Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

London tömegközlekedése kiemelkedően fejlett és sokrétű. A városban működik földalatti (London Underground), buszok, vasút, valamint hajó- és hajójáratok is a Temze folyón. Az Underground, vagyis a metróhálózat, az egyik legnagyobb és legösszetettebb a világon, szinte minden fontosabb pontot elér. Emellett a buszhálózat is rendkívül sűrű és kiterjedt, számos járat közlekedik a városban és környékén. A városban szintén sok kerékpárút és biciklikölcsönző áll rendelkezésre, ami további lehetőséget biztosít az utazásra. A Londoni tömegközlekedés általában megbízható és gyakran a leggyorsabb módja a városban való közlekedésnek.

Tömegközlekedés esetén néhány hasznos tudnivaló: 
Közlekedési jegyek bérletek időszakra szólnak. Napon belül megkülönböztetünk PEAK és OFF PEAK időszakot
- PEAK (csúcsidőben is használható) -> hétfő-vasárnap korlátozás nélkül
- OFF PEAK (csúcsidőn kívül) -> hétfő-péntek 09:30-tól, szombat-vasárnap korlátozás nélkül használható.

Napijegyek, egy útra szóló jegyek vagy feltöltő kártyák esetén a fizetendő menetjegy ára a fenti fogalmak alapján kerül elszámolásra.
Heti jegyek vagy bérletek esetén nincs ilyen megkülönböztetés. A heti jegyek mindíg PEAK időszakosak azaz bármikor felhasználhatóak.

 

 

Az alábbi ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat tartalmazza az 1-6 zonás Travelcard:
Az 1-6 zónában érvényes (magában foglalja a metró összeköttetést is a Heathrow repülőtérig/repülőtértől és a Dockland Light Railwayt a City Airporttól/Airportig), Az 1-6 zónás közlekedési kártya a Heathrow repülőtérről/repülőtérig - a "Picadilly Line" vonalon való metróközlekedésre is alkalmas. A Heathrow Express-re ugyanúgy, mint a Stansted -, Gatwick- és Luton repülőtérről/repülőtérig közlekedő transzferekhez külön jegy szükséges (ld.: "Heathrow Express vagy Busz/Gatwick Express vagy Busz/Stansted Express vagy busz-/Luton repülőtéri transzfer"), Továbbá 30% kedvezmény a menetrendszerinti hajó árából. A jegy 1 napos változatban kapható.

Az alábbi ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat tartalmazza az VISITOR OYSTER kártya:
Bankkártya méretű feltöltőkártyás rendszerrel működő közlekedési kártya, amelyről a rendszer minden egyes utazás során automatikusan levonja az utazás értékét, maximum egy napijegy árát. 1 útra szóló jegy zónától és időszaktól (peak/off peak) függően 2,9-5,9 GBP között mozog, 1 napi maximális összeg zónától és időszaktól függően 8,1-19,8 GBP között mozog. A kártya az 1-9-es zónáig használható. Továbbá 25% kedvezményt biztosít az Emirates Air Line kabinos felvonó jegy árából és 10% kedvezményt a menetrendszerinti hajójáratok jegyárából.

 

Gyermek közlekedési jegyek:

Travelcard (1-6 zónás):
Be nem töltött 11 éves korig 1 gyermek 1 fizető felnőttel ingyenesen utazhat, amennyiben a felnőttnek van érvényes tömegközlekedési jegye. 11 éves kortól a gyermek részére is szükséges tömegközlekedési jegy vásárlása. Ha több, mint 1 gyermek utazik 1 fő fizető felnőttel, minden további gyermek részére tömegközlekedési jegy váltása szükséges 5-15 éves korig. 5-15 éves korig egyedül utazó gyermek részére minden esetben szükséges tömegközlekedési jegy váltása!

Oyster (Visitor Oyster):
Gyermek kedvezmény igénybevételére 11 és 15 éves kor között van lehetőség. Ehhez Londonban jelezni kell, hogy a Visitor Oyster kártyát gyermek használná. Ebben az esetben a kártyát 14 naptári napra átállítják Young Visitor Oyster kártyává, így az 1 útra szóló díjak és napidíjak árát 50%-os kedvezménnyel vonja a kártya a gyermek részére. Be nem töltött 11 éves korig 1 gyermek 1 fizető felnőttel ingyenesen utazhat, amennyiben a felnőttnek van érvényes tömegközlekedési jegye.

 

A JEGYEK IRODÁNKBAN MEGVÁSÁROLHATÓAK:
Vásárlás esetén, magát a Travelcard jegyet vagy Plasztik kártyát feltöltve kapja kézhez.