Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Görögország

Görögország nyaralás repülővel 2024 - görögországi utazás: Kréta, Korfu, Rodosz, Zakynthos..

További ajánlataink

 

STRANDOK Görögországban minden partszakasz nyilvános szabadstrand, gyakran nagy homokszemcsés, kavicsos vagy sziklás. Ne felejtsék otthon a fürdőcipőt! Egyes szállodák kibérelik a szálloda közelében lévő strandszakaszt, amelyet folyamatosan gondoznak. A kedvezőtlen tengeráramlások eredményeként előfordulhat, hogy a víz vízinövényeket sodor a strandokra. Majdnem mindenhol lehet napágyat és napernyőt bérelni, de a főszezonban előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő.

SPORT Sok szálloda biztosít ingyenes sporteszközöket, nagy érdeklődés esetén előfordulhat, hogy nem áll rendelkezésre elegendő eszköz. A vízi sportszerek általában csak júniustól szeptember közepéig kölcsönözhetők a helyi szolgáltatóknál. Kérjük, minden esetben ellenőrizzék a sporteszközöket, hiszen állapotukért és biztonságukért nem vállalunk felelősséget!

SZÓRAKOZÁS A szálláshelyek nagy részében különböző szórakoztató programok kerülnek megrendezésre a szálloda szervezésében. Általában több nyelven, természetesen ez a vendégek összetételétől is függ. Az esti programok nagy részét a szabadban rendezik, és általában éjfélig tartanak.

NAPÁGYAK/NAPERNYŐK A főszezonban a medencéknél nem mindig áll rendelkezésre elegendő napágy és napernyő, de kérjük, ezek előre „lefoglalását” mellőzzék!

TECHNIKAI FELSZERELÉSEK Fennakadás lehet az áram- vagy vízszolgáltatásban. A kisebb szállodák fűtését és melegvízellátását napenergia felhasználásával oldják meg. Megtörténhet, hogy az elő-/utószezonban csak langyos víz van. A technikai eszközök javítása időnként hosszabb időt vehet igénybe.

RUHÁZAT A legtöbb szállodában/apartmanlétesítményben a vacsoránál az alkalomhoz illő viselet ajánlott (férfiaknak hosszúnadrág).

BORRAVALÓ Hozzátartozik a mindennapi élethez, kérjük, mindenképpen kalkulálják bele az útiköltségekbe!

REPÜLŐTÉR Fontos megemlíteni, hogy Görögországban helyenként zavaró lehet a le- és felszálló repülőgépek zaja. Ez függ természetesen a sziget méretétől és a szél irányától is. Ha az adott szálloda közelebb helyezkedik el a repülőtérhez, erre vonatkozóan mindig találnak információt a leírásban.

ÉPÍTKEZÉSEK/NYUGALOM A növekvő turistaforgalom miatt folyamatosan szállodák épülnek. A szállodák magas igénybevétel esetén, leginkább a főszezonban különösen „sérülékenyek”, ezért előfordulhat, hogy javítási munkák is megzavarják a nyugalmat. Szintén megtörténhet, hogy egy félbehagyott építkezést hirtelen továbbfolytatnak.

Ha nyugalmas nyaralásra vágynak, elsősorban a kisebb illetve a forgalmasabb helyektől távolabb eső szálláshelyeket ajánljuk. Ezzel kapcsolatosan mindig találnak információt a szállodaleírásban, javasoljuk, hogy olvassák el figyelmesen az idevonatkozó részeket! Teljesen nyugodt szálláshely azonban Görögországban tulajdonképpen nincs. A legtöbb szállodában a tánc- és folklór-estek a szabadban zajlanak, és kb. éjfél körül érnek véget. Görögországban általában a 14.00 és 17.00 óra közötti időszak számít nyugodtnak. Ebben az időszakban sok üzlet is zárva tart.

TEMPLOMOK/KOLOSTOROK Görögországban a templomok és kolostorok minden megkötés nélkül, szabadon látogathatók. Kérjük azonban, hogy a különböző kirándulások, templomlátogatások alkalmával legyenek tekintettel a szertartásokra! Egyes esetekben a férfiak csak hosszú nadrágban, a hölgyek pedig a térdet takaró szoknyában illetve fedett vállal mehetnek be a templomokba. Sok esetben a bejáratnál lehet erre alkalmas ruhadarabokat kölcsönözni. A templomokban való fényképezés lehetőségéről kérjük, hogy érdeklődjenek a helyszínen!

ELŐ- ÉS UTÓSZEZON Van előnye, és lehet hátránya is! Kellemesebb a klíma, figyelmesebb a kiszolgálás, kedvezőbbek az árak, és nincs zsúfoltság. Még nem vagy már nem minden idegenforgalmi szolgáltatás vehető igénybe.

DOHÁNYZÁS Új, dohányzással kapcsolatos törvény lépett életbe, mely szigorúan szabályozza a dohányáruk árusítását és fogyasztását is. Középületekben, repülőtereken és tömegközlekedési eszközökön tilos a dohányzás. A törvény érinti a vendéglátás területét is, éttermeket, bárokat és szállodákat. A kisebb bárok tulajdonosai egyelőre eldönthetik, engedélyezik-e egységeikben a dohányzást, a későbbiekben azonban ennek szigorítása is várható. Pontos információkkal az adott terület külképviselete szolgálhat.

SAT-TV Több szállodában van műholdas TV-adás, amelyek minősége az időjárástól is függ. Az, hogy a szobában SAT-TV van, nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden magyarországi adás is fogható


LÉGKONDICIONÁLÁS Energiatakarékossági okokból előfordulhat, hogy a légkondicionáló berendezések csak bizonyos időszakokban illetve csak nagy hőség esetén működnek. A szálloda saját hatáskörébe tartozik, hogy mikor szünetelteti a klímaberendezéseket, illetve hogy azokat csak időszakosan üzemelteti. Kérjük, ne hagyják figyelmen kívül, hogy a szállodák és éttermek klimatizált közös helyiségeiben illetve a transzferbuszokon a légkondicionálás miatt hűvös lehet, ezért pulóver viselete ajánlott.

ELLÁTÁS Kontinentális reggeli: péksütemény, vaj, lekvár, tea vagy kávé. A bővített reggelinél szalámit vagy sajtot, néha tojást, joghurtot is felszolgálnak, gyakran önkiszolgáló rendszerben tálalják. A büféreggelinél nagyobb a választék, szintén önkiszolgáló-rendszerben. Egyes szállodákban lehetőség van arra, hogy felár ellenében bővített reggelit kérjünk.

A félpanzió általában reggelit és vacsorát tartalmaz, csak ritkán lehet a vacsora helyett ebédelni. Az italok extra fizetendők. A vacsora az egyes szállodák leírásának megfelelő, egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy alacsony telítettség esetén büfévacsora helyett menüt szolgálnak fel. A görög étkezési szokásoknak megfelelően az ételeket gyakran nem teljesen forrón szervírozzák. A salátát, az előételt és a desszertet általában büféasztalról kínálják. Jellegzetesen görög ételeket elsősorban a tavernákban fogyaszthatnak. Az a’la carte-éttermekben a görög ételeken kívül a nemzetközi konyha specialitásait is fogyaszthatják. Sok szálloda esetében többféle ellátás közül is lehet választani.

A szállodák személyzete meglehetősen rossz szemmel nézi, ezért nem javasoljuk, hogy az étteremből ételt vigyenek ki.

  

Chalkidiki-félsziget

A három földnyelvből álló Chalkidiki-félsziget apró halász- és kézműves falvaival, kedves emberekkel és feledhetetlen élményekkel várja a nyaralókat.

KRIOPIGI 
A domboldalban szerényen meghúzódó, nyugodt település, ahol homokos, lassan mélyülő, kis öblökkel szabdalt tengerpart található. Kriopigiben sok olyan épület található, melyek segítségével rekonstruálható a falu egykori képe, és látható a régi idők egyik elfelejtett művészete, a bizánci mintás szőnyegszövés. A faluban éttermek, jellegzetes görög tavernák és kisebb üzletek várják a turistákat.

PEFKOCHORI 
A félsziget legnagyobb települése számtalan vásárlási és szórakozási lehetőséget kínál, a közelben lévő beach-bárok és diszkók minden napszakban gondoskodnak a felhőtlen nyaralásról.

KALLITHEA 
A félsziget középső, keleti oldalán található üdülővároska, mely a tengerpart felett húzódó domb tetején, nem közvetlenül a
tengerpart mellett fekszik. A homokos tengerpart kb. 10 perc alatt lépcsőkön át érhető el, a strandon napozóágyak és napernyők (térítés ellenében) várják a turistákat, sziklás öblei pedig a búvárkodás szerelmeseinek is számtalan felfedezésre váró területet nyújtanak. Az üdülőváros mediterrán hangulatú utcái, pálmafás parkja, hangulatos óvárosa, valamint Szent Miklós temploma
mindenki számára kellemes, önfeledt pihenést kínál.

POTIDEA 
A félsziget "bejáratánál" található szép homokos/aprókavicsos stranddal rendelkező üdülőhely, melynek hídja köti össze a Thermaikosz- és a Toroneosz-öblöt.

GERAKINA
A csendes üdülőfalu széles, sekély homokos/kavicsos stranddal rendelkezik. Tegyenek egy sétát a történelmi városban, ahol számos múzeum és változatos kultúrális programok várják az idelátogatókat.OLMPOSZI-RIVIÉRA

PARALIA 
A mitológiai Olimposz-hegy környékének gyöngyszeme. A Thermaikosz-öböl legnagyobb üdülőhelyének aprókavicsos tengerpartján kicsik és nagyok egyaránt jól érezhetik magukat. A késő éjszakáig nyitva tartó üzletek mellett hangulatos éttermek, tavernák állnak a nyaralók rendelkezésére. Kedvező elhelyezkedése révén Paraliáról viszonylag hamar elérhetők a görög szárazföld leghíresebb történelmi színhelyei. Mindezen túl Paralia számos jónevű szórakozóhelye nyújt felejthetetlen élményt a pezsgő, görög éjszakában.

NEO PORI
Az Olimposzi Riviéra egyik igen kedvelt üdülőhelye, teljesen új, modern turistaparadicsom. Thesszalonikitől délre, az Olimposz-hegy lábánál található. Széles utcák, jellegzetes, egymás mellett sorakozó apartmanházak, szállodák és gondozott környezet jellemzi. Több kilométer hosszan húzódó, széles, homokos tengerpartja, kristálytiszta, lassan mélyülő vize csábítja ide a látogatókat. A falu képéhez tartozik még a vidámpark és vasárnaponként a piac. A tengerparton hangulatos éttermek, kávézók sorakoznak, ahol a görög konyha ízeivel ismerkedhetnek meg. 
 
 
Zakynthos
Zakynthos a Jón-tenger legdélebben fekvő szigete, melynek látképét termékeny síkságok, lankás dombok és hegyek, buja növényvilág, olívaligetek és szőlőültetvények határozzák meg. A sziget már az ókortól kezdve rengeteg művészt és utazót vonzott. Neves költők és zeneszerzők alkották itt műveiket, a festészet pedig a 17. századtól indult virágzásnak, amikor a zakynthosi festőiskolát megalapították. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.
LAGANAS

Laganas üdülőhely a sziget déli részén található, és hosszú, homokos stranddal rendelkezik. Pezsgő életű üdülőhely tavernákkal, bárokkal, éttermekkel és diszkókkal. Laganas öble arról is híres, hogy ezen a részen található a caretta-teknősök tojásrakó helye, amelyre reméljük, hogy Önök is tekintettel lesznek. A teknősök érdekében Laganas öblében semmilyen vízi sport (vízisí, motorcsónak) nem engedélyezett. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

ALIKANAS

Alikanas kb. 15 km-re található Zakynthos-várostól. Szép, sekély, homokos stranddal rendelkezik. A busztranszfer a repülőtérről kb. 60 perc.

VASILIKOS

Vasilikos egy csodálatos félsziget, melyet a 491 m magas “Skopo”-hegy választ el a sziget többi részétől. A hegycsúcsra túraútvonalak vezetnek, ahonnan tiszta időben csodálatos kilátás nyílik Zakynthosra. A szigetnek ezen a részén olíva- és pínealigetek valamint szőlőültetvények határozzák meg a táj képét. A leglényegesebbek azonban a csodaszép, romantikus tengeröblök, melyekből Vasilikos környékén több is található. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

GERAKAS

Gerakas a sziget egyik legszebb és legbájosabb strandszakasza. Hosszú, csodálatos, homokos partja és türkizkék tenger garantálja a felejthetetlen nyaralást. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

PLANOS

Planos képét olívaligetek és hosszú, homokos tengeröble határozza meg. Ez a kis nyaralóhely az utóbbi években fejlődött kedvelt úti céllá. A kikapcsolódni vágyókat számos étterem, bár, pub, diszkó és taverna várja. A csodálatos, homokos strandon napernyőket és napágyakat bérelhetnek, illetve kipróbálhatnak számos vízi sportolási lehetőséget. Zakynthos-város innen mindössze 5 km. A busztranszfer a repülőtérről kb. 45 perc.

KALAMAKI-strand

Gyönyörő környezetben fekvő, ssodálatos strandszakasz a caretta-teknősök tojásrakó helye közelében. A sekély, többnyire finomhokos strand és a kristálytiszta víz kiváló a kisgyermekes családok számára. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20 perc.

ARGASSI-strand

Argassi kb. 4 km-re található Zakynthos-várostól. Homokos/kavicsos strandján vízi sportlehetőségeket vehetünk igénybe, esténként pedig forró hangulat vár a diszkókban és a bárokban. A helység tavernáiban jellegzetes görög ízekkel várják a vendégeket. Argassitól délre sziklák által rejtett, romantikus, kis öblöket találunk. A busztranszfer a repülőtérről kb. 20-40 perc.