Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Karácsonyi fények Dublinban

Írország, Dublin, Dublin Útazonosító: 507249
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülő
  • Típus: Városlátogatás
Leírás

Program:

1.      NAP: BUDAPEST - DUBLIN

Reggel találkozás a repülőtéren, majd Dublinba, Írország fővárosába utazunk. Érkezés után csomagjainkat elhelyezzük a hotel bőröndszobájában, és tömegközlekedéssel a város felfedezésére indulunk. Sétálunk az O'Connell Streeten, a főutcán, melynek legfőbb nevezetességei az ír hősök tiszteletére készült Emlékezés kertje, a Postahivatal, az 1916-os felkelés helyszíne. Minden úszik a karácsonyi fényekben. Ezután átmegyünk a Liffey folyón, ahol a Félpennys hidat is láthatjuk. A Trinity College épületével folytatjuk, melyet I. Erzsébet királynő alapított 1592-ben, ez az ország legrégebbi egyeteme. ,,Régi könyvtárában" ősi kódexeket tekinthetünk meg, pl. a Book of Kells-t. Következő állomásunk az elegáns Merrion tér, ahol építészeti remekek és színes, boltíves kapuk találhatóak. A híres Guinness sörgyárnál folytatjuk kirándulásunk. Az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-t elsősorban erjesztő üzemként és raktárként használták, ma azonban a Guinness történetét bemutató múzeum. A látogatók megtekinthetik, hogyan készül az ,,életelixír", kezdetektől egészen a fogyasztásig, természetesen kóstolásra is lesz lehetőség. A délután hátralévő részében szabadidő, mely során emléktárgyakat tudunk vásárolni. Este a Phoenix park érintésével térünk vissza szállásunkra.

2. NAP: DUBLIN

Reggeli után a két legnagyobb protestáns templom vár ránk: az írek védőszentjéről elnevezett színes Szent Patrik-székesegyház és a Krisztus Katedrális, melyet 1172-ben az angol-normannok építettek egy korábbi, vikingek által emelt templom helyébe. Nem messze található a dublini vár, oda is elsétálunk. Ebédidőre a Grafton Street-re érünk, ahol szabadidő keretein belül ebédelhetünk, vásárolhatunk, vagy kipróbálhatjuk Dublin egyik leghíresebb pub-ját a Temple bar-t, illetve a Butlers forrócsokizóba is betérhetünk. Napunk utolsó programjaképp a közeli whisky múzeumba megyünk, ahol megismerkedhetünk az ír whisky készítés folyamatával és rejtelmeivel, majd kóstolóra és vásárlásra is lesz lehetőség. Sötétedés után a karácsonyi vásárok felfedezésére indulunk, de aki gondolja, kipróbálhatja a világhírű ír kocsmák hangulatát, melynek többségében hangulatos ír zene szól. Ezt követően megyünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: DUBLIN - BUDAPEST

Megreggelizünk, majd utolsó dublini napunk élményeinek felfedezésére indulunk. A múzeum negyedbe megyünk, ahol lehetőség lesz megnézni egyet, a három egymáshoz közel található múzeum közül; melyek a Nemzeti Történeti Múzeum, az Archeológiai Múzeum, illetve a Nemzeti Galéria. A múzeumlátogatást követően a belvárosban, illetve az adventi vásárban tudunk nézelődni, vásárolni ajándékokat, emléktárgyakat. Kora délután indulunk a repülőtérre, majd direkt járattal érkezünk Budapestre.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok