A rettenthetetlenek földjén

 

Kérem, válassza ki a megfelelő időpontot.

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

A rettenthetetlenek földjén

skotsir1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
félpanzió
Utazás: 
repülő
AKCIÓ: 
Előfoglalási akció
Azonosító: 
31-3
Megrendelhető a következő időszakokra: 

2020. Augusztus 14 - 19. - Részvételi díj: 322.000 Ft/fő + illeték
2020. Augusztus 31 - Szeptember 05. - Részvételi díj: 322.000 Ft/fő + illeték

 

 

Járulékos költségek: 

Repülőtéri illetéket kb. 125.000 Ft/fő
Biztosítás 4.650 Ft/fő
 


A rettenthetetlenek földjén
Körutazás Skóciában

Mi jut eszünkbe Skóciáról? A vad táj, a kilt szoknya, a Loch Ness-i szörny, a skót duda, a whiskylepárlók és a hamisítatlan humor. A Skót-felföld egyedülállóan szép vidék: zöldellő hegyoldalak, vadregényes fjordok, gyors hegyi patakok, és ködfelhőbe tűnő tavak jellemzik. A régi emlékek szerelmeseit több száz éves apátságok, vár maradványok, öreg hidak, történelmi városok várják. Walter Scott és a nemzet költője, Robert Burns hazája hívja most Önöket egy tartalmas kirándulásra. Mi nem leszünk fukarok a programok tekintetében.

PROGRAM:

 

1. NAP: BUDAPEST – GLASGOW – LOCH LOMOND – INVERARAY-KASTÉLY – FORT WILLIAM
Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrális, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és környékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és leglátogatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagyjuk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke népszerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán történetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Fort William környékén lesz.

2. NAP: GLEN COE – FORT AUGUSTUS-VÍZLÉPCSŐ – URQUHART – LOCH NESS - INVERNESS
Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb eseménye fűződik („glencoe-i mészárlás”1692-ben), majd Fort Williamnél fókanézési hajókázásra indulunk. Ezt követően megállunk a Fort Augustus-vízlépcsőnél, majd meglátogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait, mely a Loch Ness partján fekszik. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness - Felföld fővárosa - felé folytatjuk utunkat és kis sétát teszünk a településen. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: EILAN DONAN – ABERDEEN
Reggel nyugat felé folytatjuk utunkat és közben megállunk egy fotószünet idejére, mert gyönyörű szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. A délelőtt további részében a további részében a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé halad autóbuszunk. Megtekintjük azt a várkastélyt, amelyet méltóan Skócia egyik legszebb középkori emlékeként tartanak számon. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismerkedhetünk  a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN – DUNNOTTAR – GLAMIS – ST ANDREWS
Délelőtt Aberdeenben tartunk egy rövid buszos városnézést, majd a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjainál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tündér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Brittania egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragikus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a visszajáró szellem, ami még különlegesebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerkedhetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos tengerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Edinburgh közelében lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE - FORTH BRIDGES - STIRLING VÁR - FALKIRK KERÉK - EDINBURGH
Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahonnan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tartott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és – úgy építészetileg, mint történelmileg – legfontosabb várához, Stirling–hez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcokhoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros meglátogatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár meglátogatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási ékszereket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH – ROSSLYN – REPÜLŐTÉR – BUDAPEST
Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palotánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn – kápolna megtekintése következik. Kora délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

 Szállás:
5 éjszaka *** szállodában 2 ágyas zuhanyzós, WC-s szobákban
Ellátás: félpanzió
Utazás: repülővel, a helyszínen busszal
Utazás időpontja:
2020 augusztus 14 - 19.
2020. augusztus 31 - szeptember 05.
Utazás időtartama: 6 nap
Részvételi díj: 322.000 Ft/fő + ill
Reptéri illeték: 125.000,- Ft kb.
Egyágyas felár: 89.000,- Ft

65 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft
Ez a kedvezmény kizárólag azon utasainknak jár, akik az utazás megkezdése előtt betöltik/betöltötték a 65. életévüket és ezt születési dátumuk megadásával igazolják!

Belépők árai:
Inveraray kastély 12,5 GBP
Rosslyn Chapel 9 GBP
Glamis Kastély 15,50 GBP
Eilean Donan vár 10 GBP
Lepárló 10 GBP
Historic Scotland Card - Explorer pass (7 nap) 40 GBP
Hajókázás 17,5 GBP
Holyrood palota 16,5 GBP

Belépők ára: kb. 130 GBP

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Az alapár tartalmazza:

• A leírt alapprogramot
• Szállást 3 csillagos szállodákban
• Félpanziós ellátást
• Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
• A retúr repülőjegy alapárát
• Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
• Egy kézipoggyászt
• Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az alapár nem tartalmazza:

Utasbiztosítás: 4.650 Ft/fő
Reptéri illeték: 125.000 Ft/fő
Egyágyas felár: 89.000 Ft/fő

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felár 50%-át irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.