Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

TÜRINGIA, SZÁSZORSZÁG ÉS BERLIN FELFEDEZÉSE ****

Németország, Brandenburg, Berlin Útazonosító: 519991
 • Szálláskategória: Hotel ****
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

Frankfurt - Wartburg - Eisenach - Weimar - Erfurt - Naumburg - Lipcse - Drezda - Meissen - Drezda - Berlin - Potsdam

Németország ,,szíve", Türingia az egyik legszebb tartomány, nem csak kulturális szempontból tartogat érdekességeket, de a természetkedvelők igazi paradicsoma. Erfurt 1300 évnyi történelmével az ország egyik legjobban konzervált középkori városa, olyan nagy művészek otthona volt, mint Schiller, Goethe és Liszt Ferenc.

A szomszédos, elbűvölő Szászország kulturális kincseivel nyűgözi le a látogatókat. A főváros, Drezda, melyet az Elba-part Firenzéjének is neveznek, számos gyönyörű épületén a jellegzetes drezdai barokk pompás stílusjegyeit viseli. Az itt tett látogatásból természetesen nem maradhat ki a Meisseni Porcelánmanufaktúra megtekintése sem, ahol a világhírű, ragyogó szépségű porcelánok készítésének titkaiba is beavatják a látogatókat.

Berlin a világ egyik meghatározó divatdiktátora, akár kultúráról, szórakozásról, gasztronómiáról, divatról vagy zenéről van szó. Berlin mindenkinek tartogat valamit. A számtalan zöld park és erdő, a divatos éttermek, a jelen és múlt harmóniája az építészetben, a történelem emlékei lépten-nyomon, a hangulatok és színek kavalkádja teszik Berlint izgalmas, élhető várossá, ahol minden perc élmény!

1. nap: Budapest - Frankfurt

Elutazás repülőgéppel Budapestről a délelőtti órákban Frankfurtba. Érkezés után panoráma városnézés, mely során megtekinthető Frankfurt tört énelmi központja a Römerberg, a régi városháza, a Majna-torony, a német demokrácia egyik jelképeként nyilvántartott Szent Pál-templom, a Majna partján elterülő Múzeum negyed, a régi operaház és a magas épületei miatt Mainhettennek elnevezett üzleti negyed. A városnézés után transzfer a frankfurti szállodába.

2. nap: Frankfurt - Wartburg - Eisenach - Weimar

Reggeli a szállodában, majd utazás Weimarba. Útközben látogatás Wartburg várában. Az Eisenach városa mellett emelkedő középkori vár a német történelem egyik legfontosabb emlékhelye, rengeteg díszterme és csarnoka közül is kiemelkedik az énekesek csarnoka, illetve a Luther-szoba, ahol Luther Márton német nyelvre fordította a Bibliát. A várkastély nemcsak a német és az európai történelemben töltött be fontos szerepet, hanem magyar kötődése is van, mivel egykoron Árpádházi Szent Erzsébet lakhelye is volt A vár megtekintését követően utazás Bach szülővárosába, Eisenachba, rövid városnézés után szabadprogram. Érkezés Weimarba a késő délutáni órákban. Szállás Weimarban.

3. nap: Weimar - Erfurt

Reggeli után városnézés az egyik legszebb német városban, Türingia tartomány fővárosában, Erfurtban. Az óvárosban a többszáz éves épületek különleges hangulata magával ragadja az utazókat. A Szatócsok hídjára épült középkori faházak, az erfurti katedrális mind feledhetetlen élmény. Délután visszatérés Weimarba, Goethe és Schiller városába. Látogatás a Goethe-háznál, a Schiller-háznál, majd a piactér, a Nemzeti Színház, a Szent Péter és Pál-templom, Goethe és Schiller emlékmű és a hercegi kastély megtekintése. A Liszt Ferenc egykori weimari otthonában kialakított múzeum meglátogatása után szabadprogram. Szállás Weimarban.

4. nap: Weimar - Naumburg - Lipcse - Drezda

Korai reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd utazás Naumburgba. Rövid városnézés után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező naumburgi dómban, mely méltán híres gótikus építészeti stílusa és híres királyszobrai miatt. Délután utazás autóbusszal Lipcsébe, ahol gyalogos városnézés során megtekinthető többek között a Népek csatája emlékmű, a belváros ékességének számító régi városháza reneszánsz épülete, valamit a Tamás-templom is. Érkezés az esti órákban Drezdába. Szállás Drezdában.

5. nap: Drezda - Meissen

Reggeli után városnézés Szászország fővárosában, Drezdában. A város a második világháború után szinte teljes egészében megsemmisült, de napjainkban ismét régi fényében ragyog teljes újjáépítésének köszönhetően. A városnézés során az Állami Operaház, a Katedrális, a Királyi Palota, az Elba felett húzódó Brühl-terasz, a Kultúrpalota, és a Frauenkirche, Németország legnagyobb barokk stílusban épült templomának megtekintése. Délután látogatás a világ leghíresebb porcelánmanufaktúrájáról ismert Meissenbe. A városnézés során az Alsó- és a Felsőváros, valamint a székesegyház megtekintése, majd ismerkedés a helyi porcelánkészítők remekeivel. Érkezés Drezdába a kora esti órákban. Szállás Drezdában.

6. nap: Drezda - Berlin

Reggeli után kijelentkezés szállodából, majd utazás Németország fővárosába, Berlinbe. Berlin a művészetek és művészek fantasztikus fővárosa. Egyetlen európai városban sem található annyi múzeum, gyűjtemény, vagy akár magángaléria, mint a régi-új német fővárosban. A délelőtti érkezést követően látogatás a Charlottenburg kastélyban. A kastélyt Berlin egyik legszebb épületeként tartják számon, az itt működő kiállítás elsősorban a porosz művészet és az udvar történetét mutatja be. Látogatás a Berlin Champs-Élysées-jének is nevezett, szórakozóhelyekkel, szállodákkal és dizájner üzletekkel teli Kurfürstendammon, majd a Vilmos császár emléktemplom megtekintése. A városnézés során látható Európa legnagyobb áruháza, a hétszintes KaDeWe, valamint Berlin egykori közösségi életének központja, a ma inkább a Sony Centerről ismert Potsdamer Platz is. A berlini szállás elfoglalása a délutáni órákban.

7. nap: Berlin

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézés a Potsdamer Platz, a berlini fal, a Brandenburgi kapu, a berlini dóm, és a Múzeum-sziget érintésével. Délután szabadprogram, mely során egyénileg fedezhetők fel a Múzeum-sziget épületei, vagy Berlin híres szórakozóhelyei. Szállás Berlinben.

8. nap: Berlin - Potsdam

Reggeli a szállodában, majd egész napos látogatás a potsdami Sanssouci kastélyba. A volt porosz királyi kastélyegyüttes és park Berlintől 40 kmre található és Brandenburg szövetségi tartomány egyik legfőbb látnivalója. A porosz Versailles-ként is emlegetett épület és a hozzá tartozó park 1990- ben az UNESCO Világörökség részévé vált. Szállás Berlinben.

9. nap: Berlin - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a kikötőbe, ahol kb. egyórás hajókázás a Spree folyón, majd látogatás a Checkpoint Charlie Múzeumban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülőgéppel. Érkezés a késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Szállás:

8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban


Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Frankfurt és Berlin - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, valamint a körutazás során légkondicionált autóbusszal
   

 • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • reggelis ellátás

 • a leírás szerinti programok belépőkkel

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • félpanzió

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-09-10 - 2023-09-18 8 éj Kétágyas szoba Reggeli 779.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok