Anglia - Legendák földjén

glastonbury_abbey_ruins_iv__medium_.jpg
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
46
Megrendelhető a következő időszakokra: 

május 1 - október 31 között: 189 900 Ft/fő

Járulékos költségek: 

Repülőjegy
Bíztosítás 

Legendák földjén 
fly and drive túra dél-nyugat Angliában.

Ajánlott Útvonal: Winchester | Salisbury | Stonehenge | Dorchester | Exeter | Dartmoor | Tintagel | Carnwall | Land's End | Cheddar szurdok | Wells | Bath | Windsor 

Utazás: Budapestről egyénileg , helyben autóval, amit az ár tartalmaz.
Szállás: Hotel**/***
Elhelyezés: középkategóriás szállások kétágyas szobáiban
Ellátás: reggeli.

AJÁNLOTT Program:

1. nap: Érkezés Londonba, a bérautó felvétele. Az első megálló ezen a napon az ősi Winchester, egykor Anglia fővárosa és Wessex központja - sokan úgy tartják, hogy egyezik a legendás Camelot városával. Ezután a katedrálisáról híres Salisburyt keresik fel, majd továbbutaznak a misztikus Stonehenge-hez. Szállás Salisbury környékén.

 

2. nap: Ezen a napon Dorset megyét fedezik fel. Érdemes megállni a festői Lyme Regis halászfaluban egy rövid sétára, majd Dorchesterben, ahol Thomas Hardy töltötte élete javát. A parton halad tovább az útjuk Kelet-Devon felé, csodás látványt nyújtanak a változó partok, hol sziklás, hol kavicsos, hol homokos. Budleigh Saltertonon és Exmouthon keresztül érkeznek Exeterbe, egy bájos városba. A város római és középkori emlékekben gazdag, melyeket mind érdemes felkeresni. Szállás Exeterben.

 

3. nap: Töltsék a napot a misztikus Dartmoor felfedezésével, látogassák meg az Okehampton kastélyt, mely az egyik legnagyobb megmaradt kastély Anglia délnyugati vidékén, majd a parthoz közel található Dartmouth Kastélyt. Ezután érdemes a partot felfedezni, megnézni néhány Viktória-korabeli épületet, sétálgatni a tengerparton, kikötőkben.

 
4. nap: Az Artúr-legenda nyomába eredve látogassák meg Tintagel faluját! Fedezzék fel Artúr király állítólagos kastélyának maradványait, és Merlin barlangját! Ezután folytassák útjukat Padstow halászfaluba - ahol érdemes a köves utcák labirintusában sétálgatni - vagy Newquay-be, Anglia szörfparadicsomába! A félszigeten áthaladva megtekinthetik St. Austellt, a híres  Éden Projekt-et, a hatalmas botanikus kerteket és a látogatóközpontot. Szállás Falmouth környékén.

 

5. nap: Cornwalli partvidék, bájos halászfaluk, érintetlen természet a program erre a napra. Fedezzék fel a kalózok történeteit Penzance-ben és Lands Enden, mely Nagy-Britannia legnyugatibb pontja! Tegyenek egy kitérőt a Szent Mihály-hegyre, a kelta monostorhoz, mielőtt folytatnák útjukat St. Ives-be, a művészek kedvelt partmenti városába! Mindenképpen nézzék meg a naplementét, felejthetetlen látvány!

 

6. nap: Somerseten, az Almabor megyén keresztül juthatnak el a Cheddar szurdokig, a cheddar sajt otthonáig. Álljanak meg Glastonburyben, ugyanis az itteni apátságban találhatják meg Artúr király és Guinivere sírját! A közeli Avalon szigetén (Glastonbury Tor) található a monda szerint a Szent Grál. Ezután érdemes meglátogatni Wells városát, mely katedrálisáról és püspöki palotájáról híres. Éjszaka Bath környékén.

 
7. nap: Bath a többi között római fürdőiről és az apátságáról híres. Barangoljanak a város környékén, keressék fel Chippenham és Caine között a hegyoldalba vésett fehér lovat, majd Aveburyt, ahol egy kevésbé ismert, de látványos kőkör található! Itt sétálhatnak a kövek között, meg is érinthetik őket, így a saját bőrükön érezhetik a mágiájukat. Éjszaka Windsor környékén.


8. nap: A bérautó leadása a repülőtéren és indulás haza.

Árak: Ft/fő/7 éj -reggeli kétágyas szoba
05.01 - 10.31.: 189 900 Ft/fő



Az ár tartalmazza
- a szállást 7 éjszakára középkategóriás szállodákban
- a reggelit
- a középkategóris bérautót casco jellegű biztosítással
Az ajánlat tájékoztató jellegű, kérje testreszabott ajánlatunkat!