Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Shakespeare és Robin Hood szülőföldjén repülővel

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 510922
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Közvetlen repülőjárattal a brit fővárosba
?  A legendás Stonehenge és Nottingham
?  Big Bentől a Towerig, 3 nap Londonban
?  Tengeri hajózás, majd repülés Brüsszelből

A modern kozmopolita London lüktetése szépen megfér Robin Hood szegényeket pártoló legendájával. Az ilyen ellentmondások teszik oly különlegessé Angliát.
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - LONDON

A kora reggeli órákban - egyénileg - repülés Budapestről Londonba. A reptéren várja a csoportot az idegenvezető és az autóbusz és egyből irány a belváros. Délelőtt a monumentális Szt. Pál Székesegyházat keressük fel, majd a Towerbe látogatunk el. Tower London híres erődítménye, mely elválaszthatatlan az angol történelemtől. Volt királyi lakhely, rettegett börtön, sőt állatkert is, ma pedig múzeum. Itt találhatóak a felbecsülhetetlen értékű brit koronaékszerek. A vár mellett látható a Tower Híd, amely London egyetlen felnyitható hídja. Igény szerint hajókázási lehetőség is lesz a Temzén a Towertől a Parlamentig. Szállás, mint előző nap.

2. NAP: LONDON

Buszos és gyalogos program keretében fedezzük fel az angol főváros nevezetességeit. Programunkat a Westminster negyedben kezdjük, ahol lefényképezhetjük a Parlament épületét, a Big Ben óratornyát és megnézzük Westminster Apátságot, ami nemcsak történelmi, de építészeti szempontból is London és egész Anglia egyik legkiemelkedőbb emlékhelye. Hosszú évszázadokon át itt koronázták és temették az angol uralkodókat. I. Erzsébet és Stuart Mária mellett az apátságban nyugszik például Chaucer, Dickens és Newton is. A Parlament térről továbbsétálunk a Whitehallon a miniszterelnöki rezidencia, a híres Downing Street 10. felé. Ide csak bepillantani tudunk, mert biztonsági okokból a teljes utcát lezárták. Ezt követően lefényképezhetjük a Lovastestőrség laktanyáját is. Utunkat a St. James parkon keresztül a Buckingham-palota felé vesszük, ahol bepillanthatunk az őrségváltásba is. Majd a Trafalgar téren lesz egy kis szabadprogram, amikor betérhetünk a közeli Sherlock Holmes Pub-ba, de ha valakit inkább a National Gallery kiállítása érdekel, akkor ők ez idő alatt annak gyűjteményével ismerkedhetnek. A kora esti órákban a Piccadilly Circus reklámjaiban gyönyörködünk, majd sétálunk a Sohoban illetve a Kínai negyedben. Tovább sétálunk a Covent Gardenbe, ahol mutatványosok szórakoztatják a turistákat. Élményekkel gazdagon térünk vissza szállásunkra.

3. NAP: LONDON - WINDSOR - LONDON

Reggeli után egyénileg el lehet menni vásárolni az Oxford Streetre, vagy velünk tarthatnak a Windsor kastély megtekintésére, mely évszázadok óta a királyi család rezidenciája, és a világ legnagyobb lakott kastélya. Látványos park és díszes lakosztályok fogadják a látogatókat. Windsor kastély (belépőjeggyel): 25.000,- Ft Kastélylátogatásunk után bemegyünk London belvárosába, és aki szeretné, ekkor megtekintheti a British Múzeum kincseit, melyben többek közt a világ leggazdagabb egyiptomi gyűjteménye (így például a Rosetti kő is) található, de a Madame Tussauds Panoptikumot is lehet választani a szabadidőben. Arra is lesz lehetőség, hogy a várost madártávlatból nézzük meg a London Eye óriáskerekének kabinjából (javasolt az előre történő jegyvásárlás). Este visszamegyünk szállásunkra.

4. NAP: WINCHESTER - SALISBURY - STONEHENGE

Reggeli után busszal Winchesterbe megyünk. Rövid megálló a városban, ahol megnézhetjük a legendás Artúr király kerekasztalát. Folytatjuk utunkat Salisburybe. A katedrálisa mely Anglia legmagasabb tornyával rendelkezik, meseszép. Itt található a Magna Carta legjobb állapotban lévő példánya. Ezt követően a legendák nyomába indulunk Stonehenge kőtömbjeiről sok legenda és elképzelés született, de csak két dolog biztos, hogy többezer éves és az, hogy ezt látni kell. A világon egyedülálló helyszín turisztikai megtekintését szigorú szabályok mentén engedélyezik, a borsos árú jegyeket előre meg kell vásárolnunk, így fontos, hogy az útra történő jelentkezéskor döntse el, hogy ezt a látványosságot meg akarja-e tekinteni és ezt jelezze felénk. A helyszíni jegyvásárlást nem tudjuk garantálni. Az esti órákban érkezünk szállásunkra.

5. NAP: BATH - OXFORD

Folytatjuk utunkat és első megállónk Bath-ban lesz. Anglia egyetlen melegvízű forrása itt található, így érthető, hogy kedvelt üdülőhely. Fő látványosságai, a római fürdő, a Royal Crescent hatalmas félhold alakú épülettömbje, és a csodaszép boltozattal rendelkező apátsági templom. Bath után Oxfordba buszozunk. A város a világ egyik legrégebbi és leghíresebb egyetemének otthona. Az egyetemi negyed után sétálunk a belvárosban és megtekintjük a Christ Church Katedrálist és a Kollégiumot. Folytatjuk utunkat szállásunkra.

6. NAP: STRATFORD - WARWICK - NOTTINGHAM

Délelőtt Shakespeare szülővárosát, a hangulatos Stratford-upon-Avont keressük fel. Láthatjuk a múzeumként is üzemelő szülőházat, a folyópartot és a belvárost. A délután második felében a középkor egyik leghíresebb palotájához, a Warwick várkastélyhoz visz autóbuszunk. A kastély hatalmas tornyával és csodás belső díszítésével mindenkit elkápráztat. Az esti órákban érünk Nottingham környéki szállásunkra.

7. NAP: NOTTINGHAM - YORK - HULL

A mai napon Robin Hood földjén járunk. Nottingham várkapujánál Robin Hood szobra köszönt bennünket. Fényképeket készíthetünk az érdekes várkapuról is. Ezt követően láthatjuk Anglia legrégebbi kocsmáját, mely több mint 800 éves (!), a keresztes háborúba indulók itt söröztek még egy utolsót. Tovább indulunk Yorkba, melynek fő látványossága a Minster, Észak-Európa legnagyobb gótikus katedrálisa. Látni fogjuk a régi várost körbeölelő középkori városfalat és sétálni fogunk a Snickelways keskeny, kanyargós utcáin. Lesz szabadprogram is. Délután hagyjuk el ezt a bájos kisvárost és Hull felé vesszük az irányt. Hullban hajóra szállunk, és éjszakai komppal utazunk vissza a szárazföldre. Éjszakai szállás 4 ágyas (felár ellenében 2 ágyas) kabinokban. A hajón nincs ellátás rendelve, de van többfajta étkezési lehetőség (fizetés a helyszínen).

8. NAP: ROTTERDAM - BRÜSSZEL - BUDAPEST

Reggel kötünk ki Rotterdamban és a belga fővárosba utazunk. Először busszal járjuk körbe Brüsszel fő látványosságait: Királyi Palota, Bíróság épülete... Ezt követő rövid sétánk során látni fogjuk Európa egyik legszebb főterét; a Grand Place-t, a Manneken Pis szobrot, a Szent Gudule székesegyházat stb. Programunk befejezése után hagyjuk el a fővárost és Charleroi Reptérre megyünk, ahonnan indul repülőgépünk Budapestre. A magyar fővárosba érkezés az esti órákban.


Nagy-Britanniába a jelenlegi rendelkezések szerint csak útlevéllel szabad beutazni, a személyigazolvány nem elegendő.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 1 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Kirándulás Windsor kastélyhoz (belépővel) Turnusok:
2023-07-13 - 2023-07-20
25000
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-07-13 - 2023-07-20 7 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 589.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok