Blarney Castle 1 napos túra

 

Címkék: 

Fedezze fel Cork és Tipperary kiemelkedő látnivalóit ezen a híres Dublinból induló egy napos túrán.

Kérjük válassza ki, melyik túrán szeretne részt venni.

A kártya / belépőjegy névre szól. Kérjük, adja meg a felhasználók neveit. Egyszerre több nevet is megadhat.

A kártya / jegy adott napra szól. Kérjük, adja meg a felhasználás dátumát. Pl.: 2019.05.01

Kérem válasszon a lehetőségek közül.

Blarney Castle 1 napos túra

rock2chastle.jpg
Utazás formája: 
Programok
Utazás: 
busz
Város: 
Dublin
Azonosító: 
73-02

A túra 2021. január 02-től indul.

Fedezze fel Cork és Tipperary kiemelkedő látnivalóit ezen a híres Dublinból induló egy napos túrán.

Látogasson el Írország leghíresebb kastélyába, a Blarney Kastélyba. Dőljön hátra, csókolja meg a mágikus erővel rendelkező Blarney követ (Blarney Stone) és szerezze meg az ékesszólás ajándékát 7 évre.
Élvezze ki 90 perc-es Cork-i megállónk minden pillanatát a helyi látványosságok megtekintésére. Nézze meg az English Markets-et, ahova II. Erzsébet angol királynő is ellátogatott legutóbbi Írországi látogatása során.
Fedezze fel a Rock of Cashel névre hallgató varászlatos kastélyromot, mely a Tipperary síkság fölé magasodik.
 
A túra ára tartalmazza a soron kívüli belépést a Blarney kastélyba, valamint a hozzá tartozó kertbe, továbbá soron kívüli belépést a Roch Of Cashel rom épületegyütteshez.
 
Túra ára:
Felnőtt: 25.300 Ft/fő
Gyerek (0-12 éves): 23.360 Ft/fő 
 
 
A program részletesebb leírása:
A túra reggel 8 óra körül indul Dublinból a középföldön keresztül egészen a gyönyörű Cork megyében található Blarney városáig. Utunk során keresztül haladunk az „arany völgy”-ön (Golden Vale), mely Európa legtermékenyebb területe. Zöld mezei és termőföldjei messzebbre nyúlnak, mint ameddig a szem ellát. Ahogy áthaladunk Tipperary megyén Cork megyéig, fenséges kilátásunk nyílik a Galtee hegységre.
Első megállónk a világhíres Tipperaryban található Rock of Cashel nevű épületegyütteshez vezet.  Tegyen egy sétát Írország egyik legsejtelmesebb látványosságában. Lépjen Szent Patrik nyomdokába, ahogy végigsétál a romok falai között, kelta keresztekkel és kör alaprajzú tornyokkal körülvéve. Érezze át Írország szellemét. A Rock of Cashel egykor a Munsteri királyok székhelye volt, addig amíg a kompelxumot majdnem 1000 évvel ezelőtt a Katolikus Egyháznak adományozták, hogy katedrálisként használják. Az épületegyüttes a középkori építészet egyik legjobb példája Európában. A soron kívüli belépőt a túra ára tartalmazza.
A látogatást követően másfél óra szabadidő áll rendelkezésünkre Cork városában, Írország déli központjában, a látványosságok felfedezésére. A főbb látnivalók közé tartozik az 1788 óta nyitva álló, különböző ínyencségeket árusító English Markets, melyben nagy választékban fellelhetőek a helyi termelők legjobb termékei és a legízletesebb helyi különlegességek.
2011-es látogatása során II. Erzsébet angol királynő is tiszteletét tette itt és megízlelte a helyi kézműves termékeket.
Cork élénk ír atmoszférát áraszt magából. A várost „Rebel City”néven is emlegetik. Az elnevezést a város a függetlenségi háborúban tanúsított vad ellenállása eredményeként kapta. Ittlétünk alatt javasoljuk, hogy kóstoljon meg egy Murphy’s Irish Stout pintet vagy vegyen egy üveg Paddy Flaherty ír whiskyt.
Az írek körében dalokból és történetekből is híres a Blarney kőnek a megcsókolása. A legenda szerint aki megcsókolja a Blarney követ 7 évre megkapja az úgynevezett „fecsegés ajándékát”, vagyis az ékesszólás képességét. A Blarney kastély bástyáján található kő megcsókoláshoz mélyen hátra kell majd dőlnünk. A kert és a Blarney birtok végigsétálására is lesz időnk, valamint tehetnek egy sétát a gyönyörű tó körül is. Ellátogatunk a boszorkány barlanghoz is, mely a kastélyhoz tartozó birtokon található. Ez után időnk lesz vásárolni a Blarney Woollen Millsben és az itt található kézműves boltokban. A kastély területére a soron kívüli belépőt a túra ára magába foglalja.
A vásárlási idő leteltével visszaindulunk Dublinba. A tervezett visszaérkezési idő este 8 óra.
 
Túra indulása: minden kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 08:00
Túra nyelve: Angol
A túra nem indul: január 1., november 12., december 24., 25., 26., 31.

 

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.


A túra foglalása adott napra történik. 
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

A jegy mellé küldünk egy tájékozattó anyagot a felszállási pontról.