Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Elzászi romantika, svájci és német kitekintővel

Franciaország, Körutazás Franciaországban, Körutazás Franciaországban Útazonosító: 510931
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Francia, svájci és német ,,kulturális koktél"
?  Ízelítő Svájcból: Schaffhausen és Bázel
?  Strasbourg: Elzász és Európa fővárosa
?  Hajózás a Bodeni-tavon a mainaui virágszigetre

"Közép-Európa talán legsokrétűbb területét járjuk be. A Boden-tó és a Rajna-vízesés természeti csodáitól olyan kulturális látnivalókig, mint Colbert vagy Strasbourg városa."
Máté-Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BP. - KITZBÜHEL

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, uta­zás Ausztriába hegyeshalmi határátlépéssel. Első hosszabb megállónk Tirolban, Kitzbühelben lesz. A meseszép városkát 2.000 méteres csúcsok veszik körül. Nyáron a túrázni vágyók, télen a síelést kedvelők keresik fel. Sétánk során magunkba szívhatjuk a friss hegyi levegőt és gyönyörködhetünk a szép alpesi házakban. A belváros nagyon egységes, harmonikus képet mutat. Ezt követően szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LINDAU - MAINAU

Reggeli után a Bodeni-tóhoz utazunk. Ez a tó három országot is érint és Közép-Európa 3. legnagyobb tava. Első megállónk Lindauban lesz. A város a német-osztrák-svájci hármashatárnál, a Bodeni-tóban fekvő szigeten épült. Kis hídon keresztül tudunk bemenni a városba. Belvárosi sétánk után folytatjuk utun­kat a Bodeni-tó mentén. Délután Uhldingenben hajóra szál­lunk és átutazunk a káprázatos virágszigetre, Mainaura, mely szintén a Bodeni-tóban található. Sétálunk a lenyűgöző park­ban, ahol több ezer virágzó növény található, a trópusi fajok­tól a mamutfenyőkig. Csodálatos a rózsakertje. Kialakítottak egy pillangóházat, ahol szebbnél szebb lepkék repkednek tőlünk pár centire. Amikor rászállnak a virágokra, akkor közelről is kiválóan lehet őket tanulmányozni. Kb. 2 órát töltünk ezen a mesés virágszigeten, majd visszahajózunk Uhldingenbe. Szállás Németországban.

3. NAP: SCHAFFHAUSEN - BÁZEL

Németországot elhagyva átlépünk Svájcba, ahol a híres óra­gyártási központot, Schaffhausent keressük fel. A busz­ról leszállva teszünk egy kellemes sétát. Szép díszkútjait, egyedi hangulatú belső tereit, utcáit nézzük meg. A város­tól mindössze 3 km-re található Európa legbővizűbb vízesése, a Rheinfall (Rajna-vízesés), ahol 800.000 liter víz folyik le másodpercenként! Ennek megtekintése fantasztikus élmény. Lesz csónakázási lehetőség a folyón, mely során lehet válasz­tani, hogy a vízesés közelében lévő sziklához vagy a túlsó partra hajókázunk. Ezt követően tovább utazunk Bázelba, Svájc harmadik legnagyobb városába. A várost a Rajna két részre osztja. Egyik oldalon található Grossbasel, a kulturális és kereskedelmi központ, mely magába zárja az Óvárost, annak csendes utcáival, izgalmas antik üzleteivel, hangulatos kis bisztróival. A másik parton található Kleinbasel a város modern része. Városnézésünk során megtekintjük az óváros legszebb látnivalóit. Programunk végén szállásunkra utazunk.

4. NAP: MULHOUSE - COLMAR - KAYSERBERG

A mai napot Mulhouse látnivalóival indítjuk: Városháza, Saint- Etienne Templom és a Place de la Réunion. A város Elzász déli részének fővárosa, a közelben találhatóak a híres borutak. A városnézés után tovább utazunk a ,,legelzászibbnak" tar­tott városba, Colmarba. Sétálunk a történelmi óvárosban és végigmegyünk híres sétálóutcáján is. Délután folytatjuk utun­kat Kayserbergbe. A város szintén a borút mentén fekszik és érdekessége, hogy a magyar tokaji bornak köszönheti hír­nevét. Miért? Az idegenvezető elmeséli. A város nagy múlt­tal rendelkezik, melynek jelentős részét a németek alakították ki. Számtalan középkori látnivaló fogad minket: vár, román stí­lusú Szent Kereszt templom, óváros. Ha Elszászban vagyunk, akkor nem hagyható ki a borkóstolás. Egyik pincészetben finom borokat ízlelhetünk, majd ha kedvünk van, a végén vásárol­hatnak is belőlük. (A borkóstoló az út alapárában benne van.) Programunk végén szállásunkra utazunk.

5. NAP: KOENIGSBOURG - STRASBOURG

Reggeli után Koenigsbourg várához buszozunk. Ez Franciaország legjobb állapotban megmaradt erődje. A vár egy magas­laton helyezkedik el, ahonnan csodás a kilátás az elzászi tájra. Következő úticélunk Strasbourg lesz. Programunkat a történelmi belvárossal kezdjük, amely a Világörökség része. Itt is megtalálható a Notre Dame, amely a Párizsban lévő névrokoná­hoz nagyon hasonló. A városnak nagyon látványos része a Petit France negyed, amely csatornákkal és a fagerendás házakkal szegélyezett. Ha közlekedik, akkor a petit trainnel (kisvonattal) is teszünk egy kört a központban (helyszínen fizetendő), ezzel is csökkentve a gyaloglás mennyiségét. Külön városrészt képeznek a modern EU-s épületek, melyeket buszos körsétánk során meg­tekintünk. A városnézés után szállásunkra utazunk.

6. NAP: ULM - AUGSBURG

Folytatjuk utunkat, Németországban és Ulmban állunk meg. A várost a VIII. században alapították. Katedrálisa a világ (!) leg­magasabb keresztény temploma, mivel tornya 161 m. A temp­lom alapjait az 1300-es évek végén rakták le. A stílusát tekintve az épület a gótika szép példája. Tovább utazunk Augsburgba. Érkezés után programunk során felkeressük a látványos Városházát, a monumentális Dómot és a központot. Következő megállónk a Fuggerei negyed lesz. A híres bankár család - Fugger - szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. szá­zadban. Augsburg megtekintése után szállásunkra buszozunk.

7. NAP: WELS - BUDAPEST

Hazaúton még egy több mint 2.000 éves várost tekintünk meg. Wels már a római korban is fontos település volt. Séta a belvá­rosban és a főtéren: Salome Alt ház, Plébánia templom, Léderer torony, Városháza a fő látnivalók. Folytatjuk utunkat, várhatóan 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a fel­szállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-07-05 - 2023-07-11 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 259.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-08-10 - 2023-08-16 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 269.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok