Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Sekaiisan II. - Japán világörökségei nagykörút

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban Útazonosító: 512122
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

Második indulás: 13 napos Japán világörökségi körutazás, tapasztalt magyar idegenvezetővel!

Induljon el egy lenyűgöző, 13 napos kalandra Japán legkivételesebb UNESCO világörökségi helyszíneire, és fedezze fel minden titkukat, tapasztalt magyar idegenvezetőnk kíséretében.

Japán büszkén mutatja be 25 UNESCO Világörökségi helyszínét, mindegyiket saját egyedi bájával. Közülük húsz a kulturális örökség, míg öt a természeti csodák kategóriájába tartozik. De itt van az izgalmas rész – ez a rangos lista folyamatosan bővül új úticélokkal, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Körutazásunk június közepén veszi kezdetét, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy minél több csodát megmutassunk utasainknak. Az ősi kastélyoktól kezdve a békés buddhista templomokig, és a lélegzetelállítóan gyönyörű Fudzsi-hegyig nincs határa azoknak a csodáknak, amiket átélhet. Ne maradjon le erről az emlékezetes kalandról Japán gazdag történelme és természeti szépségei között! 

 

Tervezett időpont: 2024. jún. 16. - jún. 28.
Időtartam: 13 nap / 10 éj

 

Program - Utazási terv

1. nap   Budapest - Dubaj   
Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaság járatán, dubai átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.
 

2. nap   Dubaj - Oszaka   
A késő délutáni órákban érkezünk meg a Kanszai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan külön busszal utazunk tovább a szállodánkba.

Szállás Oszakában.

 3. nap   Oszaka - Uji - Nara - Oszaka   
Reggeli után Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első úticélunk Uji lesz, ahol a korai buddhista építészet egy ékes példáját, a Byodo-in templomot látogatjuk meg. Ezután utunkat Japán első igazi fővárosa, Nara felé folytatjuk. Itt megnézzük a Todai-ji templomot, melynek hatalmas Buddha-szobra a város jelképe lett. Majd meglátogatjuk a Kasuga Taisha szentélyt és a Nara Parkot, ahol körülbelül 1200 japán szarvas él és kószál szabadon.

Szállás Oszakában.

 4. nap   Oszaka - Himeji - Oszaka   
A mai nap reggeli után alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 300 km/órás sebességgel száguldunk Himejibe, ahol a fehér kócsag néven is ismert Himeji várkastély áll. A kastélyba tett látogatás után helyi busszal és kabinos felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest nézzük meg, mely többek között az Utolsó Szamuráj című film egyik forgatási helyszíneként is szolgált. A nap végén vonattal utazunk vissza Oszakába.

Szállás Oszakában.

 5. nap   Oszaka - Hirosima - Miyajima - Oszaka   
A reggelit követően az oszakai sinkanszen állomásról ismét szuperexpressz vonattal utazunk, ezúttal Hirosimába.

Érkezés után gyalogos és tömegközlekedéses városnézésre indulunk, Hirosimában, ahol először meglátogatjuk az 1945 augusztus 6-i atomtámadás emlékhelyeit. Megnézzük a Béke Emlékparkot és Emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hirosima Dómot. Ezt követően délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetre, melyet az ország három legszebb helyeinek egyikeként tartanak számon, a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii kapu látványának köszönhetően. Este sinkanszennel térünk vissza Oszakába.

Szállás Oszakában.

 6. nap   Oszaka - Kiotó   
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából és egy egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városába, Kiotóba.

Elsőként felkeressük az egykori Tokugawa sógun rezidenciáját, a Nijo kastélyt, ahol meghallgathatjuk a különleges ácsozatnak köszönhetően fülemüle hangját utánzó padló nyikorgását is. Majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számontartott Aranytemplomhoz megyünk. Ezt követően meglátogatjuk a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu-dera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre.

A nap végén ellátogatunk Kiotó egyik legjelentősebb sintó szentélyéhez, a Fushimi Inarihoz, melynek többezer karmazsinvörös torii kapuja csodálatos látványt nyújt.

A nap végén elfoglaljuk szállodai szobáinkat Kiotóban.

Este fakultatív programlehetőség: A program megvásárlása esetén hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi maiko (gésa-tanonc) előadásával egybekötve, korlátlan italfogyasztással.

A program ára: 55.000 Ft /fő

Szállás Kiotóban.

 7. nap   Kiotó - Shirakawago - Takayama   
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal és privát busszal jutunk el az Unesco Világörökségi listáján is szereplő bájos hegyi faluba, Shirakawagoba.

A hegyek közötti folyóvölgyben megbújó híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban is gyönyörködhetünk. Innen busszal utazunk tovább Takayamába, melynek utcáit járva még napjainkban is átélhetjük az Edo-korszak romantikáját.

A mai napi szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálloda, egy rjokan lesz. Megérkezés után a szálloda saját gyógyfürdőjében, onszenjében áztathatjuk ki magunkból a nap fáradalmait. Az éjszakát pedig hagyományos, tatamis szobában töltjük, de még mielőtt álomra hajtanánk fejünket közösen fogyasztunk el egy hagyományos fogásokból álló Japán vacsorát.

Szállás Takayamában.

 8. nap   Takayama - Tokió   
A reggelit követően sétát teszünk a gyönyörű tradicionális épületekkel teli óvárosban, melynek során megnézzük a Takayama Jinyát: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor, a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Ebéd egyénileg, majd búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk tovább a fővárosba, Tokióba.

Szállás Tokióban.

9. nap   Tokió   
A reggeli elfogyasztása után, a mai nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak, az elsőre kissé bonyolultnak tűnő, mégis rendkívül jólszervezett tömegközlekedésével.

Első célpontunk a TV-ből és a filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd tovább megyünk a szomszédos Meiji szentélyhez. Ezt követően szétnézünk a Takeshita utca fiatalos üzleteiben, majd a Tokió üzleti és politikai központjának számító Shinjuku városrészbe vezet tovább az utunk. A délután folyamán pedig Asakusában barangolunk egyet, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Itt megnézzük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából.

Szállás Tokióban.
 

10. nap  Tokió - Fuji-hegy - Tokió   
Reggeli a szállodában, majd busszal indulunk Japán legszentebb hegyének, a Fujinak és az azt övező nemzeti parknak a felfedezésére, miközben a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedünk meg.

Felkeressük az Oshino Hakkait, mely arról a nyolc forrásról híres, amit a Fuji csúcsáról származó hó olvadék táplál. A nap folyamán megfelelő időjárási körülmények esetén számtalan helyről lesz alkalmunk gyönyörködni a Fuji-hegy fenséges látványában: lepillanthatunk a festői tájra egy kábeles felvonóról a Kawaguchi tó mellől, majd a képeslapra illő Chureito Pagodához látogatunk el, ahonnan szintén csodálatos kilátás nyílik a Fuji vulkáni kúpjára. A nap végén busszal térünk vissza Tokióba.

Szállás Tokióban.
 

11. nap   Tokió - Nikkó - Tokió   
Reggeli után privát busszal indulunk a Tokiótól északra fekvő hegyek között elhelyezkedő Nikkó városába, mely évszázadokon keresztül a buddhista és sintó hegyi zarándoklatok egyik fő célpontja volt. Először is megnézzük a híres Toshogu szentélyt, mely az első Tokugawa sógun mauzóleuma is egyben, valamint a Tamozawa császári villát, ami nemrégiben még a császári család nyári rezidenciájául szolgált. Délután gyönyörködünk egyet a környék természeti szépségeiben a Kegon vízesésnél és a Chuzenji tónál, melyek a Nikkó Nemzeti Park részét képezik, majd busszal utazunk vissza a fővárosba.

Szállás Tokióban.
 

12. nap   Tokió - Dubaj   
Reggeli után lehetőség nyílik Tokió egyénileg történő felfedezésére.

A szállodában késői kijelentkezést kértünk, ezért az esti reptérre indulás előtt még lesz lehetőség pihenésre, felfrissülésre.

Kora este privát transzfer busszal utazunk a repülőtérre, ahonnan a késő esti órákban indul a járatunk Dubajon keresztül Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 13. nap  Dubaj - Budapest   
Hazaérkezés Budapestre a délutáni órákban.



Szállás:    
  • Oszaka (4 éj): Resol Trinity
  • Kiotó (1 éj): Keihan Kyoto Grande
  • Takayama (1 éj): Takayama Green Hotel
  • Tokió (4 éj): Hotel Monterey Ginza

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vacsora Kiotóban
55000

A feltüntetett árak tartalmazzák a különleges előfoglalási kedvezményünket, és minden 2023. november 30-ig beérkező foglalásra érvényesek.

Ár személyenként, egyágyas szobában.1.670.000 Ft
Ár személyenként, kétágyas szobában.1.490.000 Ft
Ár személyenként, háromágyas szobában.1.470.000 Ft

Az előfoglalási időszak lejárta után, december 1-től a következő árak lépnek érvénybe:   

2 ágyas elhelyezés esetén: 1.540.000 Ft / fő 
1 ágyas elhelyezés esetén: 1.720.000 Ft / fő 
3 ágyas elhelyezés esetén: 1.520.000 Ft / fő    

A program minimum 15 fő jelentkezése esetén indul!

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Emirates járattal
  • Repülőtéri illetéket
  • 10 éjszaka szállást felső közép kategóriájú szállodákban, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Takayamában
  • Program szerinti közlekedéseket privát busszal
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • A fakultatív programok árát (Vacsora Kiotóban: 55.000 Ft /fő)
  • Egyágyas felárat (180.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok