Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Toszkán Világörökségek

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke Útazonosító: 508714
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

1. nap: Budapest-Toszkána-Pescia
Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli Pályaudvarnál, majd megkezdjük utazásunkat a festői Toszkánába. Vár az ódon városok, nemes borok, szőlővel borított domboldalak festői világa. Itália egyik legszebb régiója festői tájaival, ciprus sorok díszítette domboldalaival, bájos kisvárosaival, gyönyörű villáival, finom boraival és változatos konyhájával garantáltan mindenkinek a szívét megdobogtatja.  Esti érkezés a Pescia városában található szállásra. 

2. nap: Firenze-Pisa
Reggeli a szállodában, majd a reneszánsz szülőföldjének kincsei várnak ránk. Az Arno parti Firenzébe utazunk, ahol meglátogatjuk a 'Santa Croce' templomot, melyet Firenze Pantheonjának is neveznek a számos síremlék miatt (Michelangelo, G.Galilei, Macchiavelli sírjai..). A'Piazza della Signoria' terén megnézzük a Városháza épületét, a 'Loggia dei Lanzit' híres szobraival és elsétálunk a város jelképéhez, a híres 'Ponte Vecchio' hídhoz is. Gyalogos sétánk során a Dóm téren megcsodáljuk a  Keresztelőkápolna, a Giotto féle Harangtorony és a lenyűgöző 'Santa Maria del Fiore' épületeit is.  Délután az egyik legrégebbi olasz városba látogatunk. A Tirrén-tengertől 7,5 kilométerre, az Arno folyó két partján fekszik Pisa, Toszkána egyik leghíresebb városa, mely egykor Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt.  A Piazza dei Miracoli (Csodák tere) az UNESCO Világörökség része. A Dóm, a Keresztelőkápolna és a Ferde Torony megtekintése után rövid szabadidő. (A Ferde Toronyba a feljutás és a Dómba való bejutás csak a helyszínen szabad helyek függvényében lehetséges!) Visszaérkezés a szállodába a esti órákban.

3. nap: San Gimignano-Siena-Pienza
Miután elfogyasztattuk reggelinket, gyönyörű toszkán tájak felfedezésére indulunk. Az utunk legelőször az UNESCO Világörökséghez tartozó San Gimignano-ba, a „tornyok” világhírű városába vezet. A dombtetőre épült "középkori Manhattan" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül jellegzetes tornyainak köszönhetően. A 72 középkori „felhőkarcolóból” , 14 maradt meg teljes pompájában. Belvárosi séta, majd vásárolhatunk a híres Chianti-ból és Vernaccia-ból, a helyi jellegzetes borokból vagy a szarvasgombával töltött vaddisznószalámiból is. Városnézésünk után ciprusokkal körülölelt domboldalak festői tájain átutazva érkezünk meg Toszkána gótikus gyöngyszeméhez. Siena lenyűgöző belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a jellegzetes középkori városkában, amely a középkori kereskedők és bankok "mekkája" volt egykor. Ismerkedés a  legfontosabb látnivalókkal (Dóm, Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia).  A kagyló alakú, XII. századi, hatalmas Piazza del Campo elegáns palotákkal szegélyezett terét szűk, boltíves sikátorokon keresztül közelítjük meg. Megtekintjük a város büszkeségét a Dómot, melynek temérdek lenyűgöző freskója mellett külön ékességnek számít intarziás márványpadlója. A délutáni órákban folytatjuk utazásunkat Val d’Orcia vidékén, mely a jellegzetes toszkán dombokkal , ciprusokkal 2004. óta szerepel az UNESCO listáján. A szőlőföldek, az olajfák, és gesztenyefák között felbukkanó apró falvak, tornyok, ma is olyanok, mint a sienai mesterek egykori festményein. Mai utolsó megállónk Pienza. A festői kisváros 1996 óta része az UNESCO Világörökségnek. A kis település hírnevét többek között II. Pius pápának köszönheti, aki itt született, majd rezidenciát építtetett magának. Belvárosi sétánk után, a szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában.

4. nap: Sorano-Pitigliano-Saturnia
Ma toszkána rejtett gyöngyszemeit keressük fel. Első megállónk a „toszkán Matera”, az ízletes boráról is híres Sorano, ahol megtekintjük az Orsini kastélyt, majd folytatjuk utunkat a régió másik elbűvölő településhez. A vulkáni sziklára épült Pitigliano hangulatát nehéz szavakba önteni. Belvárosát „kis Jeruzsálemként” is emlegetik. Városnézésünk után irány a régió egyik legkülönlegesebb helye. Saturnia egyedülálló, háromezer éves forráshálózattal rendelkezik. A régi malom épület, a Cascate del Mulino mellett gőzölgő Terme di Saturnia látványa valóban lélegzetelállító. Az állandó 37 celsius fokos víz, mely ásványi anyagokban gazdag, igazi orvosság a testnek és léleknek egyaránt. A csodálatos opálos, kénes víz erős illatú, így már messziről tudni fogjuk, jó úton járunk. A Pamukkale-szerű teraszokhoz hasonlító Cascata del Mulino melegvizes termálforrásában megmártózni garantáltan felejthetetlen élmény lesz. Visszautazás a szállodába.

5. nap: Montepulciano-Budapest
Reggeli után Montepulciano dombtetőre épült városát keressük fel, mely egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekszik, világszerte híres bora, a Vino Nobile. Az óváros egyik legfontosabb pontja a főtér, a Piazza Grande, mely egész Toszkánában az egyik legszebb. A teret XV. századi épületek veszik körbe, itt találjuk a Városháza, az Óratorony és a Dóm épületét is. Városnézésünk után hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG

 

Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli

 Félpanzió:  20.000,-Ft/fő  Egyágyas felár: 30.000,-Ft/fő
  Sztornó biztosítás: 3% Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750 Ft/fő

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR  (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Siena / helyi idegenvezető + regisztrációs adó 10 EUR  (kötelező)
Siena / Dóm 5/8 EUR
Siena / Dóm + Keresztelőkápolna 15 EUR
San Gimignano / Dóm 5 EUR
Pisa / transzfer 5 EUR
Pisa / 2/3 műemlék 7/10 EUR
Pisa / Ferde Torony 20 EUR (a helyszínen a  szabad helyek függvényében)

 Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő: 1-1,5 EUR/éj/fő

 

Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büfé

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar - Koronaőr köz TÉRKÉP

 Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-08 - 2024-05-12 4 éj, min. éjszakák száma: 4 Kétágyas Reggeli 159.900 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok