Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Hosszúhétvége Skóciában whiskey kóstolóval

Nagy-Britannia, Skócia, Körutazás Skóciában Útazonosító: 511625
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Programleírás

1. nap: Budapest - Edinburgh

Utazás Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés Edinburgh-be. Landolás után 4 órás buszos városnézés Skócia fővárosában, majd a szállás elfoglalása (1 éj). Este igény szerint pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével. (Az esetleges fogyasztás egyénileg fizetendő)

Szállás: Mercure Edinburgh Haymarket 4*

2. nap: Edinburgh - Aviemore 

Reggeli után Edinburgh belvárosának felfedezése, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, a fő utcát, amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. A Royal Mile felső részén található az Edinburgh-i vár, amely 1603-ig, az angol-skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. Itt őrzik a koronaékszereket és az eredeti végzet kövét is. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a ,,Királyi mérföld" végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.

Ezt követően buszra szállunk és észak felé indulunk. Skót utazásunk nem lehet teljes a híres skót whisy-k kóstolása nélkül. a Blair Atholl Lepárlóba indulunk, ahol egy vezetett túra keretében egy 12 éves maláta whisky-t kóstolunk meg. Az itt készülő maláta whisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor.

Este a szállás elfoglalása. (2 éj)

Szállás: Nethybridge Hotel 3*

3. nap: Brodie kastély - Speyside régió 

Skóciában mintegy 2000 kastély található, melyek egyik kihagyhatatlan szereplője, a Brodie kastély, mely a Brodie klán székhelye 1160 óta. A tárlatvezetés során megtudhatjuk, hogy az idők és a politikai helyzet, hogyan változtatta meg a kastély alakját és rendeltetését, továbbá hogy alakult ki több mint 6000 kötetet könyvtára. Parkjában izgalmas szobrok és interaktív alkotások szórakoztató módon tárják fel a Brodie család történetét. 

A látogatást követően rövid fotószünetet tartunk a tengerparton, majd folytatjuk barangolásunkat a híres Speyside régióban, ahol a skóciai lepárlók több, mint a fele található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whisky-je is származik: a Glenfiddich és a Glenlivet.

 

Mi a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whisky-t fogunk kóstolni. A Glen Moray lepárló története 1897-ig nyúlik vissza. A whisky lepárló ezzel egyike Skócia legrégebbi főzdéinek és az évek során számos díjat nyertek. Megállunk a Whisky Room of Gordon and Macphailnél is, ahol 1000 féle különböző márkájú whisky-t árulnak.

Este visszatérés a szállásra. 

4. nap: Aviemore - Ben Navis Lepárló - Fort Willam - Glencoe - Oban

Felföldi utunk Fort William gyönyörű fekvésű városába vezet tovább, mely tökéletes kiindulópont Skócia és a Brit-szigetek legmagasabb csúcsára, az 1 343 méteres Ben Nevis-re. 

Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz A lepárlót még 1825-ben alapította Long John McDonald, aki büszke volt rá, hogy az ő whiskyje lett Viktória királynő kedvenc nedűje. A gyártási folyamat megtekintése után, megkóstolhattuk az isteni nedűt.

Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe-ba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. A gyilkosság előtt Robert Cambell kapitány és 130 zsoldosa tíz napon át vendégeskedett a mit sem sejtő házigazdáknál. Majd egy hideg hajnalon - lábbal tiporva a hagyományos felföldi vendégszeretet törvényeit - válogatás nélkül halomra öldöstek mindenkit. 

Késő délután érkezünk Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. A program után elfoglaljuk a szállást Obanban. (1 éj)

Szállás: Muthu Queen's Oban Hotel 4*

5. nap: Oban - Glasgow

Skócia legnagyobb városa, Glasgow, a Clyde folyó partján terül el és gael nyelven nevének jelentése ,,zöld terület", ami utal környezetére. Lüktető és élénk hangulata annak is köszönhető, hogy diákokkal teli egyetemváros. A hatalmas Glasgow Katedrálist a 13. század közepén kezdték el építeni, majd néhány évszázaddal később fejezték be. A városnézésünkat követően transzfer a repülőtérre, és átszállással utazás Budapestre.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradicionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek lehetnek! A programváltozás jogát fenntartjuk!

UNESCO Világörökségi helyszín

 • Edinburgh óvárosa

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Edinburgh, a skót főváros az egyik legélhetőbb brit nagy nagyváros, de a várból körbenézve a panoráma mindenképpen a legszebb! A Skót Felföld a kietlen tájával és drámai hangulatával népszerű kirándulóhely, csakúgy mint Nyugat-Skócia varázslatos szigetvilága, ahol az ősi kelta nyelvet még mindig első nyelvként beszélik.

2. Ám ha már az elképesztő, és szintén misztikus skót tájakon járunk, akkor a legszebb városokat és kastélyokat sem hagyhatjuk ki. Látogatás Oban-ban, amely Skócia legnépszerűbb üdülőhelye.

3. Vajon mi az igazi, skót whisky varázsa? Csak kóstolgatás során ezt nehéz megfejteni, ezért a körutazásunk alatt több lepárlót is felkeresünk, hogy minél alaposabban elsajátíthassuk a titkokat. Barangolás a Speyside régióban, ahol a legtöbb whisky lepárló található. Természetesen a kóstolgatás sem marad el, minden alkalommal összehasonlíthatjuk az eltéréseket a különböző ízek és évjáratok között.

Az ár nem tartalmazza

 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 10 GBP / fő
 • a borravalót
  kb. 10 GBP / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5% 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  101 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz személyenként
  1 db kézipoggyászt és 1 db max. 23 kg-os feladható poggyászt
  (melynek értéke: kb. 138 000 Ft)
 • a szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel
 • a whisky kóstolókat és lepárló látogatásokat, valamint a program szerinti kulturális belépőket 
 • a helyi közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-10-21 - 2023-10-25 4 éj Kétágyas (két különálló ágyas) szoba Reggeli 555.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok