Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

MSC World Europa MEDITERRÁN csoportos hajóút magyar idegenvezetővel 2024

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Nyugat-Mediterrán hajóutak Útazonosító: 502989
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás

 

MSC World Europa MEDITERRÁN csoportos hajóút magyar idegenvezetővel

2024. Május 11-19.

 

Ha mindig is szerette volna meglátogatni a világ legemblematikusabb műemlékeit, mint például a Colosseumot Rómában, a Parthenont Athénban vagy a Basílica de la Sagrada Familia-t Barcelonában, akkor meghívjuk Önt egy romantikus nyaralásra párként vagy egyedülálló élmények és emlékek megteremtésére családként vagy baráti társaságként, ahogyan még soha nem tette, az MSC Földközi-tenger körüli hajóútjaink egyikén.

Fedezze fel Spanyolország, Olaszország, Franciaország, Görögország, Marokkó, Horvátország, Ciprus, Izrael, Málta, Montenegró, Portugália, Szlovénia, Szerbia, Albánia, Tunézia és Törökország rejtett gyöngyszemeit egy Földközi-tengeri hajóút során.

Kaland és kultúra vár rád, nézd végig elérhető mediterrán kirándulásainkat, és válassz az athéni Akropolisz felejthetetlen látogatásai közül, kívánj valamit a Trevi-kútnál Rómában, vagy kóstold meg a francia konyhát Marseille-ben. Hagyja, hogy mindent megszervezzünk Önnek, hogy mediterrán nyaralásának minden pillanatát élvezhesse.
Nincs is jobb alkalom, mint most, hogy megtervezze nyaralását, és lefoglalja a 2022-es és 2023-as mediterrán körutazásaink egyikét; vagy kényeztesse magát egy last minute meneküléssel az MSC Cruises mediterrán körutazásán.

 

Május 11. - Indulás!, 1. nap
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC World Europa!

Május 12. - Genoa (Portofino), Italy, 2. nap
Genova kikötővárosa, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, Olaszország elbűvölő Riviérájának kapuja. Sétáljon végig kanyargós középkori sikátorain, nézze meg a történelmi Piazza Matteottit, és csodálja meg a 16. és 17. századi épületek csodálatos csoportját. Genova tengeri nagyhatalmi örökségét az 1543-ban épült La Lanterna történelmi világítótorony is bizonyítja. A városon túl romantikus városok találhatók a tengerpart mentén, köztük a gelati-színű Portofino.

Május 13. - Naples (Pompeii), Italy, 3. nap
Az i. e. 2. évezredre visszanyúló Nápoly, az MSC Mediterranean Cruises úticélja, Olaszország egyik ősi ékköve. A lenyűgöző kikötői öböl körül elhelyezkedő, vibráló történelmi központtal büszkélkedő város felfedezhet építészeti nevezetességeket, remekműveket és pompás ételeket. A Vezúv szunnyadó vulkánja képeslapszerű hátteret nyújt. A városból tovább utazhat Pompeji régészeti lelőhelyére vagy Capri elbűvölő kultúrájába.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Pompeji
- Capri
- Sorrento

Fedezze fel Pompeji régészeti lelőhelyét, amely a fenséges Vezúv árnyékában fekszik. Az UNESCO Világörökség részét képező ókori római várost a Kr. u. 79-ben bekövetkezett vulkánkitörés során habkő és hamu temette maga alá.  Pompeji ma úgy tűnik, mintha megdermedt volna az időben, és megpillanthatunk megkövesedett embereket, megmaradt fürdőket, omladozó oszlopokat és mesés freskókat. Ezen az MSC Cruises kiránduláson felfedezheti a számos előkerült tárgyi emléket, mielőtt részt vesz az ásatások helyszínének vezetett túráján, ahol többet megtudhat a város történetéről. 
 
A Nápolyi-öblöt átszelő rövid kompút után Caprira, Olaszország egyik legszebb szigetére érkezik. Ez az MSC Cruises kirándulás Anacapri elbűvölő városának meglátogatásával kezdődik, ahol a csodálatos Villa San Michele és a drámai sziklák tetején elterülő táj található. Nézze meg a színes házakat, csodálja meg a buja kerteket, és szívja magába a sziget laza hangulatát. Ezután fedezze fel a Piazza Umberto I. körüli kávézókat és butikokat, mielőtt meglátogatja a Faraglioni sziklaalakzatot.
 
A hajóról való leszállás után 1 órás autóbuszos transzfer a lenyűgöző tengerparti városba, Sorrentóba. A Piazza Tasso térről indulva sétáljon végig a több száz évvel ezelőtt épült nevezetességekkel teli történelmi város szűk utcáin. Várják csodálatos külső kilátás a 15. századi Sedil Dominova épületére, az eredetileg 11. századi sorrentói katedrálisra és a 14. századi San Francesco templomra és a hozzá tartozó kerengőre.

Május 14. - Messina (Taormina), Italy, 4. nap
A csodálatos Messina, amely Szicília Jón-tengeri partján fekszik, a tökéletes olasz élvezet. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél természeti szépségeiről és történelmi helyszíneiről, köztük katedrálisairól, műemlékeiről és múzeumairól nevezetes. Utazzon délre, hogy megnézze a lenyűgöző tengerparti városokat és falvakat, például Taorminát, vagy látogasson el a híres Etna-hegyre, amely egy aktív vulkán és a görög mitológia középpontja.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Taormina görög-római színháza.
- Etna-hegy 
- Messina

A Földközi-tenger kristálytiszta vizére néző, az Etna hegy drámai hátterében fekvő Taormina Szicília csillogó koronaékszere. Látogasson el ebbe a történelmi dombtetőn fekvő városba az MSC Cruises kirándulásán, és élvezze a rendkívüli építészet és a lélegzetelállító kilátás egy napját. Álljon meg a klasszikus görög-római színháznál, a középkori Corvaia-palotánál és az ókori Odeon római színháznál. Ezután barangoljon a város gyönyörű utcáin, és kényeztesse magát egy kis vásárlással.
 
Fedezze fel az Etna hegy holdbéli tájait egy egyszeri túra keretében. Foglaljon MSC Cruises kirándulást Szicília aktív vulkánjához, amely a görög mitológia legendás helyszíne. Másszon fel 1900 méter magasra a Rifugio Sapienza felvonó termináljához, mielőtt bejárja az inaktív Silvestri-kráterek körüli vulkanikus tájakat. Ezután szálljon fel egy terepjáró "szuperkamionra", hogy felhajtson a 2920 méter magas Torre del Filosofo (a bámulatos Bölcsek tornya) tetejére. 
 
Szicília egyik legfontosabb városa minden bizonnyal Messina, amely egy MSC Cruises kirándulással látogatható. Messina Szicília északkeleti részén található, közvetlenül a Szicíliát Calabriától elválasztó szoros mellett. Vessen egy pillantást főbb turisztikai látványosságaira, mint például a Neptun-kút, a bírósági épület és az egyetem. Messina otthont ad az 1800-as években épült hagyományos olasz dómnak is, amelynek harangtornya és katedrálisa közvetlenül a főtérről csodálható meg.

Május 15. - Valletta, Malta, 5. nap
A máltai szigetvilág a figyelemre méltó tájak, történelmi építészet és három UNESCO világörökségi helyszín régiója. Málta szigetén, az MSC Mediterranean Cruises célállomásán olyan városok, mint a barokk Valletta és a középkori Mdina, a sziget ősi múltját tárják fel. A 2018-ban Európa kulturális fővárosának választott Valetta 16. századi épületeknek, felvilágosító múzeumoknak és egy lenyűgöző vízparti sétánynak ad otthont. A város minden évben számos fontos falusi ünnepnek és színes karneválnak ad otthont.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Valletta és Mdina
- Gozo szigete 
- Málta csodálatos megalitikus templomai

Fedezze fel Valetta városát egy festői MSC Cruises kiránduláson. Látogasson el a gyönyörű Barrakka Gardensbe, egy parkosított közparkba, mielőtt megnézné a Grand Harbour kilátását. Ezután pillantsa meg a lenyűgöző barokk és neoklasszikus épületeket, amelyek a város egészére vetülnek. Csodálja meg a Szent János társszékesegyház díszes belsejét, amely Caravaggio világhírű festményének ad otthont. Végül fedezze fel Mdina középkori fallal körülvett városát, a szűk utcák és történelmi nevezetességek, például a barokk Szent Pál-székesegyház labirintusát. Ez a hihetetlen építmény, amely a 12. századból származik, lenyűgöző freskók széles skáláját vonultatja fel.
 
Fedezze fel Gozót, a máltai szigetvilág második legnagyobb szigetét az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Xewkija rotundát, a drámai sziklákat Sanapnál, valamint az idilli Xlendi-öblöt és annak híres sós vizű lagúnáját. Ha az időjárás engedi, ússzon egyet a Hondoq-öbölben, amely érintetlen strandjáról és akvamarin színű vizéről híres. A kikötőbe való visszatérés után pedig élvezze a vásárlási lehetőséget a Gozo kézműves kézműves központban.
 
Ha a régészet szerelmese, foglaljon egy izgalmas MSC Cruises kirándulást az UNESCO Világörökség részét képező máltai megalitikus templomokhoz. Málta és a közeli Gozo egyaránt lenyűgöző őskori műemlékeknek ad otthont, amelyek közül néhány az egyiptomi piramisokat megelőzően készült! Fedezze fel ezeket a titokzatos istentiszteleti helyeket, mielőtt elutazik a bájos Marsaxlokk halászfaluba, ahol élénk színű "luzzu" csónakok táncolnak a vízen. A napot a Cottonera régió festői szépségű autóútjával fejezheti be, mielőtt sétát tesz Vittoriosa, egy régi erődített város felfedezésére.
Május 16. - MSC World Europa, 6. nap
Osztályának első hajójaként ez a hajó egy modern, minden korábbitól eltérő, a tengeren lehetséges határokat feszegető sétahajó. Rekordokat dönt meg, új mércéket állít fel, és a valaha volt legfenntarthatóbb és legfuturisztikusabb tengerjáró hajónk. A hajó tiszta üzemanyaggal működik, és az egész hajóra integrált zöld technológiával rendelkezik, így a bolygó jövője iránti elkötelezettségünkről tesz tanúbizonyságot.

Üdvözöljük az MSC Cruises hajótársasággal a jövő hajóútjain.

Május 17. - Barcelona, Spain, 7. nap
A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb körutazási kikötője, Barcelona tengerparti városa ikonikus építészetéről, színes kultúrájáról, valamint világszínvonalú ital- és étkezési lehetőségeiről ismert.

Fedezze fel Antoni Gaudí szürreális Sagrada Famíliáját, a híres Ramblas sugárutat, a középkori Barri Góticot és a Museu Picassót. De még ennél is több felfedezni való van ebben a burjánzó spanyol városban, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomásán: az eldugott tapasbároktól és mesés élelmiszerpiacoktól kezdve Európa legnagyobb futballstadionjáig.

Válassza ki kedvenc túráját az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoni Gaudí Sagrada Família épülete

- A Montserrat-hegy és a Santa Maria de Montserrat apátsága

- Camp Nou stadion

Az MSC Cruises kirándulása a Sagrada Famíliához kihagyhatatlan ajándékot nyújt Gaudí zseniális római katolikus bazilikájának megtekintéséhez. Utazzon el ehhez az építészeti bravúrhoz egy elektromosan segített Mercedes-Benz eBike kerékpárral, amellyel aztán végigjárhatja a várost. Útja során fedezze fel a közeli Santa Coloma de Cervelló városát, és nézze meg Gaudi hihetetlen Colonia Güell-templomát. Vagy látogasson el a Casa Batlló és a Casa Milà építészeti remekművekhez.

Válasszon egy kalandos MSC Cruises kirándulást a fenséges Montserrat-hegységbe. Tekintse meg a Passeig de Gràciát, Barcelona nyüzsgő sugárútját, és álljon meg, hogy megcsodálja Gaudí Sagrada Famíliáját. Ezután a festői vidéken keresztül utazhat a Montserrat-hegység sziklás homokkőcsúcsaihoz, ahol a Santa Maria de Montserrat apátság található. A 11. században alapított kolostorban a mai napig több mint 70 szerzetes él és működik. Fedezze fel Sant Sadurni bájos faluját, és látogasson el a tekintélyes Vilarnau borospincékhez. Ott megtudhatja, hogyan készül a spanyol cava bor, és részt vehet egy kóstolón is.

Az MSC Cruises barcelonai kirándulásai végtelen izgalmakat kínálnak az egész család számára. De mi lehet izgalmasabb, mint a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionjának meglátogatása? A labdarúgás eme temploma közel 100 000 férőhelyes, és minden évben nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont. Emellett lenyűgöző koncert- és rendezvényhelyszín is, ahol olyan előadók léptek fel, mint Sting, Peter Gabriel, a U2 és Bruce Springsteen. Tapasztalja meg a meccsnap energiáját, amikor belép a játékosok öltözőjébe, vagy látogasson el a múzeumba és az interaktív zónába, ahol virtuálisan megtekintheti az arénát.

Május 18. - Marseille (Provence), France, 8. nap
A francia Riviéra látványos tengerpartján fekszik Marseille, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célja. Ez a hangulatos kikötőváros az utcák labirintusában és a történelmi építészetben megmutatkozó zordság és csillogás egyedülálló keverékéről ismert. Marseille karizmatikus kávézóitól és nyüzsgő Vieux Portjától mindössze néhány mérföldre lenyűgöző városok találhatók. Látogasson el Aix-en-Provence-ba, Cézanne szülőhelyére, vagy gyönyörködjön Avignon ősi szépségében.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A félreismerhetetlen Notre-Dame de la Garde
- Aix-en-Provence
- Avignon

Marseille kikötővárosa kultúrája, színe és hangulata miatt továbbra is kihagyhatatlan úti cél. Egy MSC Cruises kirándulás elrepíti Önt egy művészettel, építészettel és konyhával teli, karakteres világba. Fedezze fel a kikötőt és annak fő nevezetességét: az 1853 és 1864 között épült neobizánci Notre-Dame-de-la-Garde bazilikát. A csúcsról hihetetlen kilátás nyílik a városra és a mélykék Földközi-tengerre. Ne hagyja ki a sétát Marseille vízpartján, az arisztokratikus Borbély-kastély és -kert mellett. Nézze meg a Longchamp-palotát a városközpontban, mielőtt a régi kikötőben töltené az idejét.
 
Látogasson el a dél-franciaországi Aix-en-Provence városába az MSC Cruises kirándulásán. Fedezze fel a Szent Megváltó katedrális vallási nevezetességét, amely egy római kori templom maradványaira épült. Az Apolló napisten tiszteletére emelt, gazdagon díszített építmény román, gótikus és barokk jegyeket mutat. Ezután tegyen egy kellemes sétát a Négy delfin szökőkúthoz és a Mazarin-negyedhez, ahol mézszínű, 17. századi kúriák állnak.
 
Ha értékeli a gazdag középkori történelmet és a kifinomult kultúrát, látogasson el az ókori Avignonba az MSC Cruises kirándulásán. Ez a csodálatos város ad otthont a Pápai Palotának, amely az UNESCO Világörökség része, és középkori gótikus építészettel büszkélkedhet. A történelmi pápák egykori rezidenciájaként megcsodálhatja az épület faliszőnyegeit és freskóit. Ezután sétáljon a lenyűgöző utcákon, és ebédeljen meg egy francia brasserie-étteremben.

Május 19. - Genoa (Portofino), Italy, 9. nap
A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

 

A részvételi díj tartalmazza: utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa, M7 útvonala) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 150. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok