvel, mely a korai kereszténység legszebb műalkotásai közé tartozik stb.). Továbbutazás az Ír-szigetet átszelve nyugati irányba. Útközben láto­gatás Clonmacnoise-ban, Írország egyik leghíresebb kora keresztény emlékhelyénél. (Valóságos sza­bad­téri múzeuma az óír korszaknak.) A késő délutáni órákban ismerkedés egy bájos kisvárossal, Gal­way-jel. Szállás Galway-ben vagy környékén (1 éj).

4. nap: Burren, Moher sziklái, Bunratty (vár, skanzen)
Utazás egy különös karsztvidéken keresztül (Burren). Holdbéli táj ez érdekes kőalakzatokkal és meg­döbben­tően változatos növényvilággal (2000 féle ritka növényfaj, köztük sarkvidéki, alpesi és szubtrópusi növények, virágok). A következő programunk Írország talán legnagyszerűbb természeti látványossága: Mo­her sziklái. Ez egy 8 km hosszú, majdnem függő­le­ges sziklafal, mely 200 méter magasan tornyosul az Atlanti-óceán fölé. Délután látogatás a Limerick melletti Bunratty-várkastélyban. Lehetőség a mellette található szabadtéri néprajzi múzeum (skanzen) megtekintésére is, ahol ízelítőt kapunk abból, hogy milyen volt az élet Írországban az elmúlt év­szá­za­dokban. Szállás Killarney-ben vagy környé­kén (2 éj).

5. nap: Muckross-kastély, Kerry-gyűrű
Délelőtt a Muckross-kastély és látványos parkjának megtekintése a Killarney környéki tóvidéken, majd kirándulás a Kerry-gyűrűn, mely Írország délnyugati partvidékének egy nagy félszigetét járja körül, és a Brit-szigetek egyik legszebb panorámaútjának szá­mít. A hegyek, völgyek, tavak és a vadregényes tengerpart hatását fokozza a dús vegetáció, mely a Golf-áramlás rendkívül erős hatásának köszönhető.

6. nap: Kinsale, Midleton (Ír Whiskey Múzeuma), Cobh, Cork

Utazás Írország egyik legbájosabb kisvárosába, a tengerparti Kinsale-be (mediterrán hangulat, zeg­zugos utcácskák). A következő programunk a Cork melletti Midletonban az Ír Whiskey Múzeumának megtekintése, ahol egy audiovizuális show kere­tében mutatják be a turistáknak az ír whiskey történetét és készítésének módját. Természetesen kóstoló is tartozik a programhoz. Délután ismer­kedés Cobh városával (látványos katedrális). Cobh kikötője volt az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megállója (3 millió ír innen vándorolt ki Amerikába és a Titanic is innen indult utolsó útjára). Érkezés Corkba, Írország második legnagyobb városába késő délután. Corkot kulturális pezsgése teszi igazán vonzóvá. Ismerkedés a hangulatos, sikátoros belvárossal, majd a szállodai szobák elfoglalása Cork környékén (1 éj).

7. nap: Cashel sziklája, Kilkenny, Dublin
Utazás Cashel sziklájához, írország Akropoliszához. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt. Mára a nagyszerű romok maradtak meg (kerek torony, katedrális, Cormac-kápolna, érseki palota, Szt. Patrik keresztje). Továbbutazás Kilkenny-be, amely Írország leginkább középkori hangulatot árasztó városa. Városnézés, majd elutazás Dublinba. Szállás Dublin környékén (1 éj)

8. nap: Dublin
Kora reggel transzfer a repülőtérre.Elutazás Dublinból Budapestre, érkezés a délelőtti órákban.


2020. szeptember 02 - 09. - Részvételi díj: 398.000 Ft/fő + illeték

Repülőtéri illeték: 51.000 Ft/fő
Biztosítás: 6.200 Ft/fő
Egyágyas felár: 92.000 Ft 

Utazás: Menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal Budapesttől Dublinig és vissza.
Írországban jó minőségű, korszerű autóbusszal.
Szállás: 7 éjszaka jó 3 csillagos (esetenként 4 csilla­gos) szállodákban, fürdőszobás szobákban.  
Ellátás: Félpanzió (bőséges ír reggeli, vacsora).
 

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 7 éjszakai szállást fél­pan­zi­óval, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat belépődíjakkal (Dublinban a Szent Patrik-katedrális, a Guinnes sörfőzde és a Szentháromság kollégium, Glendalough, Powerscourt park, Clonmacnoise, Moher sziklái, Bunratty vár és skanzen, Muckross-kastély, Midletonban az Ír Whiskey Múzeuma, Cashel sziklája).

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felárat ez esetben NEM KELL FIZETNI. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.