Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Kerry - 1 napos túra

Írország, Írország, Kerry-gyűrű Útazonosító: 506166
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Szolgáltatás
  • Típus:
Leírás

Ezen az 1 napos Kerry túrán misztikus és érintetlen tájakra látogatunk el, melyek több száz éve vonzzák a látogatókat. Páratlan szépsége Önt is el fogja kápráztatni.

Ez a terület rendelkezik az egyik legjobb látképpel Európában. Élvezze a panorámás kilátást a sziklás tájra, mely a jégkorban formálódott jelenlegi formájára, 10.000 évvel ezelőtt. Ha valaki Írországba látogat, nem szabad kihagyni egy túrát a gyönyörű Kerry megyébe.
A túra tartalmazza a látogatást mind a Ring of Kerry-hez, a Dingle Peninsula-hoz és Killarney-be. Ez az út tökéletes ahhoz, hogy megismertesse az utazókkal Írország leghíresebb és legszebb részeit.
 
A program részletesebb leírása:
Utunk Dublinból indul a reggeli órákban. Kerry felé vezető utunk során megállunk Adare festői szépségű falvainál. Mesés nádtetős házikóival, melyek a főutca két oldalát övezik, többször elnyerte  Írország legtisztább falucskája megtisztelő címet. A kis település szintén ismert kő épületeiről, valamint középkori kolostorairól és romjairól.
Megállónkat követően megcsodálhatjuk a világ egyik legszebb nemzeti parkját, a Killarney nemzeti parkot, mely 1932-es alapításával az elsők közé tartozik. A parkban csodás látvány tárul szemünk elé, ahogy megpillantjuk Killarney tavait és a fekete völgyet (Black Valley) Aghadoe-i és a Torc vízesésnél lévő megállóinktól. A Torc Falls egy 18 méter magas vízesés, amely Friers Glenn erdőin csordogál keresztül. Itteni megállónk során egy rövid sétát után káprázatos fotókat készíthetnek. Ha szerencséjük van még akár az itt honos vörös szarvasokat is mepillanthatják. A vízesést egy túraútvonal övezi, mely egészen a Torc hegy tetejéig felvezeti a lelkes túrázókat.

Magát Killarney városát sűrűn szavazzák meg Írország legszebb városának. Killarneyből vezet az út mind a Ring of Kerry-hez, valamint a Dingle Peninsula-hoz. Killarney egy völgyben fekszik, melyeket Írország legmagasabb hegyvonulatai és tavak öveznek. A városban több bolt, pub, hagyományos művészeti és kézműves bolt is található.
Sétáljon egyet a Muckross ház kertjében, amely a Muckross Peninsulán található, két tóval körülvéve. A ház gyönyörű példája a 19. századi építészetnek.  A Muckross házat eredetileg 1843-ban építették Henry Herbertnek, de azóta otthont adott több neves családnak is, például a Guinness családnak. A ház Tudor stílusú és még maga Vikória Királynő is ellátogatott ide 1861-ben a Herbert családhoz. Megállónk során élvezhet egy kellemes sétát a területen, mely több száz év alatt is megőrizte pompáját.

Keresztül vágunk Killorglin-en, mely az Puck Fair nevű ősi kelta fesztivált hazája. Az esemény 1613-ra tehető vissza, mellyel ez az egyik legrégebb óta létező fesztivál a világon. Az esemény keretein belül egy kecskét megkoronáznak a falu királyává és 3 napig pedesztrálra helyezik. A fesztivált minden évben augusztusban tartják és minden évben hatalmas tömegeket vonzz. A világ különböző tájairól jönnek ide emberek, hogy hódolatukat tegyék a királlyá koronázott kecske előtt és élvezzék a fesztiváli forgatagot az utcai büfékkel, zenével és sok más szórakoztató dologgal körülvéve. A túra ezen részén a híres Ring of Kerry nevű autóút egy szakaszán is elhaladunk, valamint utunk a Fingle Neninsula egyes részei mellett is elhalad.
Következő megállónk alkalmával csodás képeket készíthetnek a Dingle öbölről, a Skellig sziklákról, az Inch partról és rálátás nyílik a Kerry gyűrűre is. Élvezzenek egy kellemes sétát Írország egyik legpuhább homokjában, a nyugati partszakasz aranyszínű homokos partján.
Az Inch Beach Írország egyik leghíresebb tengerpartja, mely 3 mérföldön terül el az Atlanti óceán partján. Gyakran találkozhatunk itt szörfölőkkel és halászokkal. Arany homokos partszakasza ismert a mozivásznakon is, ugyan is több híres film helyszínéül is szolgált, ilyenek például a Ryan lánya című 1970-es film, vagy A nyugati világ bajnoka című 1963-as vígjáték, melyet teljes egészében a partszakaszon forgattak.

Utunk során rálátunk majd a Mount Brandon hegyre is, mely az ország második legmagasabb hegye. A hegyet St. Brandon tengerészről nevezték el, Úgy tartják, ő egy azon emberek közül, akik felfedezték Amerikát.  A Wild Atlantic Way nevű terület ismert az itt évente megrendezett Rose of Tralle versenyről is, mely keretein belül minden évben megválasztják a „legírebb” lányt.
Innen visszaindulunk Dublinba, utunkat egy rövid felfrissülő pihenővel megszakítva, majd várhatóan este 9 órára visszaérkezünk a városba.

 

 


 

TÁJÉKOZTATÓ:
 
Túra indulása:  áprilisban és szeptemberben minden szombaton, májustól augusztusig minden szombaton és vasárnap
Indulási hely: Dublin belváros
Várható Indulás: 06:20
Túra nyelve: Angol
A túra nem indul: januártól márciusig és októbertől decemberig.

Túra ára:
Felnőtt: 37.380 Ft/fő
Gyerek (0-12 éves): 33.590 Ft/fő

Felszállásra a belvárosban 1 helyszínen van lehetőség ( Lower Gardiner Street, Dublin)

A túra szervezői a programváltozás jogát fenntartják.
A túra foglalása adott napra történik, egy név szükséges a foglaláshoz.
A jegyek kiállítás után nem töröltethetőek, ennek elbírálása egyedi ezért minden esetben a túra szolgáltatója dönt.
A Jegy vásárlása esetén, részvételi jegyet kap mellyel közvetlenül az autóbuszra szállhat fel.

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok