Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Egyiptom

Üdvözőljük!

KAIRÓ
A város - ahol több mint 1000 minaret található - különböző korok egyvelegét tükrözi, kiindulva a fáraók korabeli egyiptomi jellemzőitől egészen a görögkeleti, keresztény, iszlám és végül a mai Egyiptom tulajdonságáig. Kairót gyönyörű emlékművek és épületek otthonának, illetve különböző kultúrák olvasztótégelyének tekintik.

ALEXANDRIA
A "Földközi-tenger gyöngyszeme"-ként ismert Alexandriát Nagy Sándor alapította Kr.e. 332-ben, egyiptomi birodalma fővárosaként. A híres alexandriai könyvtár megépítése mellett Ptolemaiosz elrendelte az - ókori világ 7 csodája közt számon tartott - pharoszi világítótorony megépítését is. Alexandria, ez a szelíd, kellemes éghajlattal és hosszan elnyúló, fehér homokos tengerparttal megáldott város nemcsak Egyiptom második legnagyobb városa, de fő tengeri kikötője is egyben.

LUXOR
Luxor határain belül található az ókori világ néhány legnagyszerűbb műemléke. A keleti parton találhatók a luxori és a karnaki templomok, valamint a Luxor Múzeum, melyben a helyi műemlékek gyűjteményével ismerkedhetünk meg. A nyugati parton található a Királyok és Királynők Völgye, Hatsepszut fáraónő temploma, valamint a Memnon kolosszusok.

ASSZUÁN
A Kairótól mintegy 900 km-re délre fekvő Asszuán városa már hosszú ideje "Afrika kapujaként" ismert. Szépségének nagy részét a Nílusnak köszönheti - mely átszeli a várost - valamint buja szigeteinek, mint például az Elaphantine sziget. Asszuántól délre fekszik a Nasszer-tó, egy hatalmas víztározó, a világ legnagyobb mesterséges tava, melyet 1960 és 1971 között hoztak létre.

Egyiptom All inclusive nyaralás

További ajánlataink