Dublintól Belfastig - 1 napos túra

Címkék: 

Kérjük válassza ki, melyik túrán szeretne részt venni.

Csak számok írhatók be.
Maximum 10 db. karakter.

A kártya / jegy adott napra szól. Kérjük, adja meg a felhasználás dátumát. Pl.: 2019.05.01

A kártya / belépőjegy névre szól. Kérjük, adja meg a felhasználók neveit. Egyszerre több nevet is megadhat.

Kérem válasszon a lehetőségek közül.

Dublintól Belfastig - 1 napos túra

belfast_city_hall.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
Dublin
Azonosító: 
100-126

Dublintól Belfastig - 1 napos túra
Belfast (vagy írül Béal Feirste) az Ír-sziget második legnagyobb városa, Észak-Írország fővárosa. Írország keleti partján található, s északnyugati oldalról sziklás terület szegélyezi, Hivatalosan 1920 óta Észak-Írország fővárosa. Ahogy egyre inkább nagyvárossá vált Belfast, úgy kezdtek a konfliktusok kiéleződni a római katolikusok, valamint a protestánsok között.

PROGRAM:
Indulás reggel 9 órakkor Dublin belvárosából Belfastba. Az út kb 2 órás, miközben gyönyörködni lehet a zöldellő Ír tájban. Az első megálló Monasterboice, ahol a 3 méter magas Muiredach nagykeresztje található. Innen Proleek Dolmen, a megalitikus síremlék megtekintése. 
Tovább utazás Belfastba. Megérkezés után 2 órás szabad idő mely alatt ebédelhet vagy a városban sétálhat idegenvezetős túra előtt. Megtekinthetik a Crown Liquor Saloont, aSzent Anna-székesegyházat (más néven Belfast Székesegyház). A város legrégebbi épülete a Line Hall Könyvtár, mely a város legrégebbi könyvtára.
Idegenvezetés alatt érdekes helyeket látogathat meg, elviszik a hagyományosan katolikus és protestáns oldalt elválasztó falhoz, Harland & Wolff száraz dokkhoz, szivattyúház és a hajógyárhoz, ahol eredtileg a Titanic hajót építették. Itt a túra során be is megyünk, hogy még részletesebb képet kapjunk, a Titanic építéséről, tervezéséről. Ellátogatnak a  Republican Museum-ba mely hatalmas és különleges gyüjteményt kínál az Ír szabadség harc történelméről. Ezt csak ez a túra kínálja a látogatóknak.
Haza úton kis idejük lesz jobban végig gondolni és megérteni az Észak-Ír történelmet és vidéket.
Visszaindulás Belfastból Dublinba várhatóan 18:30.

Túra ára: 17.850 Ft/fő
Nyelv: angol
Várható indulás: 08.00