Agatha Christie

 

agatha-christie1.jpg
Város: 
Torquay, Brixham
Azonosító: 
100-76

1890. szeptember 15-én a délnyugat-angliai tengerparti Torquay városában
Agatha Mary Clarissa Miller néven látta meg a napvilágot.

 

Torquay Museum:
A muzeum külön kíállításon mutatja be a hely leghíresebb szülötjét.
Fotókat találunk az élete pillanatairól, eredeti kéziratokat és jegyzeteket, néhány ruhát és a regényei első kiadásából pár darabot.
A muzeum egy állandó egyiptomi és archeologiai kiállítással várja látogatóit.

Muzeum: Torquay Museum, 529 Babbacombe Road, Torquay, Devon


 

Megnyílik a nagyközönség előtt Agatha Christie dél-angliai nyaralója, ahol az írónő évtizedekig vakációzott családjával. A Devon grófságban, Brixham közelében található Greenway-házban a renoválás után még az írónő kutyájának körömnyomait is meghagyták a szobaajtókon. A tervek szerint a rajongók akár meg is szállhatnak a villában, és krimibe illő izgalmakat élhetnek át a szalonban felszolgált vacsoránál.

Az írónő lánya, Rosalind és annak férje Anthony Hicks az utóbbi években bekövetkezett halálukig a Greenway-házban éltek, ezért Agatha Christie rajongói csak a nyaraló parkját kereshették fel. Mostanáig. A felújítási munkálatok nemcsak sok időt és pénzt emésztettek fel, de a renoválás alatt bukkantak rá például az írónő fél évszázaddal ezelőtt magnószalagra diktált önéletrajzára is. A memoárkötet 1977-ben, nem sokkal Christie halála után ugyan megjelent, de a 27darab félórás tekercsről senkinek sem volt tudomása, csak most botlott bele unokája, Matthew Prichard.

Az írónő unokája a felújítással kapcsolatban elmondta: "Rengeteg emlékem van az 50-es, 60-as évekből, amikor az egész család itt nyaralt nagymamával együtt.

Ház található: Greenway, Galmpton, Devon.