Írország meghódítása

 

Kérem, válassza ki melyiket lenne a megfelelő!

Az alap program kötelező díjait láthatja részletezve.

Kérjük válassza ki milyen szolgáltatásokat venne igénybe az utazás során.

Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.
Maximum 30 db. karakter.
Maximum 35 db. karakter.

Kérem adja meg az utas pontos neve, mely az utazási okmányban szerepel

Maximum 30 db. karakter.

Írország meghódítása

dublin1.jpg
Utazás formája: 
Csoportos utazás repülővel
Elhelyezés: 
szálloda***
Ellátás: 
reggeli
Utazás: 
repülő
Ára: 
249.000 Ft/fő + ill
Azonosító: 
31-102
Megrendelhető a következő időszakokra: 

Időpont: 2020. május 18 - 24.
Részvételi díj: 249.000 Ft/fő + illeték

 

Járulékos költségek: 

Reptéri Illeték: 110.000 Ft/fő
 


E mesés sziget történelme során rengeteg szenvedést, küzdelmet látott. A keltáktól a normannokon át az angolokig mindig valaki meg akarta szerezni ezt a területet. Mi is meghódíthatjuk most ezt a szigetet, de a célunk egészen más, mint az előbb felsorolt népeké. Olyan élményeket gyűjtünk az egyedülálló tájról, az ódon kolostorokról, a műemlékekről, mely életünk végéig kellemes emlékként a tulajdonunk marad.

Program: 

1. nap: Budapest – Dublin
Utazás Dublinba, az ír fővárosba a repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a délelőtti órákban. Megérkezésünket követően buszos városnéző túrára indulunk. Az elegáns Merrion térrel kezdünk, ahol építészeti remekek és színes boltíves kapuk találhatók. Végighajtunk a Liffey folyó partján és az O’Connell Streeten, a főutcán, láthatjuk a „Félpennys” hidat, a híres posta­hivatalt, az 1916-os ír felkelés helyszínét és az „Emlékezés kert­jét”. A Phoenix parkba folytatjuk utunk, ahol számos emlékmű közt rátalálhatunk a pápai keresztre is. Ezt követően megállunk a híres Guinness sörgyárnál egy látogatás erejéig. Az 1904‑ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták. Ma a Guinness történetét bemu­tató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az „életelixír”, a Guinness sör egészen a kezdetektől a fogyasztá­sig. Természetesen kóstolásra is van lehetőség. Este foglaljuk el szállásunkat Dublinban.

2. nap: Dublin – Burren
Reggelit követően Nyugat-Írországba uta­zunk. Írország méltán híres a whiskey készítéséről, ezért elő­ször egy whisky lepárlóba látogatunk, ahol finomabbnál finomabb nedűket készítenek. Itt is lesz bemutató és kóstoló, sőt a végén vásárlási lehetőség is. Folytatva utunkat, megállunk a Burren Nemzeti Parkban. Itt rengeteg megalitikus sír, kelta kereszt és egy lerombolt XII. századi cisztercita apátság található. Egészen különleges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Szállás.

3. nap: Moher-sziklák – Bunratty
Reggeli után az állomásunk a világhírű Moher-sziklák lesznek. 8 km hosszú szakaszon 230 m-es óriásként magasodik az óceán felett ez a sziklasor. Utunk egyik csúcspontja az itt elénk táruló látvány. Kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak és előtte, alata, a félelmetesen morajló Atlanti-óceán. Ezután egy tengeri hajózás keretében tekintjük meg a meredek sziklafalakat, a tenger felöl. Délután felkeressük a Bunratty várat és skanzent, ahol a középkori főúri és paraszti életforával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Kora esti órákban elfoglaljuk a szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

4. nap: Kerry gyűrű - Muckross
Reggeli után a híres Kerry gyűrűt járjuk be. Az út során lenyű­göző panoráma és kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsa­rak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O’Connell szülő­helyét is. Az egész napos túrát számos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns parkkal.

5. nap: Cashel – Kilkenny – Dublin
A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel-sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik leg­jelentősebb épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században, ezt kívülről megtekintjük és le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lehetőségünk lesz megkóstolni a város híres termékét, a vörös sört. A városnézés és a szabad program befejezését követően, folytatjuk utunkat Dublinig. A város külső, nyugati részén lesz a szállásunk (2 éj).

6. nap: Dublin - Belfast - Dublin
Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy pihen a szállodában, illetve a környékén, vagy eljön velünk egy különleges fakulta­tív kirándulásra. Ha a szervezett kirándulás mellett dönt, akkor reggel indulunk az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa, Belfast (vagy írül Béal Feirste) felé. Ebben a városban mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásárlás, éjszakai élet, fesztivá­lok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép vik­toriánus kort idéz, amikor a város lenyűgöző épületekkel hir-dette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Városházát, a Stormont Parlamentet és az Operaházat is. Programunk befejezése után továbbindulunk a kikötő felé, ami arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, de vég­zetes útjára. A Titanic-központ kiállítását, aki szeretné megte­kintheti, a többieknek szabadprogram Belfastban. Késő délután indulunk vissza Írországba. Belfast fakultatív kirándulás (garantált indulás): 50 €. Szállásunk, mint előző nap.


7. nap: Dublin - Budapest
Reggeli után programunkat Dublin belvárosában, a Trinity Collage épületével kezdjük, melyet 1592-ben I. Erzsébet királynő alapított és az ország legrégebbi egyeteme. Nem mes­sze található a dublini vár, melyet hivatalos fogadótermei a legpatinánsabb kastéllyá avatják az országban, egy fotó erejéig itt megállunk , majd az ír védő­szentről elnevezett Szt. Patrik-székesegyházat tekintjük meg, mely a második legnagyobb protestáns templom Írországban. A Krisztus katedrálist is meglátogatjuk, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Szabadidő, mely során emléktárgyakat tudnak vásárolni, vagy búcsúzóul egy pohár Guinness sört is elfogyaszthatunk. Végezeteül meglátogatjuk a kicsi, de annál hangulatosabb Malahide kastélyt. Belső termei oly szépek, hogy méltó lezárása lesz az Írországban eltöltött hetünknek, majd transzfer a repülőtérre. Hazarepülünk a Liszt Ferenc repülőtérre. Érkezés éjfél körül.

  

Szállás: 6 éjszaka *** szállodákban 2 ágyas tusolós WC-s szobákban 
Ellátás: félpanzió
Utazás: Budapest - Dublin - Budapest útvonalon repülővel, helyszínen autóbusszal 

Részvételi díj: 

Időpont: 2020. május 18 - 24.
Részvételi díj: 249.000  Ft/fő + illeték

Illeték összege: 110.000.- Ft/fő

Egyágyas felár: 72.000,- Ft

65 év felettiek kedvezménye: 2.000,- Ft 
Ez a kedvezmény kizárólag azon utasainknak jár, akik az utazás megkezdése előtt betöltik/betöltötték a 65. életévüket és ezt születési dátumuk megadásával igazolják!

Belépők ára: kb. 143 Euro + fakultatív program
Lepárló 14 €
Moher sziklák + hajózás 23 €
Christ Church Katedrális 7 €
Malahide kastély 14 €
Muckross House 10 €
Rock of Cashel 6 €
Trinity Kollégium 14 €
Szt. Patrik Székesegyház 8 €
Guinness Storehouse 25 €
Titanic 22 €
Belépők ára: kb. 143 € + fakultatív program
Fakultatív program: 50 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.
 

Az ár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 3 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza:
Repülőtéri illetéket
A biztosítást
A fakultatív program árát
Belépők árát

1 ágyas felár: 
Azon kedves utasaink részére, akik egyedül jelentkeznek, de nem szándékoznak az egyágyas szoba felárát megfizetni, vállaljuk a társítást két ill. háromágyas elhelyezéssel. Erre vonatkozó igényeket a foglalással egyidejűleg kérjük jelezni! Amennyiben irodánknak nem áll módjában szobatársat találni, az egyágyas felár 50%-át irodánk átvállal. Közeli indulásokra jelentkezés esetén a felár nélküli egyágyas elhelyezést, nem automatikusan garantáljuk!
Stornó biztosítás: 
Az utazás alapára tartalmazza a stornó azaz útlemondási biztosítást.
Úti okmány: 
Indulás előtt ellenőrizze úti okmánya érvényességét! EU országokba és Angliába is érvényes, új típusú személyigazolvánnyal is lehet utazni. Gépjárművezetői engedély nem fogadható el személyazonosító okmánynak. Külföldi állampolgárságú utasainknak az esetleges vízumigényüket, beutazási feltételeiket egyénileg kell intézniük.