Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Shanghai - Peking a szuperexpresszel ***

Kína, Körutazás Kínában, Körutazás Kínában Útazonosító: 533910
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás
Utazás szuperexpressz vonattal Kína két lenyűgöző metropolisza között

Program leírás

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok, és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Shanghaiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Shanghai - Bund - Nanjing Road

Megérkezés Shanghaiba. Transzfer a városközpontba. A Bund és a híres Nanjing Road megtekintése. Hajókázás a Huangpu folyón, amely során Shanghai felhőkarcolóiban, épületeiben gyönyörködhetünk. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

3. nap: Shanghai Óváros - Jade Buddha templom - Örömök kertje

Reggeli, majd városnézés: Jade Buddha templom, amely két nagyon értékes jáde Buddha-szobornak ad otthont, amelyeket még Burmából hozott egy szerzetes. Habár maga a templom csupán 1928-ban épült, a régi klasszikus stílus azonban egyedülállóvá teszi ebben a hatalmas modern metropoliszban. Shanghai Óvárosa egy nagyon régi üzleti negyed, amelyben a turisztikai látványosságok, ajándéküzletek, éttermek, valamint a legöregebb bank, ékszerüzlet, teaház és a cikk-cakk híd egyaránt fellelhető. A híres Örömök kertje is itt található, amelyet a XVI. században egy kínai kormányhivatalnok - mandarin - építtetett, azonban az ópiumháború idején teljesen elpusztult, és csak az 1950-es években építették újjá. Ez a lenyűgöző mandarinkert teljesen elfeledteti velünk, hogy egy 23 milliós város vesz körül bennünket. Napközben ebéd egy városi étteremben. Szállás Shanghaiban.

 

4. nap: Shanghai - Suzhou - mandarinkertek - Shanghai

Reggeli, majd kirándulás Suzhouba, amely egy a Jangce folyó deltájában épült város, területének majdnem felét víz borítja; hatalmas csatornahálózata miatt méltán nevezik ,,Kelet Velencéjének". 2500 éves történelme során több mandarinkert is épült a városban, az egyiket meg is látogatjuk, majd (idő függvényében) ellátogatunk egy selyemgyárba, ahol megismerkedünk a híres kínai hernyóselyem készítésével. Vízibuszos kirándulást teszünk a csatornán. Visszautazás Shanghaiba. Vacsora egy városi étteremben. Este egy lélegzetelállító akrobata show-n veszünk részt. Szállás Shanghaiban.

 

5. nap: Shanghai - Peking a szuperexpresszel - Ég temploma

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra. Elutazás Pekingbe a 2011. júniusában átadott szuperexpresszel, amely 300 kilométeres óránkénti sebességével kb. 4 óra alatt (megállók számától függően) teszi meg a Peking - Shanghai közötti 1318 kilométeres távot. Megérkezés Pekingbe, majd ellátogatunk az Ég templomába, ahová a Ming és a Qing császárok is gyalog jártak. Legnevezetesebb része, amelyet a fotókról is ismerhetünk, az Imádságok Csarnoka, melynek 4 főoszlopa a 4 évszakot reprezentálja. Itt láthatjuk még a kör alakú lépcsőzetes oltárt, ahol a kínaiak szerint a ,,Föld közepe" található. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

6. nap: Szellemek Útja - Kínai Nagy Fal

Reggeli után teszünk egy sétát a Szellemek Útján, ezt követően megnézzük a Kínai Nagy Fal egyik szakaszát. Úgy tartja a mondás, hogy a kínai embernek életében két helyre kell elzarándokolnia: a pekingi Tiltott Városba és a Nagy Falhoz. Visszautazás Pekingbe. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Pekingben.

 

7. nap: Peking - Tienanmen tér - Tiltott Város - Nyári Palota - Olimpiai helyszínek ...

Reggeli, majd délelőtt a városnézés folytatása: Peking szívében helyezkedik el Kína legnagyobb tere, a Tienanmen tér, amelyet többek között a Nemzeti Múzeum, a Nép Hőseinek emelt emlékmű, és Mao Ce-tung mauzóleuma vesznek körül. Miután végigsétálunk a hatalmas téren, elérkezünk a Tiltott Város déli bejáratához. A Tiltott Város a Ming és a Qing dinasztiák császári palotája volt közel ötszáz éven keresztül; rengeteg kincs és ritkaság található a ma Palota Múzeumnak nevezett komplexumban. A Tiltott Város domináns színe a sárga, mivel ez volt az uralkodói család szimbóluma. Egy egész városról lévén szó, több palotából, csarnokból és pavilonból áll. Egy különleges számítási módszer szerint eredetileg 9.999 helyiségből állt, mert a kínaiak szeretik a kilences számot. A Nyári Palota megtekintése: a Peking központjától 15 kilométerre nyugatra található Nyári Palota a legnagyobb császári park, amelynek háromnegyedét víz borítja; olyan mintha a Kunmingban lévő tavat varázsolták volna szemünk elé. A palota területén a kínai építészet jellegzetességei mind megtalálhatóak: pavilonok, kertek, tornyok és hidak. A tó partján sétálva a több mint 700 méter hosszú faragott és festett folyosón ezernyi miniatűr képecske látható a fejünk fölött, amelyek mindegyike egy-egy történetet mesél el a kínai mitológiából. A hosszú folyosót négy pavilon szakítja meg, amelyek a négy évszakot szimbolizálják. Vacsora egy városi étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre. Útközben fotóstop a 2008-as Nyári Olimpiai Játékok helyszínénél.

 

8. nap: ... Budapest

Várhatóan éjfél után elrepülés Budapestre átszállással. Érkezés menetrend szerint.

 

A programok sorrendje változhat!

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 - Tiltott Város

 - Nagy Fal

 - Suzhou mandarinkertek

 - Ég temploma

 - Pekingi Nyári Palota

 - A Nagy Csatorna

 

 

A várható menetrend márciusban (Air China):

CA  720   18MAR BUDAPEST-PEKING   11:20-04:20  19MAR

CA 1507  19MAR PEKING-SHANGHAI   07:30-09:55

 

CA  719   25MAR PEKING-BUDAPEST   02:50-06:50 

 

 

A várható menetrend augusztusban (Emirates):

EK  112 G 16AUG BUDAPEST-DUBAI      16:00-23:20

EK  302 G 17AUG DUBAI-SHANGHAI     02:50-15:30

 

EK  307 G 23AUG PEKING-DUBAI          00:40-05:00 

EK  111 G 23AUG DUBAI-BUDAPEST     10:30-14:25

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések: 160 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 160 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegy illetékekkel

- szuperexpressz vonatjegy

- hajózás Shanghaiban a Huangpu folyón

- BBP biztosítás (EUB Air & Cruise Top: 5.920 Ft)

- közlekedés külön autóbusszal, szuperexpressz vonattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-06-03 - 2024-06-10 7 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 660.000 Ft Ft/fő
2024-08-16 - 2024-08-23 7 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 660.000 Ft Ft/fő
2024-10-14 - 2024-10-21 7 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 660.000 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok