Írországi betekintés

 

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 33 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Írországi betekintés

ireland4.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Azonosító: 
67-2
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Utazási időpontok:
2020. április 13 - április 19. - Részvételi díj: 249.900 Ft/fő + illeték
ÚJ IDŐPONT!
2020. október 12 - 18. - Részvételi díj: 269.000 Ft/fő + illeték
2021. április 19 - 25. - Részvételi díj: 269.000 Ft/fő + illeték

Járulékos költségek: 

Repülőjegy illetékkel: 89.000 Ft/fő
Sztornó biztosítás: 5.010 Ft/fő
Belépők és program szerinti étkezések: 195 euró ( helyszínen fizetendő)
Borravaló: ajánlott: 4 Eur/nap/fő
Egyágyas felár: 89.000 Ft
15-19 fő feletti felár: 18.000 Ft/fő

Tervezett program:

1. nap: Budapest – Dublin 
Elrepülés menetrend szerinti járattal Írországba, Dublinba (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs). Érkezést követően városnézés az ír fővárosban. Látogatás a Trinity College-ban, mely Írország legrégebbi és legjelentősebb egyeteme, amit 1592-ben I. Erzsébet királynő parancsára alapítottak. Az egyetem impozáns könyvtára őrzi a világ legszebb könyvei közé sorolható középkori ír kódexek legértékesebb példányait, köztük a Kellsi Kódexet, mely az ír nemzeti örökség egyik legjelentősebb nyelvi emléke és az egyetem legértékesebb kézirataként van számon tartva. A könyvtár ma több mint 3 millió kötet tartalmaz. A nagyteremben őrzik Írország legrégebbi épen maradt hárfáját, a 14-15. században készített Brian Boru-hárfát és az 1916-os forradalom kezdetén felovasott függetlenségi kiáltvány egy példányát is. Meglátogatjuk a város büszkeségét, a Szent Patrik Székesegyházat, mely a legenda szerint ott épült, ahol Szt. Patrik a Poddle - patak partján megkeresztelte a dubliniakat. Vacsora és szállás Dublin körzetében.

2. nap: Dublin - Athlone
Reggeli, majd rövid panorámás városnézést követően tovább indulunk Galway irányába. Út közben látogatást teszünk a Kilbeggani whisky lepárlónál, ahol miután megismerkedtünk a whisky készítés fortélyaival, meg is kóstolhatjuk ezt a helyiek körében (is) rendkívül közvedelt italt. Az ír whiskyt (Irish Whiskey) árpa-, maláta-, és gabonawhiskyből keverik, és minimum három évig fahordóban érlelik. A meszelt falak, és a még mindig működő régi vízkerék különleges hangulatot adnak az épületnek. Délután továbbutazás, vacsora és szállás Galway körzetében.

3. nap: Galway - Limerick
Reggeli, majd városnézés Galwaybe a művészetek városába, mely kacskaringós utcáiról, kocsmáiról és hangulatos középkori negyedéről ismert. Galway a középkor óta a sziget egyik legforgalmasabb és leggazdagabb települése. Városnéző séta után indulás Clare megyébe. Utunk a Burren régión keresztül vezet, melynek mészkővel és pala rendszerekkel fedett fennsíkjai holdbéli tájat idéznek, mégis több mint 2000 növény - és virágfajnak adnak otthont. Útközben megállunk és sétát teszünk a fenséges Moher szikláknál, melyek az Atlanti - óceánból 215 méter magasba emelkedtek ki és több mint 8 km hosszan nyúlnak el Írország észak - nyugat partvidékén. Lenyűgöző innen a kilátás, tiszta időben láthatjuk a Galway öbölben fekvő Aran - szigeteket, sőt még Connemara lankás hegyeit, völgyeit is. Továbbutazás Shanonnba. Vacsora, szállás Limerick körzetében.

4. nap: Limerick - Dingle félsziget - Kerry
Reggeli után folytatjuk utunkat a Dingle félszigetre. A tájat a kelta és kora keresztény települések maradványai teszik változatossá. A félszigeten több mint 500 szerzetesi kő-kunyhó található; a szerzetesek a középkor folyamán ezekben az úgynevezett méhkas alakú kaptár kunyhókban laktak, melyek valamelyest védelmet biztosítottak számukra. A part menti utat mérföldeken keresztül homokos strandok övezik. A Dingle félsziget belsejében található a Gallarus imaház, a korai kereszténység egyik fontos emléke. Ez a 9. századi kápolna ennek az épülettípusnak egyetlen fennmaradt emléke. Érdekessége, hogy habarcs nélkül épült, formája egy felfordított csónakra emlékeztet. Továbbutazás a halászatáról nevezetes Dingle városba, amelyet Európa legnyugatabbra fekvő városának tartanak. Színes házaival, zsúfolt éttermeivel és nyüzsgő kocsmáival elkápráztatja az ide látogatókat. Vacsora, szállás Kerry körzetében.

5. nap: Kerry
Reggeli a szállodában. Indulás a Kerry gyűrűjének" nevezett látványos útvonalon. A hatalmas Iveragh - félsziget lenyűgöző szépségét a látnivalók változatossága adja. A fő természeti erő a víz: bájos falvakon átvágó folyók, öblök, a híres Killarney - tavak és az Atlanti - óceán. A táj gazdag és változatos vegetációját a Golf áramlatnak köszönheti. Útközben megállunk több kilátópontnál, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a Killarney tavakra. Délután meglátogatjuk a Killarney Nemzeti Park szívében található Muckross házat és pompás kertjét. A Muckross ház egy varázslatos, viktóriánus épület, Írország egyik legszebb műemléke. Gyönyörű kilátás nyílik innen a nemzeti park területére. Az elegánsan berendezett szobák hűen tükrözik a régi vidéki, ír, nemesi családok életét. A házhoz tartozó kertek világszerte híresek, fénypontjaik az azaleák, a rododendronok, valamint a sziklakert. Vacsora. Szállás Kerry körzetében.

6. nap: Kerry - Blarney - Cashel szikla - Dublin
Reggeli, majd utazás Blarney-ba, ahol meglátogatjuk a kb. 600 évvel ezelőtt épült Blarney kastélyt. A 15. századi várat az ország akkori egyik legnagyobb ura építette Cormac MacCarthy. A kastély néhány terme nyitva áll a látogatók előtt, emellett a gyönyörű látkép és főként a Blarney - kő a világ minden tájáról rengeteg turistát vonz. A híres kő, ami az ékesszólás képességével ruházza fel azt, aki megcsókolja, sokak szerint eredetileg az ír királyok koronázási köve volt. A kastély óriási kertjében, természetes szikla alakzatok, arborétum és egy különleges, mérgező növényekkel teli kert is található. Továbbutazás a Cashel sziklákhoz (Rock os Cashel). Bár a rock magyarul sziklát jelent, Írország népszerű látnivalója nem pusztán egy szikla, hanem egy mészkőszírt tetején épült, gyönyörű középkori katedrális, melyet Szent Patrik is felkeresett 450-ben. Egykor a tartomány vezetőjének székhelyéül szolgált, Brian Borut pedig itt koronázták Írország királyává a 10. században. A terület a 12. század folyamán került az Egyház tulajdonába, ezt követően lett érseki székhely és ekkor épült a Cormac kápolna is. Az épület vastag falaiban titkos folyosók és kőfaragásokkal gazdagon díszített sírok bújnak meg. A katedrális mellett áll a 28 méter magas kerek torony, ami az ír kolostorok jellegzetes építménye. Vacsora. Szállás Dublin körzetében.

7. nap Dublin - Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elrepülés menetrend szerinti járattal Budapestre (a repülőgépen fedélzeti ellátás nincs).

A változtatás jogát fenntartjuk!


Szolgáltatások:
A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza: - BBP biztosítás - közlekedés légkondicionált, kényelmes külön busszal - elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban ír reggelikkel - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

 Részvételi költség:
Részvételi díj: 269.900 Ft/fő
Repülőjegy reptéri illetékekkel és üzemanyagfelárral: 89.000 Ft (változhat)
Helyszíni belépők és programok szerinti étkezések kb: 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)
Sztornó biztosítás: 5.010 Ft/fő (részvételi díjra, a repülőjegyre és a reptéri illetékekre)
Egyágyas felár: 89.000 Ft
15-19 fő közötti felár: 18.000 Ft/fő

A 195 EUR a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő. Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő
Minimum létszám: 20 fő
A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják.
 

 

 

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, kérhető társítás. Amennyiben irodánk nem talál szobatársat, irodánk 100.000 Ft-ig átvállalja az egyágyas felár összegét.
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára nem tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.