Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Hegyek ölelésében, Ausztrián át Svájcig

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában Útazonosító: 625811
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

 

Időpont: 2024. augusztus 17-20

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas szobában

Ellátás: reggeli

 

Program

1. nap: Elutazás reggel 5.00 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel. Első megállónk a melki Szent Benedek-rendi apátság. Melk az osztrák Dunakanyar nyugati kapuja. A település legfőbb vonzereje a bencés apátság és apátsági templom, melynek monumentális épületegyüttese a Duna felett emelkedik egy hatalmas sziklatömbön. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét élvezi. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek Szent Benedek regulája szerint és látják el feladataikat, az oktatást és a lelkipásztori teendőket. Az apátság megtekintése után a gyönyörű parkjában sétálunk, majd megérkezés az esti órákban Innsbruckba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap: Reggelink elfogyasztása után, napunkat Innsbruck városának felfedezésével kezdjük. Innsbruck Tirol tartomány székhelye. Az Alpok hegyláncai között, az Inn folyó partján fekszik. Nevét is innen kapta, az „Inn hidja". Sétánk során a következő látnivalókat keressük fel: Aranytető, Hofkirche, császári rezidencia, Szent Jakab székesegyház, diadalkapu, Anna-oszlop. Innen utunk, Wattens városába, a világhírű Swarovski Kristály Világba vezet. Daniel Swarovski 1895-ben alapította kristálycsiszoló családi vállalkozását. A cég helyszíneként a tiroli Inn völgyében fekvő kis várost, Wattens-t választotta, a mára már világszerte ismertté vált, hattyú sziluettes vállalat központja jelenleg is a város szélén működik. André Heller multimédiaművész egyedülálló fantáziavilágot hozott létre. Zöld fűvel fedett hegyi óriás fejében kialakított kiállítótermek, csodakamrák, melyekben nemzetközi hírű művészek, természetesen Swarovski kristályokból álló installációi, műalkotásai kápráztatják el az ide látogatókat. A közkedvelt tiroli látnivaló mindmáig több mint tizenkét millió, a világ minden tájáról érkező látogatót ajándékozott meg az álmélkodás pillanataival. 2015 májusában a Swarovski Kristályvilágban a  ragyogó Csodatermeket átalakították és kibővítették, ekkortól látható a 800 000 kristályból álló hatalmas kristályfelhő is, mely Tirol leglátogatottabb nevezetessége. A múzeum és a körülötte elterülő parkban való séta után, vásárlásra is marad lehetőség. (A részvételi szándékot legyenek szívesek jelentkezéskor jelezni, mert a jegyeket előre meg kell vennünk! Ennek összegét az idegenvezető a buszon szedi össze.) Csodálatos élményekkel telve, tovább indulunk a következő látnivalónkhoz az Ambras kastélyhoz. Az Ambras kastély, Innsbruck városa fölé magasodó dombokra épült reneszánsz várkastély. Gyönyörű példája a középkori várépítészetnek. II. Ferdinánd főherceg egy középkori erőd maradványainak a helyén építtette fel a kastélyt, amelyet később a titokban feleségül vett Philippine Welsernek ajándékozott. A kastély úrnőjének életét számos legenda övezi. Az Ambras-kastély ma Ausztria egyik legszebb látnivalója, és mint a világ első múzeuma, Európa meghatározó kulturális örökségei közé tartozik. A varázslatos kastélykertben pedig Philippine Welser nyomdokain sétálhatunk csodás természeti környezetben. Utunk Luzern városába visz minket, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Reggeli után a csodálatos Svájci falucskába, Grindelwald-ba vesszük az irányt. Innen felvonóval felkapaszkodunk a „First Cliff Walk” turistaútvonalhoz. Ott egy felejthetetlen túrát teszünk. A túra kb. 45 percig tart, és szép kilátást nyújt az Alpokra és a környező hegyekre. Az útvonal lényegében egy kiépített ösvény, amely egy meredek sziklafalon halad, és néhol a sziklákra épített fából készült járdákon vezet. A túra közben lehetőség van megpihenni a kilátópontokon, és gyönyörködni a környező tájban. Ez egy kötelező látnivaló a Jungfrau régióban, a Berni Oberlandban! Az útvonal lenyűgöző helyen található, ahol a hófödte hegyek magasak, és azt az érzést keltik bennünk, hogy megérinthetjük a csúcsokat. Innen visszatérünk Luzern városába, ahol egy városnéző séta keretében megtekintjük ezt a kivételes svájci városkát. A város a Luzerni-tó, másnéven Vierwaldstätti-tó északnyugati végénél fekszik. A Luzernt körülvevő Pilatus és Rigi hegyek ölelésében. Végig sétálunk a város jelképének számító Kapellbrücke-n, a 204 méteres fedett fahídon, amit 1365-ben adtak át. Ezzel Európa legrégebbi, és második leghosszabb ilyen típusú hidja. A híd közepénél található a víztorony. A város másik nevezetes hidja a Spreuerbrücke, ahonnan szép a rálátás a város jelképére. Megnézzük  a Városházát, a Hop templomot és  az Oroszlános emlékművet. A városnézés után elindulunk Liechtenstein mini államában lévő szállásunkra. (Itt vacsora befizethető 10 €/ fő, foglaláskor kérjük jelezni! Az idegenvezető szedi össze a buszon.)

 4. nap: Reggeli után Liechtenstein fővárosát, Vaduzt nézzük meg, városnéző kisvonattal. Egy mesebeli helyszín, nem csak azért, mert a világ legkisebb országa. A hegyi fejedelemség, mélyen beágyazódott az Alpokba, és tornyos várak koronázzák. A csupán 25 kilométer hosszú és 12 kilométer széles. Városnézés után rövid pihenőkkel elindulunk hazafelé.  Utolsó megállónk az ausztriai Wels városában lesz. Wels már a római korban is fontos település volt. Belvá­rosi sétánk során a következő látnivalókat nézzük meg: Salome Alt ház, Plébánia templom, Léderer torony, Városháza. Visszaérkezés várhatóan 23-24 óra között. Belépő jegyek: kb. 70,- €/fő+ kb. 90 CHF/fő

Részvételi díj: 279.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 210.990,- Ft/fő

Március 1-ig történő befizetés esetén,utána 220.990,-Ft

 BBP + stornó biztosítás: 5.760,- Ft/fő    

  Egyágyas felár: 94.500,-Ft             

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-08-17 - 2024-08-20 3 éj 2 ágyas szoba Reggeli 220.990 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok