Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából

Olaszország, Szardínia, Szardínia Útazonosító: 625768
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

Leírás:

?  A világhírű Smaragd-part látnivalói
?  A szárd konyha és borok megismerése
?  Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
?  Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis nem olaszok! Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Csorba Klára - 16 éve Olaszország szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ALGHERO

Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban. Algheróba érkezés. Transzfer a Hotel Soleado****, szállodánkba (4 éjszaka) mely, közvetlen tengerparti és a Lido San Giovanni partsza­kaszon fekszik. A szállodában étterem, úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. Ha a hotelből valaki a homokos tengerpartra akar lemenni, akkor csak egy úttesten kell átkelnie. Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta. A szobák légkondicionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek, a többségük kis terasszal is ren­delkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne, maradhat fürdeni, de javasoljuk, inkább, hogy sétáljanak velünk, ismerjék meg Kelet-Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzu­gos mediterrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszere­ket árusító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképe­ket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során, kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos étteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén min­denki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: ALGHERO

A mai nap a pihenésé. Élvezzék a finom homokos tengerpartot vagy a szálloda napozóteraszát. Aki szeretne, reggel elsétálhat a közeli halpiacra, vagy folytathatják Alghero bájos üzleteinek, utcácskáinak, megismerését. Erre kiválóan alkalmas a városnéző dotto kisvonat. Este fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: SMARAGD-PART - SAN PANTALEO - PORTO CERVO - BAJA SARDINIA

Reggeli után, aki szeretne, maradhat a hotelben pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegenvezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián ter­melnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthatjuk, például első megállónk során is. San Pantaleo városkában kezdjük a programot, ahol csütörtök lévén ilyenkor tartják a heti piac­napot, ahol a kézműves termékektől az élelmiszerekig minden megtalálható, ami szem szájnak ingere. Lesz idő nézelődni és vásárolni, kóstolni. Látogatásunk után a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk a Saccargia bazilikánál, a sziget legré­gebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világ­hírességek jachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyományos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjából épült, és világít a szikrázó napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is jól látszanak. Délután, a Smaragd-part egyik káprázatos fehérhomokos strandjára láto­gatunk el, ahol fürdési lehetőség is lesz (fürdőruhát, töröl­közőt hozni kell). Ezt követően, látogatást teszünk a sziget különleges építményeinek egyikébe. A Prisgiona Nuraghenál idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órák­ban térünk vissza hotelünkbe. Smaragd-part kirándulás: 75 EUR. Fakultatív vacsora.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS

A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, idegenvezetőnkkel elsétál a kikötőbe. A félnapos kirándulás egy 40 fős kirándulóhajóval tör­ténik. Programunk során gyönyörködhetünk Alghero-öblében és varázslatos partszakaszában, fürdőzhetünk és egy aperitiv italt is elfogyaszthatunk a hajó fedélzetén. Hajókirándulás: 50 EUR. Visszaérkezésünk után szabadprogram, strandolás.

5. NAP: ALGHERO - CAPO CACCIA - CASTELSARDO - BUDAPEST

Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és különleges helyeken veszünk búcsút Szardíniától. Castelsardo, a domboldalra épített romantikus kis falu az első megállónk, ahol a sikátorokban vásá­rolhatunk a helyi asszonyok színes, fonott kosaraiból. Ezt köve­tően a Sant Antonio késő gótikus katedrálisától csodás kilátás nyílik a közeli Stintino-félszigetre. Harangtornya színes majo­lika csempével kirakott. Innen néhány kilométerre található a vulkanikus kőzetből formálódott Elefántszikla, mely egy üreges belsejű ,,tündérház", sírhely, belsejében vallási falfestmények­kel. A közeli helyi étteremben ebédelünk. Délután az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz buszozunk. A partnál halásszák a városban később ékszerként megvásárolható korallo­kat, és itt található a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szikláról. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, a menetrend függvényében várhatóan a kora esti órákban transz­fer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli+3 fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Smaragd-part kirándulás 75 EUR Turnusok:
2024-06-23 - 2024-06-27
2024-07-14 - 2024-07-18
2024-09-08 - 2024-09-12
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-23 - 2024-06-27 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 399.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-07-14 - 2024-07-18 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 399.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-09-08 - 2024-09-12 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 399.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok