Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Bled és a Postojnai cseppkőbarlang busszal

Szlovénia, Körutazás Szlovéniában, Körutazás Szlovéniában Útazonosító: 515483
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

Időpont: 2024. április 20-21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett

Indulás: 1.00 órakor

 

Program

Buszos kirándulásunk során Szlovénia szépségei tárulnak elénk. Az Alpok csodás hegyvonulatai lenyűgöző hátteret biztosítanak a smaragdzöld vagy éppen a kék ezer árnyalataiban ragyogó tavaknak. A bledi csónakázás örökre emlékezetes pillanat marad. A Postojnai cseppkőbarlang csodáinak híre már mindenkihez eljutott.

Első állomásunk a Postojnai cseppkőbarlang. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk – kis szerencsével – a barlangban.

A barlang megtekintése után ellátogatunk a mintegy 10 km-re fekvő Predjama várba, mely egy toronymagas sziklába vájva, vagy ahhoz hozzátapasztva várja látogatóit. Már több mint 800 éve uralja a környéket, és ül a magasban a 123 méteres sziklán. A várat Legenda és misztikum övezi. Látogatásunk során bejárhatjuk a vár termeit, az udvart, a várbörtönt, megtekinthetjük a középkori fegyvertárat, és megcsodálhatjuk akár a lőréseken keresztül a fantasztikus kilátást a környező hegyekre.

A kb. 1 órás program után utunk Bledbe folytatódik. Itt első programpontként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. Visszahajózás után szabadprogram következik: az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest. Hazaindulás az esti órákban. Hazaérkezés a kora reggeli órákban. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők: Postojna cseppkőbarlang és Predjama vára kombinált belépő: 37 Euro/fő, magyar audio-guide-val , a csónakázás ára Bledben 18 Euro/fő, Mária mennybemenetele templom és harangtorony 12 Euro/fő, Bledi vár 15 Euro/fő. (Az árak, tájékoztató jellegűek, változhatnak)

Részvételi díj: 36.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 29.990,- Ft/fő


BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-04-20 - 2024-04-21 1 nap Program leírás szerint 29.990 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok