Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Az ír sziget meghódítása

Írország, Körutazás Írországban, Körutazás Írországban Útazonosító: 510856
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Moher-sziklák, normann várak
?  Guinness sörgyárlátogatás és kóstolás
?  A világ legősibb whiskey lepárlója: Bushmills
?  2 nap Észak-Írországban: Belfast, Óriások Útja

Miért ajánlom Írországot? Mert gyönyörűek a tájak, fantasztikusak a kastélyok, semmivel össze nem téveszthető sörök és whiskey-k. És a ZENE!
Dr. Prónay Szabolcs - Egyetemi oktató

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SHANNON - BUNRATTY

Utazás menetrend szerint a Shannon repülőtérre, érkezés a kora délutáni órákban. Első állomásunk a Bunratty vár és skanzen, ahol egy középkori főúri várral és a XIX. századi paraszti életfor­mával, eszközökkel, bútorokkal ismerkedünk meg. Ezt követően szállásunkra utazunk.

2. NAP: BURREN - MOHER-SZIKLÁK - LIMERICK

Reggel a Burren Nemzeti Parkba megyünk, ahol több megalitikus sír, kelta kereszt és régi templom található. Egészen külön­leges növényvilágot csodálhatunk meg a látványos, lapos sziklák között: a sarkköritől egészen a szubtrópusi növényekig találhatunk itt egyedeket. Következő utunk a világhírű Cliffs of Moher-hez vezet, ahol sétát teszünk a kanyargó, meredek, fantasztikus sziklafalak mentén, melyek 8 km hosszú szaka­szon, 230 m-es óriásként magasodnak a félelmetesen morajló Atlanti-óceán fölé. Jó idő esetén a tenger felől egy hajózás kere­tében is megtekinthetjük a Moheri Sziklákat. Utunk egyik csúcs­pontja az itt elénk táruló látvány. Elhagyjuk az óceánpartot és délután áthaladunk Limerick városán és a kora esti órákban fog­laljuk el szállásunkat Kerry megyében (2 éj).

3. NAP: KERRY GYŰRŰ - MUCKROSS

Reggeli után a világ egyik legszebb panorámaútjának választott Kerry-gyűrűt járjuk be. Az út során lenyűgöző kontraszt tárul elénk: hegyek, tőzegmocsarak, tavak és fantasztikus kilátás az Atlanti-óceánra. A 166 km hosszú úton érintjük az ír nemzeti hős, Daniel O'Connell szülőhelyét is. Az egésznapos túrát szá­mos fotószünettel szakítjuk meg, majd délután megtekintjük az elegáns Muckross-kastélyt a hozzá kapcsolódó impozáns park­kal. Élményekkel telve érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: CASHEL - KILKENNY - DUBLIN

A mai napon előbb egy fotózás erejéig megállunk az ország talán legjobb állapotban megmaradt váránál, a Cahir Castle-nél, majd a Cashel sziklához látogatunk el, mely Írország másik fő látványossága. Egykor ez a hely a casheli érsekség székhe­lye volt. Ma a lenyűgöző sziklák gyűrűjében egy körtornyot, egy gótikus katedrálist és egy román stílusú kápolnát találunk. A különleges épületek megtekintése után folytatjuk utunkat a márvány városaként is emlegetett Kilkennybe. A vörös söréről nevezetes település adja vissza legjobban egy középkori ír város hangulatát épületeivel, kanyargós utcáival. Kilkenny egyik érde­kes épülete a Kilkenny-kastély, melyet a normannok építettek a XII. században. Megtekintjük kívülről és közben le is tudjuk fényképezni. Szabadprogramunk során lesz lehetőség megkós­tolni a város híres termékét, a vörös sört. Ezt követően folytatjuk utunkat a Dublinban lévő szállásunkig (2 éj).

5. NAP: DUBLIN

Reggeli után buszos városnéző túrára indulunk. Végighajtunk az O'Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetessé­gei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a postahi­vatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épü­letével folytatjuk programunkat, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben. Ez az ország legrégebbi egyeteme. ,,Régi könyvtárában" ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol épí­tészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatók. Ezután a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védő­szentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok épí­tettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk egy fotó ere­jéig. A délután folyamán szabadidő is lesz, mely során emléktár­gyakat tudunk vásárolni. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t első­sorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azon­ban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az ,,életelixír", kezdetektől egé­szen a fogyasztásig. Természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

6. NAP: ÉSZAK-ÍRORSZÁG: MOUNT STEWART HOUSE - BELFAST

Irány Észak-Írország: elsőként a régió leghíresebb kastélyát, a Mount Stewart House-t keressük fel, mely gazdagon beren­dezett termein kívül pompás kertjével is büszkélkedhet. Innen az Ír-sziget második legnagyobb városába, Észak-Írország fővárosába, Belfastba indulunk. Itt mindent megtalálunk, ami a színes városi élet részét képezi: kultúra, örökség, vásár­lás, éjszakai élet, fesztiválok. Belfastot zöld dombok övezik, melyek a híres írót, Jonathan Swiftet is megihlették a Gulliver utazásai című mű írásakor. A látkép a viktoriánus kort idézi, amikor a város lenyűgöző épületekkel hirdette gazdagságát. Városnézésünk során megtekintjük többek közt az elegáns Stormont palotát, a helyi parlamentet, az impozáns Városházát, az Operaházat és a berlini fal belfasti alteregóját, a Békevonalat, mely még ma is áll, és a katolikus valamint a protestáns város­részt választja el egymástól. Délután rövid szabadprogramunk is lesz Belfast belvárosában. Szállás Belfastban (2 éj).

7. NAP: DUNLUCE CASTLE - BUSHMILLS WHISKEYLEPÁRLÓ - GIANT'S CAUSEWAY

Elsőként egy fotó erejéig megállunk a sziklás tengeröbölbe épült Dunluce romvárnál. Ezután felkeressük a világ legrégebbi whiskeylepárlóját, a Bushmills-t, ahol megismerhetjük a finom nedű gyártásának folyamatát, majd kóstoló és vásárlási lehető­ség is lesz. Délután lesétálunk az Giant's Causeway (az Óriások Útja) nevű csodálatos partszakaszra, melyet több ezer különle­ges alakú bazaltoszlop alkot. Nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. Este visszatérünk Belfastba, szállás.

8. NAP: TITANIC - MONASTERBOICE - MALAHIDE CASTLE

Reggel a kikötő felé vesszük az irányt, mely arról is híres, hogy több mint száz évvel ezelőtt itt épült a Titanic, amely 1912-ben Southamptonból indult első, s egyben utolsó útjára. A hajó rövid történetét bemutató látványos kiállításon megismerhetjük a hajógyárat, a hajó belsejét, a végzetes utazást és süllyedést, valamint a katasztrófa utóéletét. A déli órákban visszatérünk az Ír Köztársaságba, ahol egy rövid megállót tartunk az ír szi­get legnagyobb un. ,,magas keresztjeinél" Monasterboice-ban. Utolsó programként meglátogatjuk a kicsi, de annál hangula­tosabb Malahide kastélyt. Elegáns termei, kiterjedt, ősfákkal szegélyezett kertje és pillangóháza harmonikusan illeszked­nek egymáshoz, méltó záróakkordjaként az ír szigeten eltöltött hetünknek. Hazautazás a dublini repülőtérről az esti órákban.

 

Nagy-Britanniába (Észak-Írországba) csak útlevéllel szabad beutazni, a személyi igazolvány nem elegendő.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Guinness sörfőzde (helyszínen fizetendő) - kb. 26 EUR Turnusok:
2023-08-27 - 2023-09-03
0
Moher szikláknál hajózás (helyszínen fizetendő) - 23 EUR Turnusok:
2023-08-27 - 2023-09-03
0
Nem kívánok részvenni a Moher szikláknál a hajózáson Turnusok:
2023-08-27 - 2023-09-03
0
Titanic múzeum (helyszínen fizetendő) - 22 ? Turnusok:
2023-08-27 - 2023-09-03
0
Nem kívánok bemenni a Titanic múzeumba Turnusok:
2023-08-27 - 2023-09-03
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2023-08-27 - 2023-09-03 7 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 647.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok