Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Skóciai Barangolások: kastélyok, várak, klánok, felföldi romantika

Nagy-Britannia, Skócia, Skye-sziget Útazonosító: 92167
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: KörutazásLeírás

Kastélyok, várak, klánok, felföldi romantika

Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással Edinburgh-ig vagy Glasgow-ig és vissza (Edinburgh és Glasgow repülőtere szűk egy órányi távolságra van egymástól); Skóciában jó minőségű, korszerű autóbusszal.
* Megjegyzés: A jún. 4-i csoport számára a Wizz Air légitársaságnál foglaltuk a repülőjegyet. Utazás menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Budapestről Edinburgh-ba és vissza.

Szállás

7 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. (Megjegyzés: Skóciában a Felföldön található hotelek általában egyszerűbbek, jellemzően tradicionális hangulatúak, mind építészetileg, mind a szobák berendezését illetően.)

Ellátás

Félpanzió (bőséges reggeli, menüvacsora).

 

1. nap: Edinburgh
Elutazás Ferihegyről egyszeri átszállással Skóciába. A délutáni megérkezést követően transzfer az Edinburgh környéki szállodába (2 éj).

2. nap: Edinburgh, Linlithgow vára
Skócia fővárosát, Edinburgh-t sokan Európa egyik legszebb városának tartják, és valóban kevés városban ötvöződnek ilyen nagyszerűen a természeti adottságok az ember alkotta látványosságokkal. Autóbuszos és gyalogos városnézés: középkori óváros a St. Giles-katedrálissal, a város szíve – a Princes Street, a XVIII. századi (György-korabeli) szép terek, a Calton hegy pazar panorámát nyújtó kilátója stb. A városnézés végén közösen megnézzük a város nagy nevezetességét, a skót királyi várat.
A nap zárásaként látogatást teszünk Linlithgow nagyszerű várában (itt született 1542-ben Stuart Mária).

3. nap: St. Andrews, Dundee, Skót Felföld, Blair kastély
Utazás északi irányba. Rövid megálló South Queensferryben, ahonnan nagyszerű panoráma nyílik azokra a gigantikus méretű (közúti és vasúti) hidakra, amelyek a Forth folyó széles tölcsértorkolatának északi és déli partját kapcsolják össze. Ezután ismerkedés St. Andrews-zal, Skócia ősi egyetemi városával (középkori katedrális romjai, várromok, középkori egyetemi épületek stb.).
Továbbutazás a Skót Felföldre Dundee érintésével, itt fotószünet a kikötőben kiállított Discovery hajónál (Scott kapitány ezzel a hajóval indult az első déli-sarki expedíciójára). Délután látogatás Blair kastélyában, az egyik legszebb és leggazdagabb berendezésű skót kastélyban, majd utazás a Skót Felföld romantikus tájain keresztül Invernessbe, szállás (1 éj).

4. nap: Inverness, whiskylepárló, Urquhart vára, Loch Ness, Fort Augustus, Eilean Donan vár
Séta Invernessben, a Skót Felföld fővárosában, majd ismerkedés a skót whisky előállításának titkaival egy whiskylepárlóban. Utazás a Loch Ness-i tó irányába. A Loch Ness a szörny történetének köszönhetően Skócia leghíresebb tava. Látogatás Urquhart várának romjainál, ahonnan a legtöbben szokták figyelni a szörny felbukkanását.
Továbbutazás a Hebridák szigetei irányába. Útközben pihenő Fort Augustusban (látványos zsiliprendszer a Kaledóniai csatornán), majd fotószünet a festői fekvésű Eilean Donan várnál (a Hegylakó című film forgatásának helyszíne). Érkezés a Skye-szigetre a szigetet a szárazfölddel összekötő hídon keresztül. Szállás a Skye-szigeten (1 éj).

5. nap: Skye-sziget, Dunvegan várkastély, Portree, Glenfinnan emlékmű
Körutazás fotószünetekkel a skót hagyományokat (nyelvet, szokásokat) ma is erősen őrző, természeti szépségekben gazdag Skye-szigeten. Látogatás a tengerbe benyúló földnyelven fekvő Dunvegan várkastélyban, mely a XII. század óta a MacLeod klán ősi fészke. A család számos ereklyéjét őrzik a kastélyban. Pihenő Portree-ben, a sziget hangulatos "fővárosában".
Kompátkelés vissza a szárazföldre, érkezés Mallaig halászvároskába. Utazás egy híres útvonalon (Road to the Isles) a Skót Felföld romantikus, tavakkal telepöttyözött völgyein át. Fotószünet a Glenfinnan emlékműnél. Szállás Fort William környékén, mely Nagy-Britannia legmagasabb hegye, a Ben Nevis lábainál található (1 éj).

6. nap: Glen Coe, Loch Lomond, Trossachs, Stirling
A vadregényes Glen Coe völgyön átkelve érkezünk meg a Loch Lomondhoz, Nagy-Britannia legnagyobb tavához. Ezután ismerkedés a Trossachs erdős-hegyes tóvidékével, majd továbbutazás Stirling irányába. Stirling városát Skócia földrajzi és történelmi középpontjának szokták nevezni. Látogatás Stuart Mária egykori várában, majd utazás a Glasgow környéki szállodába (2 éj).

7. nap: Culzean kastély, Alloway, Glasgow
Kirándulás Délnyugat-Skóciába. Délelőtt Skócia egyik legszebb kastélyát, a tengerpart fölé magasodó sziklán álló Culzean kastélyt tekintjük meg, majd a következő állomás Alloway városka, ahol a skótok nemzeti költőjének, Robert Burnsnek a zsúpfedeles szülőháza található.
Délután városnézés Glasgow-ban, Skócia legnagyobb városában: katedrális, George Square, Viktória-korabeli városközpont, People’s Palace és Winter Garden a „Glasgow Green” nevű parkban stb.

8. nap: Rosslyn kápolna, Edinburgh
Délelőtt a skót gótika mesterművét, a dús kőfaragványairól híres XV. századi Rosslyn kápolnát tekintjük meg, majd utazás Edinburgh-ba. Folytatjuk az ismerkedést a skót fővárossal, valamint lesz szabadidő is.
Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egyszeri átszállással. Érkezés Ferihegyre a késő esti órákban.


Megjegyzés: A repülőgép menetrend függvényében az utolsó nap programja átkerülhet az első napra.

Időpontok Teljes részvételi díjak
2022. máj. 30 - jún. 6.  485.000 Ft + 46.800 Ft (reptéri ill.) = 531.800 Ft  
2022. jún. 4-11. *  524.000 Ft + 9.700 Ft (reptéri ill.) = 533.700 Ft  
2022. júl. 9-16.  504.000 Ft + 49.700 Ft (reptéri ill.) = 553.700 Ft  
2022. júl. 30 - aug. 6.  504.000 Ft + 55.600 Ft (reptéri ill.) = 559.600 Ft  
2022. aug. 13-20.  512.000 Ft + 61.900 Ft (reptéri ill.) = 573.900 Ft  
2022. aug. 27 - szept. 3.  504.000 Ft + 55.500 Ft (reptéri ill.) = 559.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet a 23 kg-os (a jún. 4-i csoport esetén 20 kg-os) feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Skye-szigetről, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat belépődíjakkal és az idegenvezetést. 

Egyágyas felár: 139.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy az Egyesült Királyság területére való beutazáshoz érvényes útlevél szükséges.

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok