Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Dél-Korea és Japán - csoportos nagykörút

Dél Korea, Körutazás Dél-Koreában, Körutazás Dél-Koreában Útazonosító: 266931
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás

Leírás
Ismerje meg e két csodálatos ország: Dél-Korea és Japán legszebb látnivalóit kéthetes körutazásunk során 
Szeretne két legyet ütni egy csapással? Szeptember végén induló, kicsit több, mint kéthetes körutazásunk alkalmával egyszerre ismerheti meg a Távol-Kelet két gyöngyszemének, Dél-Koreának és Japánnak a legnépszerűbb látnivalóit. Bár első ránézésre e két ország hasonlónak tűnhet, biztosíthatjuk, ha velünk tart, az utazás végére kirajzolódnak majd a legkisebb különbségek is, és az itt szerzett élmények hatására mindkét világba visszavágyik majd!

Tervezett időpont: 2024. szept. 30. - okt. 15.
Időtartam: 16 nap / 13 éjszaka

 
Program:
 

1. nap   Budapest - Szöul  
Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaság járataival, dubai átszállással Szöulba, magyar nyelvű csoportkísérő társaságában.

 2. nap   Szöul  
A késő délutáni órákban érkezünk meg Szöul Incshon repülőterére, ahonnan busszal jutunk be a városba. Elfoglaljuk a belvárosban található szállodai szobánkat.

Szállás Szöulban.

 3. nap   Szöul  
A szállodában elfogyasztott reggelit követően buszos városnézésre indulunk Szöulban. Először Szöul öt palotája közül a legnagyobbat, a Gyeongbokgung palotát látogatjuk meg, melynek nevének jelentése „A mennyek által megáldott”. Itt megnézzük a királyi őrségváltást, majd meglátogatjuk a Nemzeti Múzeumot, ahol megismerkedünk ennek a csodálatos országnak a történelmével, ezután pedig egy sétára indulunk a Bukchon Hanok városrész hagyományos épületi között. A program végén pedig a város közepén magasodó N Seoul Tower kilátójából csodáljuk meg az elénk táruló lélegzetelállító panorámát.

Szállás Szöulban.

 4. nap   DMZ  
Reggeli után egész napos buszos kirándulásra indulunk az Észak-Koreai határ mentén húzódó, katonailag rendkívül szigorúan ellenőrzött Demilitarizált Övezetbe (DMZ), ahol a koreai háborúval foglakozó emlékhelyeket látogatunk meg.

Utunk során megnézzük az Imjingak Parkot és a Szabadság hídját, majd ellátogatunk Oduszan kilátójába, ahonnan Észak-Koreába is át lehet látni. Elfogyasztunk egy közös ebédet egy helyi étteremben, majd megnézzük a több, mint 1,5 km hosszú, „Hármas számú alagutat”, melyet az északi katonák ástak, hogy észrevétlenül juthassanak át Dél-Koreába. A program végeztével busszal jutunk vissza Szöulba.

Szállás Szöulban.

 5. nap   Szöul - Szuvon - Szöul    
Reggeli után busszal utazunk Szuvonba, ahol először a 18. század végén épült Hwaseong erőd máig fennmaradt falain sétálunk egyet. Az erőd része a Haenggung palota is, mely szintén világörökségi helyszín, és a háborús időkben a királyi család rendszeres tartózkodási helye volt. Innen Dél-Korea legnagyobb skanzenjébe, a Minsok Village-be látogatunk. Az „élő múzeumban” korhű épületek közt sétálgatunk, melynek során betekintést nyerünk az elmúlt évszázadok Koreájának életébe is. Ezt követően busszal megyünk tovább a Gangnam városrészbe, ahol a Bongeunsa buddhista templomot nézzük meg. Este pedig kipróbálunk egy híres koreai BBQ vacsorát. 

Szállás Szöulban.

 6. nap   Szöul - Gyeongju - Busan  
A reggelit követően metróval utazunk a szöuli pályaudvarra, majd Korea szuperexpresszével, a KTX-el száguldunk tovább Gyeongju városa felé.

Az egykori Silla királyság fővárosában elsőként a 600-as évek óta álló Cheomseongdae csillagvizsgálót nézzük meg, mely a legrégebb óta fennmaradt ilyen épület Ázsiában. Ezután sétálunk egyet az azt övező parkban, ahol a részben felújított Donggung Palota romjai és a mellette elterülő Wolji-tó is található. Ezt követően útba ejtjük a koreai buddhista művészet egyik mesterműveként számontartott Bulguksa templomot, és a közeli Seokguram barlangban található híres Buddha szobrot, ahonnan végül privát busszal utazunk tovább következő úticélunkhoz, Busan városába.

Szállás Busanban.

 7. nap   Busan  
A szállodában elfogyasztott reggeli után egész napos városnézésre indulunk Busanban. 

Először privát busszal utazunk a várostól északra fekvő, közvetlenül a tengerparti sziklákra épült Haedong Yongungsa templomot látogatjuk meg, majd az ország legfelkapottabb tengerpartján, a sztárok által is gyakran látogatott Haeundae Beach-en és környékén töltjük a délelőtt hátralévő részét. Itt található az elsősorban városi parkként funkcionáló Dongbaekseom félsziget is, melyet a rajta virágzó kaméliákról neveztek el. Délután az évente megrendezett Busan-i Nemzetközi Filmfesztiválokról elnevezett BIFF térre látogatunk el, majd innen a közeli Jalgachi halpiac és a Gukje hagyományos piac végeláthatatlan sorait járjuk be, mely Busan egyik legrégebbi piaca. 

Szállás Busanban.

 8. nap   Busan - Fukuoka  
A reggelit követően délelőtt privát busszal indulunk útnak és elsőnek meglátogatjuk az 1913-ban mesterségesen kialakított, népszerű busani tengerpartot a Songdo-t, majd következő állomásunk a domboldalon sorakozó színes épületeivel elbűvölő látványt nyújtó Gamcheon kultúrfalu lesz. Innen délután a busani kompkikötőbe megyünk, ahol búcsút intünk Dél-Koreának és komppal utazunk át a szomszédos Japánba, Fukuoka városába. A körülbelül 3 órás hajóút után érkezés a kora esti órákban. 

Szállás Fukuokában. 

 9. nap  Fukuoka - Hirosima - Oszaka   
Reggeli után rögtön alkalmunk nyílik kipróbálni a híres japán szuperexpresszt, a sinkanszent, mellyel először Hirosimába érkezünk meg, a városba, melynek nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézésünk során először ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Meglátogatjuk a Béke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hirosima Dómot, valamint a tragédiáról készül felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét, a Béke Emlékmúzeumban. 

Ezt követően délután komppal megyünk át a közeli Miyajima szigetére, melyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek és az ország károm legszebb helyeinek egyikeként tartanak számon. Itt található Japán egyik talán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély úszó torii kapuja. 

Ezt követően visszatérünk a Hirosimai vasútállomásra és sinkanszennel utazunk tovább az ország egyik legfontosabb városába, Oszakába. A késő esti érkezés után elfoglaljuk szállodai szobáinkat.   

Szállás Oszakában. 

 10. nap   Oszaka - Kiotó - Oszaka  
A reggeli után busszal indulunk Oszakából a japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére.

Érkezés után elsőnek a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számontartott Aranytemplomhoz megyünk, majd a csodálatos kőkertjéről híres Ryoan-ji templomba látogatunk el. Végezetül városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával zárjuk.

Szállás Oszakában.

 11. nap   Oszaka - Nara - Uji - Oszaka  
Reggeli után ismét busszal indulunk a környékbeli nevezetességek felfedezésére.

Először utunkat Japán első igazi fővárosa, Nara felé vesszük, ahol első állomásunk a Kasuga Taisha szentély lesz, ahonnan a Nara Parkon keresztül jutunk tovább a Todai-ji templomhoz, melynek hatalmas Buddha-szobra a város egyik fontos jelképe. Sétánk közben lehetőségünk nyílik akár közelebbi ismeretséget is kötni a parkban élő számos japán szarvassal, akik a látogatók között szabadon bóklásznak.

Következő állomásunk Uji városában a Byodo-in templom, mely a korai buddhista építészet egyik ékes példája.

Oszakába visszatérve közös vacsorára indulunk, melynek során, a térségre jellemző specialitásokat kóstolhatunk meg, mint az okonomiyaki vagy teppanyaki menük.

Szállás Oszakában.

 12. nap   Oszaka - Tokió  
A szállodában elfogyasztott reggeli után szuperexpressz vonattal utazunk tovább Tokióba, ahová dél körül érkezünk meg. 

Ezt követően buszos városnézésre indulunk, buszunkból alkalmunk lesz vetni egy pillantást a császári kertekre, ahol a jelenlegi császári család rezidenciája is található, majd ezt követően az egykoron híres szórakozó negyednek számító Asakusába látogatunk el. Itt megnézzük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. 

Szállás Tokióban. 

 13. nap   Tokió  
Reggeli után egy egész napos városnézés során kipróbáljuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően jól szervezett tömegközlekedését.

Ellátogatunk a TV-ből és a filmvászonról jól ismert kereszteződéshez Shibuyában, majd a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol kissé extrémnek mondható divatboltokat, és egyéb fiatalos üzleteket találunk. Megnézzük az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyt, majd tovább megyünk a Tokió üzleti és politikai központjának számító Shinjuku városrészbe.

Szállás Tokióban.

 14. nap   Tokió  
Reggeli után újabb tömegközlekedéses városnézésre indulunk, melynek során ellátogatunk a Tokiói-öbölben mesterségesen kialakított Odaiba szigetére, ahonnan egy másik perspektívából tekinthetünk a városra. Majd Tokió legfelkapottabb elit bevásárló negyedébe, a Ginzába megyünk tovább. Itt néhány háztömbnyi területen szinte a világ valamennyi nagy divattervezőjének üzlete megtalálható. A nap zárásaként Akihabara városrész utcáit fedezzük fel, amiknek főszereplői a modern kütyük és az anime-manga termékek. 

Szállás Tokióban.

 15. nap   Tokió - Dubai  
A szállodában elfogyasztott reggelit követően a mai napon az esti reptérre való indulásig lehetőség nyílik a város egyénileg történő felfedezésére. A kora esti órákban busszal indulunk a tokiói repülőtérre, ahonnan Dubaion keresztül térünk vissza Budapestre.
 

16. nap  Dubai - Budapest  
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

 

Szállás:
  • Szöul (4 éj): Sotetsu Hotels The Splaisir Myeongdong, Seoul
  • Busan (2 éj): Crown Harbor Hotel, Busan
  • Fukuoka (1 éj):  Mitsui Garden Nakasu, Fukuoka
  • Oszaka (3 éj): Resol Trinity, Osaka
  • Tokió (3 éj): Hotel Monterey Ginza , Tokyo
 
Irodánk a szállodák változtatásának jogát fenntartja.

 

Részvételi díj:

    Ár személyenként, egyágyas szobában.  2.040.000 Ft    1.990.000 Ft
    Ár személyenként, kétágyas szobában.  1.890.000 Ft     1.840.000 Ft
    Ár személyenként, háromágyas szobában.  1.840.000 Ft    1.790.000 Ft
Az árak a szoba teljes kihasználtságára vonatkoznak.

A feltüntetett kedvezmények 29 febr. 2024-ig érvényesek.

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest – Szöul és Tokió – Budapest útvonalon 
  • Repülőtéri illetékeket 
  • Kompjegyet Busan – Fukuoka útvonalon 
  • Vonatjegyeket a programban említett útvonalakra 
  • 13 éjszaka szállást középkategóriájú szállodákban, kétágyas, standard szobákban 
  • Reggelit minden nap 
  • 1 ebédet és 1 vacsorát Dél-Koreában, valamint 1 vacsorát Japánban 
  • Transzfereket a városnézések során (privát busszal, illetve tömegközlekedéssel a program szerint) 
  • Magyar nyelvű csoportkísérőt a program időtartama alatt 
  • Városnézést és kirándulást Szöulban, Suwonban, a DMZ-ben, Gyeongjuban, Busanban, Oszakában, Kiotóban, Narában, Ujiban és Tokióban 
  • Kikötői illetéket (Busanban) 
  • A belépőket a programok során 

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • A programban nem szereplő étkezéseket
  • Egyágyas felárat (150.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
  • Sztornó biztosítást
  • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást

A program minimum 15 fő jelentkezés esetén indul!   

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-30 - 2024-10-15 13 éj 2 ágyas szoba Reggeli 1.890.000 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok