Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

NAGY-BRITANNIA ÉS TÁRSAI LEGSZEBB ÉS LEGKÜLÖNLEGESEBB LÁTNIVALÓI - KALANDOZÁSOK ÖT ORSZÁGBAN

Nagy-Britannia, Körutazás Nagy-Britanniában, Körutazás Nagy-Britanniában Útazonosító: 498336
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Leírás

1. NAP  2022.07.19.         NEKIVÁGUNK AZ UTAZÁSNAK!

Az autóbusz a kora hajnali órákban indul el Budapestről. Folyamatosan utazunk, átlagosan 3-4 óránként állunk meg benzinkutak mosdóinál. Idegenvezetőnk érdekességekkel szórakoztat bennünket az út során, többek között a Melki Apátság, a Regensburg melletti Walhalla, Frankfurt reptere kerül majd előtérbe. Kora este villámlátogatás a Rajna partját ékesítő Kölnben. Az éjszakát tranzitszálláson töltjük az odaúton.

2. NAP  2022.07.20.         FÜRDŐVÁROS ÉS MESEVÁROS

Reggel folytatjuk az utazást és a hármas határon álló fürdővárosba, Aachenbe látogatunk, sétánk során a híres dómmal, a fürdőkkel és más érdekességekkel is megismerkedünk. Délután Belgiumban felkeressük Gentet, ahol a menetidőtől függően 1-2 órás délutáni városnézésben lesz részünk: Harangtorony, Posztócsarnok, Városháza, Szent Bavo-székesegyház. Szabadidőnk során megkóstolhatjuk a belga ételkülönlegességeket is.  Továbbutazunk Észak-Franciaország felé, szállás egy tranzithotelben.

3. NAP  2022.07.21.         ÁTKELÉS, LONDONI NEVEZETESSÉGEK

Reggel átkelünk a CSATORNÁN majd London szívébe, a Westminster-negyedbe utazunk, ahol rendhagyó, eddig soha nem hallott érdekességekkel tarkított városnézés következik az alábbi útvonalon útvonalon: Parlament, Big Ben, Whitehall, Horse Guards, St James’s Park, Buckingham Palace, Trafalgar Square. Az esti órákban már a London Eye (F) panorámakerékről tekintünk le Európa egyik legnagyszerűbb fővárosára, de egy temzei hajókiránduláson (F) is részt vehetünk! Programunk végeztével londoni szállásunkra indulunk.

4. NAP  2022.07.22.         LÉPTEN-NYOMON ÉRDEKESSÉGEK

Reggel elhagyjuk Londont és nyugat felé indulunk. Először Cheddar-ba, a híres sajt otthonába utazunk, és egy sajtkészítő műhelyt (F) is felfedezünk – sajtkóstolással. A program után sétálunk a hasadékban, majd Bath-ba utazunk. Megtekintjük a sétálóutcát, a katedrális épületét és a 2000 éves római fürdőt (F), majd rövid szabadprogramra is lesz idő. A nap végén foglaljuk el szállásunkat Bristol környékén.

5. NAP  2022.07.23.         AZ ORSZÁG LEGNYUGATIBB CSÜCSKE

Kora reggel indulunk, Cornwall környékén kalandozunk. Felkeressük Anglia legnyugatibb pontját, a Land’s End-et – a „világ végét”, majd megtekintjük Penzance-t, illetve ellátogatunk a St. Michael’s Mount szigetre, ahol felkeressük az egykori Benedek-rendi apátságot, ami ma kastély (F). (Az árapály-ingadozás függvényében csónakokat kell igénybe venni, melyek ára 2-3 GBP/per út) Este visszaindulunk a szállásunkra.

6. NAP  2022.07.24.         DÉL-WALES SZÉPSÉGEI

Ma Dél-Walesben kalandozunk. Az odafelé úton átkelünk a Bristoli öblön, majd Wales fővárosába, Cardiff-ba megyünk. Az egyedülálló stílusú Cardiff Castle (F) megtekintése után városnézés, majd rövid szabadidő után felfedezzük a kikötőt és a Charlie és a Csokigyár szerzője, Roald Dahl norvég templomát. Mai utolsó programunk Caerphilly lesz, ahol az Edward-kori várat, a Caerphilly Castle épületét vesszük szemügyre, kívülről. Innen visszaindulunk a szállásra.

7. NAP  2022.07.25.         A PART ŐRE

Ma reggel elhagyjuk a szállásunkat és a délkeleti partvidék felé indulunk. Útközben Stonehenge (F) misztikus kőkörét is felkeressük, mely idestova 4.000 éve ékesíti a Salisbury-fennsíkot. Délután már a La Manche partján kalandozunk, Dover büszke várának érintésével jutunk le a tengerhez, majd átkelünk a CSATORNÁN és észak-franciaországi szállásunkra utazunk.

8. NAP  2022.07.26.         MESÉL A NÉMET VIDÉK

Elhagyjuk tranzitunkat, a szokásos pihenőkkel utazunk Belgiumon és Németországon keresztül. A koraesti órákban érkezünk Nürnbergbe, ahol rövid sétát teszünk a város utcáin. Este foglaljuk el tranzitszállásunkat Nürnberg környékén. Amennyiben a városnézés nem fér bele a mai programba, másnap reggel pótoljuk!

9. NAP  2022.07.27.         HAZAÉRKEZÉS

Folyamatos utazásunkat egy rövid Passauban tett sétával szakítjuk meg, a város leghíresebb látnivalóin túl Gizella királyné sírját is felkeressük, majd hazaindulunk és a délutáni órákban érkezünk meg Budapestre.

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:
- autóbusz-közlekedés minden költsége, retúr átkelés a La Manche-csatornán, - 1 éjszaka londoni,
- 3 éjszaka Bristol környéki szállodában, kétágyas szobákban, reggelivel,
- 2 éjszaka észak-franciaországi tranzitszálláson, reggelivel, kétágyas szobákban,
- 1 éjszaka tranzitszállás Köln mellett, reggelivel, kétágyas szobákban,
- 1éjszaka tranzitszállás Nürnberg mellett, reggelivel, kétágyas szobákban,
- az idegenvezető költségei

 

Az ár nem tartalmazza

• utasbiztosítás 9 napra 18 éven aluliaknak: 3.600 Ft, 18 éven felülieknek: 7.200 Ft
• Covid kiegészítés az utasbiztosításhoz 2.400 Ft/fő
• útlemondási (storno) biztosítás, nem kötelező standard útlemondási biztosítás, a részvételi díj 2 %-a,
COVID kiegészítésű útlemondási biztosítás, a részvételi díj 4,5%-a
• (F) belépők 18 éven aluliaknak kb. 100 GBP
• (F) belépők 18 éven felülieknek kb. 120 GBP

 

Hasznos információk
Az ajánlat nem tartalmazza a személyes kiadásokat.

A repülőjáratok menetrendjéről érdeklődjön az utazási irodánál.

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges. 

Részletfizetési lehetőség!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok