Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Nagy svájci körút

Svájc, Körutazás Svájcban, Körutazás Svájcban Útazonosító: 510867
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busz
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Svájc legszebb városai és festői táj
?  Besétálunk a Rhone gleccser belsejébe
?  Utazás fogaskerekűvel a Pilatus felhői fölé
?  Kulináris élmények: sajt- és csokoládékóstoló

Hogy lehet ilyen kis helyen ennyi látnivaló és természeti szépség? - kérdezem magamtól, amikor a megbízható bankok, a pontos órák és a finom csokoládé földjén járok.
Vendégh Edit - 34 éve idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BP. - AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt hala­dunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus osztrák faluban, ahol sétálunk egy kicsit, közben megcsodálhatjuk a virá­gokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés a tiroli szállásra.

2. NAP: TIROL - VIA MALA - LUZERN - PILATUS

Reggeli után tovább utazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malát. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Itt lesétálhatunk a szé­pen kialakított lépcsősoron egészen a szurdok hasadékához. Ha valaki nem szándékozik legyalogolni, akkor ő a fenti kőhíd­ról tud szép felvételeket készíteni. Ezt követően a Pilatus hegy lábához buszozunk. Innen lanovkát, majd fogaskerekűt hasz­nálva felmegyünk a közel 2.000 m magas csúcsra. Fentről mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A dél­után második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, mely a XIV. században épült, és több mint 200 m hosszú. 1993-ban nagy része leégett, de újjáépítették. Programunkat folytatva gyönyörködhetünk a festett falú céhes házakban és a Városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RHONE GLECCSER - GRIMSEL-HÁGÓ - LAUTERBRUNNEN - TRÜMMELBACH

Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhone-gleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jég­tömböt (gleccsert) belülről is látni. Idegenvezetőnk megmutatja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit olvadt a gleccser, mely mindenki számára elgondolkodtató bizonyíték. Ezt követően a Grimsel-hágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. (Ha váratlan időjárás miatt a hágó nem lenne járható, akkor programmódosítás lesz.) Déli órák­ban érkezünk Interlakenbe - mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik -, ahol szabadprog­ram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentá­lis vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres csúcsok vízgyűjtő-területéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk a több mint 1.100 m magasban lévő szálláshelyünkre, Nyugat- Svájcba (3 éj). Ezen a 3 napon vacsora az alapárban.

4. NAP: GENF - LAUSANNE - MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén ,,francia Svájcba" teszünk fakultatív kirándulást. Első programunk, városnézés Genfben. A reformáció nagy alakjait - Kálvint és másokat - monumen­tális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szob­rok sorában áll Bocskai István alakja is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d'Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsuga­rat. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátá­sunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlőültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az ele­gáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb közép­kori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Aki nem választja ezt a kirándulást annak szabadprogram, egyéni túrá­zási lehetőség a szállásunk környékén. Garantált fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 40 CHF Este vacsora a szállodában.

5. NAP: GRUYERES - BROC - BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mese­beli városka a svájci sajtgyártás egyik központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres a település, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természe­tesen a különleges sajtokból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyá­rat keressük fel, kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárláto­gatás után, délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol macikat is lát­hatunk), indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkút­jait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehe­tőség olyan emléktárgyakat vásárolni, mint például a világhírű svájci bicska. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: AARE-SZURDOK - BRÜNIG-HÁGÓ - ZÜRICH - TIROL

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út beto­nozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a Városházát, a román stílusú Grossmünster, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomokat, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhe­tünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar, a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás, fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Városnézésünk alatt gyönyörködünk a belvárosban, meg­tekintjük a Szt. Mihály Bazilikát, melyben Guggenbichler által faragott csodaszép oltárokat és szószéket láthatunk, majd sétá­lunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + 3 vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-07-31 - 2023-08-06 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 338.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-08-25 - 2023-08-31 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 338.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2023-09-18 - 2023-09-24 6 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 338.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok