Belfast

 

belfast-night_1117065c.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Azonosító: 
100-127

 A kastély a Cave Hill (hegy) lejtőin helyezkedik el. Környékén több sétány is található, amely az őt körülvevő erdőkön keresztül vezet, míg, aki kimerítőbb sétára vágy, az a Napoleon Nose-ig vagy a McArds Fort-ig is felgyalogolhat

Albert Memorial Clock (Albert Emlékóra)
Az óratorony jelenleg 1,25 méternyire van eldőlve a függőleges szinttől, ez annak köszönhető, hogy olyan területre építették, amelyet előtte többször is elárasztott a Lagan folyó. A 35 méter magas torony oldalát páncélokat tartó, megkoronázott oroszlánok, illetve virágos ábrák díszítik.

Belfast City Hall (Belfast Városi Csarnok)
A belfasti városi tanács is ebben a csodálatos építményben szokott ülésezni. Az egész épületet egy látványos edwardiánus esküvői torta stílusában építették. Annak a céljából emelték a magasba ezt az építményt, hogy ezzel is tükrözzék Belfastnak újonnan betöltött városi rangját, melyet Viktória Hercegnő adományozott 1888-ban. Az 53 méter magas épületet figurák díszítik, melyek reklámozzák a város művészetét, s kereskedelmét egyaránt.

The Cathedral Quarter (Székesegyház Negyed)
A Székesegyház negyed a nevét a St. Anne’s Cathedral-ról (Szt. Anna Székesegyházról) kapta. A város ezen része építészeti remekművekkel van tele, az előkelő bankoktól és középületektől, a hagyományos kocsmáktól a modern éttermekig itt minden megtalálható. Ezek közül néhány, mint például a Custom House (Vámhivatal) kíváló környezetben található. De sok érdekes épületetet találhatunk még a város eldugott, keskeny utcái és átjárói között is.

Harland & Wolfe Dry Dock (szárazdokk)
A Harland and Wolfe hajógyár a Queens Islanden (szigeten) helyezkedik el. A Titanicot is itt építették 1911-ben a Britain’s White Star Line-nak. Ez a hajógyár büszkélkedhet Európa legnagyobb szárazkikötőjével. A két óriási sárga darut, amelyet a hajók építésénél használnak, csak Samsonk- és Goliath-ként váltak ismertté.

A két korábbi bank, az Ulster Bank, a Waring Streeten (1860-ban épült) és a Northern Bank, a Donegall Street közelében (1769-ben épült) a város legnagyobb épületei közé tartoznak.

A ékesen díszített Crown Liquor Saloon-t Joseph Anderson tervezte 1876-ban, a Great Victoria Street-re. Ez az egyetlen olyan bár az Egyesült Királyságban, amelyet a National Trust, avagy a „Műemlékvédelmi Szervezet” birtokol. Az Odd Man Out című klasszikus film forgatásához is tökéletes környezetet biztosított a kocsma. A Crown Bar éttermi paneljeit eredetileg a Britannicra tervezték, a Titanic testvérhajójára, de végül a bárban maradt.