Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Szardínia és Korzika csodái repülővel 8 nap 7 éj

Olaszország, Szardínia, Alghero Útazonosító: 616018
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás+Nyaralás, Nyaralóprogram, Városlátogatás, Városnéző programok, Üdülés - nyaralás
Leírás

Az élet Szardínián talán a legjobb, amit egy ember remélhet. Otthont ad 24 000 kilométernyi erdőnek, csodálatos tengerbe merült partoknak, amit ha én lennék a Jóisten "a mennyek országának hívnék". Fabrizio de Andrè olasz énekes szavai ezek, akivel teljes mértékben egyetértünk. 
A kevésbé ismert mediterrán szigeten kalandozunk az északi partokon a letűnt civilizációk emlékein keresztül, a természetet csodálva, borait ízlelgetve - elszakadunk a modern világtól. Szardínia most is őrzi titkait, hagyományait. A nuraghe ősi tornyok, boszorkányok, gyógynövényes receptek, rituálék, a vadlovak, az érintetlen táj, a pásztorok kultúrája...néhány szó, mely ezt a csodás vidéket jellemzi. Utunk során megismerjük mindezen szavak mögött megbúvó csodát. Ajó ahogy a szárdok is mondják. Induljunk!

Utazás: repülővel Budapest – Alghero - Budapest útvonalon

Szállás: 4*-os (La Grotta vélemény 3*+), közvetlen tengerparti (egy út választja el), úszómedencés szálloda Szardínia északi tengerpartjánál, mely partszakasz homokos, kavicsos, sziklás öblökkel tarkított. Castelsardo csodás kisvárosának közelében található. A hotelből fantasztikus kilátás nyílik az Asinara öbölre. Az ősi város 1 km távolságra található. Központi elhelyezkedése miatt kitűnő a sziget látnivalóinak meglátogatására. Szobái: kényelmes 2-3 ágyas szobák, zuhanyzó, légkondícionáló, TV, minihűtő, hajszárító, részben erkélyesek. A szobák hangulatát a helyi motívumokkal és kerámiákkal vegyített dekorációja emeli. Ingyenes WI-Fi. Szolgáltások: úszómedence nyugágyakal, székekkel, lift, recepció, étterem, reggeliző terem, hall, terasz. Strandszervíz - nyugágyak  napernyővel felár ellenében. Az úszómedence szezonális nyitvatartása az aktuális helyi rendelkezések függvényében változhat.

Ellátás: reggeli, felár ellenében vacsora

Időpontok: 8 nap/7 éj repülővel
2024.09.15-09.22.  (vasárnap-vasárnap)  FIX INDULÁS!  BETELT!

1.nap: Budapest- Alghero 
Érkezésünk után a repülő menetrendjének függvényében kirándulást teszünk Alghero hangulatos, keskeny utcácskákkal szabdalt városában, mely a mai napig a katalán jegyeket és szokásokat képviseli. A csodaszép korallok a város jelképévé váltak, messziről felismerni a vörösből készült ékszerek kirakatait. Érdemes betérni Szent Ferenc középkori templomába, mely igen különleges kegytárgyakat rejt. Helyi ízek kis kóstolója után rövid szabadidő, majd irány Anghelu Ruju, az időszámításunk előtti 3. évezredben - a legendák szerint tündérek által épített - csodás nekropolisz, vagy - időjárás függvényében - Palmavera, a nuraghe kultúrából származó különleges lakhelyek. Bár egyesek szerint a szárd tündérek valójában boszorkányok. Eme misztikum után irány a Castelsardo közelében levő, tengerparti szálláshelyünk.

2.nap: Maddalena szigetek – hajókirándulás – fürdőzéssel
Szabadprogram, strandolás/pihenés, vagy egész napos fakultatív hajókirándulás Olaszország egyik legszebb partszakaszának felfedézésére, fürdőzéssel. Ez a nap a vadregényes természetről szól. Santa Teresa di Gallura kikötőjéből indulunk, és a lenyűgöző Maddalena szigetcsoport felé vesszük az irányt. A sok szigetecskéből és zátonyból álló szigetcsoport a Nemzeti Park része. A hajózás során meseszép látnivalók sora kísér minket, smaragdzöld tenger, fehér homok, Budelli szigeténél pedig a híres rózsaszín színű homok, ami hírével ellentétben nem homok. A fürdőzést sem hagyjuk ki, hiszen Santa Maria szigetén strandolhatunk is, és a hab a tortán, hogy a hajó fedélzetén ebéd is vár minket. Az ebédet követő szabadprogram alatt a barangolást kedvelők egy kis séta után eljuthatnak a sziget régi világítótornyának romjaihoz is. Utolsó megállónk során meglátogatjuk a terület legnagyobb szigetét, a történelmi Maddalenát, ahol megkóstolhatjuk a térség egyik legfinomabb kézműves fagylaltját is. A türkizkék színű tenger, a fehér homok az illatos mediterrán növényzet, és a hajón elfogyasztott ebéd felejthetetlen élményt ígér. Érkezés az esti órákban a szálláshelyünkre. (Program ára: hajójeggyel, ebéddel: 80 Eur/fő)

3.nap: Castelsardo - Itália egyik legszebb települése és piaca - fürdőzés 
A mai nap a pihenésé, strandolásé vagy félnapos fakultatív kirándulás a sziklákon magasodó csodás középkori városba Castelsardo-ba (Ár: 25 Eur/fő). A  Castel Genova nevű erődítményt a genovai Doria család alapította, Szardínia legfontosabb északi védelme és kikötője volt: ma múzeum működik benne és az épület tetejéről csodás panoráma tárul elénk: a mélykék tenger és az Asinara szigetnyúlvány fenséges látványa. Castelsardo a vallási szokások központja. Meglátogatjuk a homlokzat nélküli Santa Maria delle Grazie templomot, valamint a lenyűgöző Szent Antal katedrálisát is. Castelsardo piac nélkül nem létezne. Évszázadok óta ad otthont az érdeklődőknek, és gasztronómiai élményt is nyújthat a környéken készült sajtok, szalámik, vadhúsok, az articsóka és a méz egyéni kóstolójával. Kora délután visszatérünk a szálláshelyünkre, így marad idő a strandolásra.

4.nap: Porto Cervo - Baia Sardinia - látogatás a Smaragd parton, a luxus jegyében
Szabadprogram, strandolás vagy egész napos fakultatív kirándulás Costa Smeralda híres partjához (Ár: 35 Eur/fő). Aga khan tervei szerint alkotott igazi helyi építészet sehol máshol nem található. A gallurese stílusban megépült, színpompás, elragadó Porto Cervo a mai napig lázban tartja a látogatókat. Itt található Stella Maris kistemploma, ahol egy eredeti El Greco festményt is őriznek, valamint otthona a világ legnagyobb vitorlásversenyeinek, az oldtimer autók versenyének, a luxusmárkáknak, a hírességeknek. Porto Cervo után a csendesebb és elegáns Baia Sardinia falucskát ismerjük meg, ahol kedvünkre sétálhatunk, fagylaltozhatunk felfedezve az igazi olasz életérzést, rácsodálkozva a második világháborús erődből átépített szórakozóhelyre, a Ritual-ra, valamint a csak fehérben látogatható Phi beach-re is. Visszaérkezés szálláshelyünkre az esti órákban.

5.nap: Tempio Pausania városa-  a Limbara hegy ölelésében - fürdőzés
Szabadprogram, fürdőzés, vagy részt vehetnek, egy igazán különleges fakultatív kiránduláson (Ár: 35 Eur/fő). A Limbara hegy ölelésében, különleges parafatölgy erdőkön keresztül vezető úton, egy édes kis megbúvó városkába látogatunk - Tempio Pausania-ba, melynek épületei Korzika építészetét tükrözik. Nemrég vendégeket hívogató, új színezetet kapott a kisvároska, hiszen az utcák kövezetét egy művészeti kezdeményezés keretében különböző színekre festették. Sétát teszünk az ódon utcákon, ellátogatunk a főtérre, ahol a városka bazilikája ékeskedik, valamint a Turisztikai Információs irodában fényképek sokasága  és helytörténeti kiállítása vár minket, természetesen a helyi érdekességekkel kiegészítve. Megcsodáljuk egyedülálló parafa divatboltját, valamint gasztronómiai kitérőt teszünk egy a magnóliafák által árnyékolt kis térre. Visszaérkezés a szállodához a kora délutáni órákban.

6.nap: Korzika – Bonifacio  - hajókirándulás- fürdőzési lehetőséggel
Szabadprogram, strandolás, vagy egész napos fakultatív kirándulás, melynek keretében Korzikára látogatunk. (Ár hajójeggyel: 85 Eur/fő). Korzika, ez a sokszínű sziget, Szardíniától 12 km- re helyezkedik el, ahol ugyanúgy megtalálhatóak a fenyőerdők, a havas hegycsúcsok, mint a trópusi tájakra emlékeztető hófehér homokos partok. Egyórás hajóút vár ránk, mely a hírhedt Bonifacio szorost szeli át. Első állomásunk a fehér mészkősziklára épült és azon magasodó középkori város, Bonifacio, melyet a szaracénok ellen alapítottak és nevét a toszkán őrgrófról, Bonifácról kapta. Ez a kis csoda a Világörökség része. Meredek lépcsőkön gyalogosan járjuk be ezt a középkori épületekkel és bástyákkal tarkított várost. Óvárosa egy magas sziklafalon húzódik. Sétánk először a Fellegvárhoz, Cittadellához vezet, majd a sétát tovább folytatva eljutunk - a legenda szerint egyetlen éjszaka alatt kifaragott - 1420 - ban épült Aragon lépcsőhöz.  Az óváros templomai, kis utcácskái, az ajtó nélküli házak nyűgöznek le minket, mely egyikében még Napoleon is lakott. Nem maradhat ki a Genovai kapu sem, mely az egyetlen bejárata volt a városnak hosszú évszázadokon keresztül. Sétánk után szabadidő, vásárlási - és idő függvényében fürdési lehetőség. A nap végén kompra szállunk, és visszahajózunk Szardíniára. Érkezés az esti órákban a szállodába.

7.nap: Sassari városlátogatás  -  a magányos Saccargia bazilika - fürdőzési lehetőség
Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív kirándulás Észak- Szardínia gyönyörű Sassari városába. (Ár: 35 Eur/fő)  A modern Piazza d’Italia, a nagyhercegi palota, a reneszánsz d’Usini palota, és a szép Cattedrale di San Nicola középkori épülete díszíti a sziget fővárosának örök riválisát, a lenyűgöző Sassarit. A középkori városmagban még ma is láthatóak az eredeti városfalak és fenséges tornyaik, melyből a régmúltban 36 díszelgett. Városnézés után szabadidő, majd folytatva utunkat egyszer csak szembeötlik Szardínia kétségkívül legszebb, titokzatos temploma a Saccargia, mely számtalan pisai, luccai és egyéb toszkán építőmesternek köszönheti szépségét. Neve latin szóból származik, a hely szentségére utalva, azonban a helyiek a tehenüket is így hívták, a S’ acca argia jelentése egy foltos tehén, mely mindennap megjelent a szerzeteseknél hogy friss tejet adjon. A bazilika fontos esküvőknek adott otthont a középkorban. Ősi földön vagyunk, mely szinte visszarepít az időbe. Visszaérkezés a délutáni órákban szálláshelyünkre, ahol idő függvényében még búcsúzóul megmártózhatunk a tengerben.

8.nap: Hazautazás 
Szabadprogram a repülő indulásának függvényében, transzfer a repülőtérre.

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 
Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Szardínia és Korzika csodái repülővel 8 nap/7éjszaka 2024
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpontok reggelivel
09.15-09.22. 419 900 Ft (1077 EUR) 

Felárak: EGYÁGYAS FELÁR NÉLKÜL FOGLALHATÓ  - kétágyas szobában társítással! 
Kétágyas szoba egy fő részére felár (társítás nélkül):            89 900 Ft/fő (231 €)
Vacsora felár: 45 900 Ft/fő (118 €) A reggelis kapacitás elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható.
Kötelező repülőtéri illeték 20 kg-os feladott poggyásszal, és üléssel:  59 900
Ft/fő ( 154 €)

3. ágyon 3-12 éves korig 10 000 Ft kedvezmény

Audio guide: 4 400 Ft/fő ( 11 €)

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszinen fizetendő):  20 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 30 fő.

Felárak és belépők:

Fakultatív  programok (min. létszám 25 fő):  
Castelsardo - Itália egyik legszebb települése                                                    25 Eur/fő
Porto Cervo - Baia Sardinia
Látogatás a Smaragd partra                               35 Eur/fő
Tempio Pausania városa - a Limbara hegy ölelésében - fürdőzés                    35 Eur/fő
Korzika – Bonifacio  - hajókirándulás- fürdőzési lehetőséggel                           85 Eur/fő
Sassari városlátogatás  -  fürdőzéssel                                                               35 Eur/fő
Maddalena szigetek – hajókirándulás ebéddel– fürdőzéssel                              80 Eur/fő

Belépők igény szerint a helyszínen fizetendőek!
San Francesco templom Alghero kb 3 Eur/fő
Saccargia templom                      kb 5 Eur/fő - 
Castelsardo (kozepkori varosresz) transzfer kb 2-3 Eur/fő
Anghelu Ruju vagy Palmavera nuraghe kori építmények : kb 5 Eur/fő-

A részvételi díj tartalmazza: szállást félpanzióval, magyar idegenvezetőt, repülőjegyet, repülőtéri transzfereket.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetéket feladott csomaggal, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.

A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülőjegy nem visszatéríthető-: 
szerződéskötéstől számított  36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülőjegyhez kapcsolódó költségek is! 

Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok