Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Koronád legszebb gyémántja Wales

Nagy-Britannia, London, Wells Útazonosító: 510962
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  A hatalom erőteljes szimbóluma, Chirk kastélya
?  Vadregényes vidék, gazdag kultúra: Snowdonia
?  A leghosszabb nevű helység Európában

Egy ország meleg szívvel, gazdag történelemmel és izgalmas jövővel, gyönyörű, páratlan természettel, merengő várakkal.
Süli Dorottya - Irodánk utazási referense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LIVERPOOL

Menetrend szerint, közvetlen járattal elrepülünk Budapestről Liverpoolba. Érkezés a repülőtérre a késő esti órákban. Transzferrel a szállodánkhoz utazunk (1 éj).

2. NAP: LIVERPOOL - CHIRK - LLANGOLLEN - PONTCYSYLLTE - PISTYLL RHAEADR

Reggeli után megindulunk walesi utazásunkra. A programok sorrendje az időjárás, illetve a múzeumok nyitvatartásának függvényében változhat. Első megállónk a csodálatos középkori kastély, a Chirk Castle, mely gyönyörű, díszes parkkal rendelkezik. Az 1310-ben elkészült Chirk az utolsó olyan walesi vár I. Edward uralkodásának idejéből, amely ma is lakott. A teraszról lenyűgöző kilátás nyílik a Cheshire és Salop síkságára. Ezután meglátogatjuk Llangollent, Wales egyik legromantikusabb városkáját, mely egy festői völgyben található. Itt található Wales 7 csodájának egyike a Dee folyó hídja is. Felkeressük a Hölgyek házát, a Plas Newydd-t, mely közel 50 évig volt a Llangollen-i hölgyek otthona. Ezután az UNESCO Világörökség részét képező Pontcysyllte vízvezeték viaduktját látogatjuk meg. A Pontcysyllte jelentése ,,a walesi híd, amely összeköt". Az észak-walesi Dee folyó völgyén átvezető 11 mérföldnyi Llangollen-csatorna a csatornahálózat egyik legfélelmetesebb mérnöki teljesítménye. Programunk végén az ország egyik legmagasabb vízeséséhez utazunk, mely Oswestrytől 20 kilométerre nyugatra található, igazi rejtett gyöngyszeme ennek a régiónak. A festői Pistyll Rhaeadr három lépcsőben hullik alá. Este szállásunkra utazunk.

3. NAP: BETWS-Y-COED - SWALLOW FALLS - SNOWDON - CAERNARFON

A Snowdon Wales legmagasabb (1085m) hegye, és az 1951-ben létrehozott Snowdonia Nemzeti Park névadója. Nehéz szavakat találni a tavas dombos vidékre, jégvájta völgyekre, szép tengerpartra. De a történelmi vonatkozású látnivalókból sincs hiány: kő- és bronzkori temetkezési helyek, római erődök, normann kastélyok is várnak itt felfedezésre. Elsőként Snowdonia fővárosába, Betws-y-Coed elbűvölő kisvárosába utazunk. Ezután Swallow Falls - Wales leglátványosabb vízesését tekintjük meg. Tovább utazva meghódítjuk a Snowdon hegycsúcsát, a Llanberistől a csúcsig közlekedő Snowdon hegyi vasút segítségével. Majd a tengerszoros partján fekvő festői városba, Caernorfon-ba látogatunk, ahol elsőként az ősi várat tekintjük meg, amely a Wales-i hercegek bölcsője volt. A várlátogatás után egy hajókázásra megyünk a Puffin-szigethez, mely ma madármenedékhely és számos tengeri madárfaj fészkelőhelye. Mivel a fő szezon április és július között van, valószínűleg láthatunk gyurgyalagokat, cetmadarakat és természetesen gébicsmadarakat. Más fajok, mint például a kormorán és a túzok egész évben a szigeten tartózkodnak, csakúgy, mint az itt élő atlanti szürkefókák. Még az is előfordulhat, hogy elég szerencsésnek bizonyulunk, akkor delfinekkel is találkozhatunk. Szállás és vacsora.

4. NAP: LLANFAIRPWLLGWYNGYLLGOGERYCHWYRNDROBLLLLANTYSILIOGOGOGOCH - CONWY - LLANDUDNO - BODNANT GARDEN

Reggeli után a kimondhatatlan nevű falucskába, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobllllantysili-ogogogoch-ba utazunk, melynek jelentése: ,,A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom". Ez a bizonyos templom, illetve a szóban forgó falu a leghosszabb nevű brit település. Vonattal utazunk innen tovább így emlékként eltehetjük a világ leghosszabb vasúti menetjegyét is, 15 cm hosszúságban. Következő megállónk Conwy. Felkeressük a folyó torkolatában magasodó várat, mely egyike a legpompásabbaknak, még I. Eduárd király építtette miután meghódította a vidéket. A védett vár érdekessége, az épen maradt középkori királyi lakosztályok. A vár 1986-ban felkerült az UNESCO világörökségi listájára. Tovább utazunk a walesi tengerpart legnépszerűbb viktoriánus kori üdülőhelyébe, Llandudno-ba. Korabeli villamos visz fel a Great Orme kiugró sziklaplatójára, ahonnan pazar tengeri körpanorámában gyönyörködhetünk. Programunk utolsó megállójaként megcsodáljuk a wales-i kert művészet leglátványosabb értékét a Bodnant Garden-t. Liverpooli szállásunkra utazunk és vacsora.

5. NAP: CHESTER - LIVERPOOL - BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és visszautazunk Liverpoolba. Útközben megállunk egy chesteri városnézésre. Liverpoolba érkezve elsőként az Anfield stadiumot, a híres futballcsapat, a Liverpool FC otthonát barangolhatjuk be, mely a csapat szurkolói számára szent hely. A stadionbejárás során többek között kinézhetünk a főtribün legmagasabb szintjéről, megnézhetjük a hazai és a vendégcsapat öltözőjét, a sajtószobát, a This Is Anfield feliratot, a játékosok alagútját és a menedzser kabinját is. Ezután a Beatles múzeumba látogatunk, mely a világ egyik legnagyobb Beatles-gyűjteményének ad otthont. Három emeleten több mint 1000 hiteles tárgyat tartalmaz és új nézőpontból mutatja be minden idők legnagyobb rock and roll együttesét. A múzeum látogatása egy utazás a liverpooli és hamburgi kezdeti időkbe, a világhírnévre való felemelkedésükbe és az innovatív stúdióévekbe. Az esti órákban transzfer a repülőtérre majd várhatóan hajnalban érkezés Budapestre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-06-04 - 2023-06-08 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 559.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-08-20 - 2023-08-24 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 579.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok