Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

SKÓCIA ÉRDEKESSÉGEI, REPÜLŐVEL, HELYI BUSSZAL, SZÁLLODAI ELHELYEZÉSSEL, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉS

Nagy-Britannia, Skócia, Edinburgh Útazonosító: 498335
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Skócia, Ngy-Britannia eme északi része mindig is megmozgatta az emberek fantáziáját. A Felföld varázslatos világa, a skót szoknya, a helyiek takarékossága, melyet sokan fukarságnak tartanak, mind-mind benne él a köztudatban. A turizmus a romantika korszakában fedezte fel Skóciát; az embereket főként a csodás tájak vonzották ide és ez a mai napig is így van. Kevesen tudják, hogy Skóciában a lakosság egy főjére vetítve több látnivaló van, mint Nagy-Britannia bármely más részén. Kétezernél több kastély és vár emlékeztet az eseménydús, de nem mindig dicsősége történelmi múltra. Edinburgh és Glasgow művészeti fesztiváljai is számos érdeklődőt vonzanak a világ minden részéről. Skócia a mesék és legendák hazája is: Nessie, a Loch Ness szörnye és a kastélyokban kóbórló szellemek, a lápok koboldjai a skótok szerint nem csak a képzelet szülöttei.

Program:


1. NAP            2022.07.29.      UTAZÁS

Indulás a reptérre, Budapestre. Érkezés Edinburghba, az esti órákban órákban (a menetrend változhat). Transzfer a szállásunkra, Edinburgh belvárosába, útközben rövid, „bemelegítő városnézés” Észak Athénjában.  

 2. NAP            2022.07.30.      EDINBURGH, A FEKETE VÁROS

Délelőtt a skót fővárosba, Edinburghba látogatunk, ahol gyalogos városnézésen veszünk részt: St. Giles katedrális, Weaverly pályaudvar, Walter Scott-emlékmű. Látogatást teszünk Edinburgh várában (F), ahol megcsodáljuk többek között a skót koronázási ékszereket és a Stone of Scone-t. Délután szabadprogram, illetve ebédelési lehetőség következik, idegenvezetőnk biztosan számos autentikus helyet javasol majd számunkra, ahol megkóstolhatjuk a méltánytalanul kevéssé ismert skót konyha ételremekeit. Délután a Royal Mile-on sétálhatunk, gazdag történelmi emlékek nyomában: John Knox reformátor háza, Holyrood Palace, Calton Hill. Kora este visszaindulunk szállásunkra.

 3. NAP             2022.07.31.      KIRÁNDULÁS A FELFÖLDRE

Reggel a skót Felföldre indulunk. Ellátogatunk Atholl grófjának hófehér szellemkastélyához, a Blair kastélyhoz (F). Érintjük a jakobita felkelés utolsó, 1746-os cullodeni csatájának helyszínét, majd továbbindulunk a Felföld fővárosa, Inverness felé. Megérkezünk a Loch Ness tóhoz, ahol talán a híres szörnnyel, Nessy-vel is találkozhatunk... A tavat Urquhart várából (F) tekintjük meg, mely valaha a Loch Ness legnagyobb erődítménye volt. Visszaúton a világ egyik legszebb helyén, a Glencoe völgyén keresztül megyünk vissza a szállásra, a késő esti órákban érünk haza.

 4. NAP             2022.08.01.      KÍSÉRTETEK, FELFEDEZŐK ÉS A GOLF NYOMÁBAN                       

Délelőtt a kísértetkastélyként ismert Glamis kastély (F) megtekintése vár ránk, ahol II. Erzsébet királynő édesanyja, a 101 éves korában elhunyt Anyakirálynő született. Ezt követően Dundee városát keressük fel, azzal a Discovery (F) hajóval, mely a világ első kutatási célból épült hajójaként szolgált az Antarktisz feltérképezéséhez. Végül a golf hazájába, St. Andrews városába kirándulunk, ahol megcsodáljuk a csodálatos kisváros tengerpartját, az apátság romjait, az egyetem épületeit, illetve felkereshetjük azt a pubot is, ahol Vilmos herceg és Katalin hercegné először találkoztak. Érkezés vissza a szállásra.

5. NAP             2022.08.02.      SKÓT ESSZENCIA

Reggel indulás a Loch Lomondhoz, Nagy-Britannia legnagyobb tavához, ahol kis sétán túl egy hajókázásra (F) is sor kerül majd. Délután ellátogatunk a Glengoyne Distillery (F) gyárépületébe, ahol a festői szépségű környezetben felépült lepárlóban betekintést nyerhetünk a skótok legendás itala, a whisky készítésének rejtelmeibe, természetesen kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. Hazafelé fotószünet keretén belül megtekintjük az egész világon egyedülálló Falkirk Wheel-t, mely a mérnöki teljesítmény csúcsa. Stirling felé magasodó kastélyt, az országrész legnagyobb várát tekintjük meg kívülről, ahonnan a William Wallace legendájának is emléket állító emlékmű is tökéletesen látható a páratlan szépségű Felföld kapujában. Gazdag programunk után térünk vissza a szállásra

6. NAP             2022.08.03.      BÚCSÚ

Délelőtt az ingyenes és rendkívül szórakoztató, interaktív Museum of Edinburgh tárlatával ismerkedhetünk (Dolly, az első klónozott állat, autó szimulátorok, régészeti kiállítás), majd a Greyfriars Church mellett álló kiskutya, Bobby történetét ismerhetjük meg. A Harry Potter szülőhelyeként is ismert Elephant Bar mellett haladva jutunk el a már jól ismert Royal Mile-ra és a Princes Streetre, ahol szabadidőt kapa a csoport. Délután indulunk a reptérre, az éjszakai órákban szállunk le Budapesten.

Az ár tartalmazza

- retúr repülőjegy Budapest és Edinburgh között fapados járatra
- reptéri illetékeket,
- kis kézipoggyászt (20*25*40 cm),
- 5 éjszaka szállás Edinburgh központjában lévő 3 csillagos szállodában
 -reggelivel,
- kétágyas elhelyezéssel
- buszközlekedést a teljes kirándulások napján,
-magyar nyelvű idegenvezetés a 6 napra (buszos és gyalogos séták során).

 

Az ár nem tartalmazza

- Feladott poggyász díja, elsőbbségi, VAGY 10/20 kg-os feladható poggyász díja: 16.000 Ft VAGY 18.000 Ft/28.000 Ft
- útlemondási (storno) biztosítás, nem kötelező: standard útlemondási biztosítás, a részvételi díj + poggyászdíj 2 %-a,
COVID kiegészítésű útlemondási biztosítás, a részvételi díj + poggyászdíj 4,5%-a
- utasbiztosítás 6 napra, nem kötelező: 4.200 Ft
- belépők + a két transzfer költsége (F):kb. 180 GBP
- fakultatív, 2 fogásos vacsora: kb. 25 GBP-től

 

Hasznos információk
A kedvező árhoz a fapados járatoknál minimum 3 hónappal előre történő foglalás szükséges, konkrét nevekkel és időponttal. A jegyek nem módosíthatóak és nem visszaválthatóak.

Ha valaki meggondolja magát, a jegy árát a légitársaság nem téríti vissza.A program igény szerint ifjúsági szálláson történő elhelyezéssel is lehetséges, ebben az esetben a csoportot Edinburghban szállásoljuk el. Igény esetén forduljon hozzánk az árakkal és a programokkal kapcsolatban!

A programmódosítás jogát fenntartjuk!

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok