Blenheim kastély és Cotswolds

 

Címkék: 

Kérjük válassza ki, melyik túrán szeretne részt venni.

A kártya / jegy adott napra szól. Kérjük, adja meg a felhasználás dátumát. Pl.: 2019.05.01

Blenheim kastély és Cotswolds

blenheim_palace1.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
London
Azonosító: 
100- GT/EV

Egész napos kirándulásunk az Oxford meletti Blenheim-palotába, Sir Winston Churchill szülőhelyére és a környező vidékre Cotswoldsba.

Az Oxford melletti Woodstock kisvárosból egy diadalíven át lehet a kastélyhoz jutni.  A kastély a legnagyobb nem királyi kastély Nagy-Britanniában. Egy gondosan megtervezett, óriási park közepén található a Blenheim-palota. 

A palota eklektikus ihletésű épülete kitűnő példája a 18. századi főúri otthonoknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve. A blindheimi csata (1704) emlékére épült. Az építész, Sir John Vanbrugh és a ház úrnője, Sarah, több témában nem értettek egyet, ezért a kastély tervét többször módosítani kellett, ami nem tervezett költségekhez vezetett. A többletköltségek felemésztették a herceg vagyonának java részét és a kastélyt csak az építész halála után sikerült befejezni. A befejező munkálatokat Nicholas Hawksmoor, John Vanbrugh munkatársa felügyelte.

 

A parkot különösen sokszor átalakították. 1764-ben a befolyásos tájépítész, Capability Brown átalakította az 1010 hektáros parkot és kialakította a kastély előtti tavat. A teraszokat 1920-ban a francia Achille Duchêne építette újjá a 17. század stílusában. A kastély ma a tizenegyedik Marlborough herceg tulajdona, de belépődíj ellenében látogatható.
Az itt született Sir Winston Churchill életéről állandó kiállítást rendeztek be a kastélyban.

 

Cotswolds az elragadó vidék! A megszámlálhatatlan történelmi emléktől és történeti örökségtől telve a Cotswold vidék bájos keveréke a lélegzetelállító természeti szépségeknek, a nyüzsgő vásárvárosoknak és álmos falucskáknak.


 

Indulási napok: 2019 április 1 - október 31 /kedd, csütörtök/

Túra időtartama: 8 óra.
A túra ára: 25.490.- Ft.
Gyerek: 21.380.-
Indulás: 9.00
Túra nyelve: angol
Túra Kód: Ev/66 - belépőjegyek nélkül

Indulási napok: 2019 április 1 - október 31 /kedd, csütörtök,szombat /
Túra időtartama: 8 óra.
A túra ára: 34.955.- Ft.
Gyerek: 30.840.-
Indulás: 9.00
Túra nyelve: angol
Túra Kód: GT/19 - belépőjegyekkel és ebéddel