Londoni Városlátogatások
repülővel

Részletek

Szolgáltatások

jegyek és túrák egyéni utasoknak

Részletek

Skóciai utazási ajánlatok

Részletek

Nagy-Britannia körutazás
busszal

Részletek

Angliai Utazási Ajánlatok
repülővel

Részletek

Írországi Utazási ajánlatok

Részletek

Sekaiisan - Japán világörökségei nagykörút

Japán, Körutazás Japánban, Körutazás Japánban Útazonosító: 266741
 • Szálláskategória: Program szerint
 • Utazás módja: Repülő
 • Típus: Körutazás

Leírás

Ismerje meg Japán legkülönlegesebb világörökségi helyszíneit 12 napos körutazásunk során, tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében.

Japánnak jelenleg 20 helyszínen, összesen több mint 30 látnivalóját tartják számon az UNESCO Világörökségei között, és ez a lista folyamatosan bővül, hisz a várólistán is tőbb új hely szerepel. Májusi körutazásunk során szeretnénk ezekből minél többet megmutatni utasainknak, legyenek azok több mint négyszáz éve álló kastélyok, buddhista templomok, vagy éppen természeti kincsek, mint a Fuji-hegy.

Útvonal: Oszaka, Uji, Nara, Hiroshima, Miyajima, Himeji, Kiotó, Shirakawago, Takayama, Tokió, Fuji-hegy és Kawaguchiko, Nikko

Tervezett időpont: 2023. május 29 – június 10.
Időtartam: 13 nap / 10 éj

 

Program:

1 . Nap – május 29.
 

Elutazás Budapestről a délutáni órákban az Emirates légitársaság járatán, átszállással Dubaiban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

 

2 . Nap – május 30.
 

A késő délutáni órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer külön busszal a szállodába. Szállás Oszakában.

 

3 . Nap – május 31.
 

Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a korai buddhista építészet egy ékes példáját, a Byodo-in templomot találjuk. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Meglátogatjuk a Todai-ji templomot, melynek hatalmas Buddha-szobra a város jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

 

4 . Nap – június 1.
 

Reggel alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Himejibe, ahol a fehér kócsag néven is ismertté vált Himeji várkastély áll. A kastélyba tett látogatás után busszal és felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest tekintjük meg, mely többek között az Utolsó Szamuráj című film forgatási helyszíneként is szolgált. Vonattal utazunk vissza Oszakába. Szállás Oszakában.

 

5 . Nap – június 2.
 

Az oszakai állomásról ismét szuperexpressz vonattal utazunk Hirosimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Este sinkanszennel utazunk vissza. Szállás Oszakában.

 

6 . Nap – június 3.
 

Egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen Kiotó legszebbnek tartott utcáira, a Higashiyama és Gion negyedekbe tartunk, majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel. Végezetül az egykori Tokugawa sógun rezidenciáját, a Nijo kastélyt tekintjük meg.

Este fakultatív programlehetőség: Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással. A program ára: 59 000 Ft /fő

Szállás Kiotóban.

 

7 . Nap – június 4.
 

Reggeli után vonattal és busszal jutunk el Shirakawagoba. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Innen busszal utazunk tovább Takayamába, a hegyek közt fekvő városkában máig átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú fogadó lesz. A szálloda saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Az éjszakát hagyományos stílusú, tatamis szobában töltjük. Szállás Takayamában.

 

8 . Nap – június 5.
 

Reggel sétát teszünk az óvárosban. Gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Ebéd egyénileg, majd búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk a fővárosba. Szállás Tokióban.

 

9 . Nap – június 6.
 

A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Meiji szentélyhez látogatunk. Szétnézünk a Takeshita utca fiatalos üzleteinek kínálatában, majd a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

 

10 . Nap – június 7.
 

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg (Oshino Hakkai). Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el. Szállás Tokióban.

 

11 . Nap – június 8.
 

Reggeli után szabad program Tokióban.

Fakultatív programlehetőség: Ma a Tokiótól északra fekvő Nikkó városába látogatunk, mely évszázadokon keresztül a buddhista és sintó hegyi zarándoklatok egyik fő célpontja volt. Megtekintjük a híres Toshogu szentélyt, mely az első Tokugawa sógun mauzóleuma is egyben, illetve a Tamozawa császári villát, ami nemrég még a császári család nyári rezidenciájául szolgált. Délután még gyönyörködünk a környék természeti szépségeiben, mint a Kegon vízesés és a Chuzenji tó, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. A program ára: 55 000 Ft /fő. Szállás Tokióban.

 

 

12 . Nap – június 9.
 

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd lehetőség nyílik Tokió egyénileg történő felfedezésére, vagy csatlakozhat fakultatív programunkhoz, melynek során Odaiba mesterséges szigetét keressük fel.

Fakultatív programlehetőség: A program során a Tokiói-öbölben található mesterséges szigetcsoport legnagyobb szigetét, Odaibát keressük fel. Indulás a szállodából tömegközlekedéssel Odaibába, ahol egy séta folyamán felfedezzük a szigetet, melynek erődrendszerét eredetileg 1853-an építette a Tokugava-sógunátus, hogy megvédje Tokiót a tenger felől érkező támadásoktól. Meglátogatjuk a szigeten lévő Miraikant, avagy A Fejlődő Tudomány és Innováció Nemzeti Múzeumát. A program végén egy rövid hajókázás következik, majd visszatérünk tömegközlekedéssel a szállodába. A reptérre indulásig további szabadidő áll rendelkezésre. A program ára: 15.000 Ft/fő

A nap végén transzfer a repülőtérre, ahonnan a késő esti órákban indul a járatunk Dubaion keresztül Budapestre. Hazaérkezés másnap, június 10-én a délutáni órákban Budapestre.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.Szállás:    
 • Oszaka (4 éj): Hearton Hotel Nishiumeda
 • Kiotó (1 éj): New Hankyu Hotel Kyoto
 • Takayama (1 éj): Hoshokaku, Takayama
 • Tokió (4 éj): New Otani Inn Tokyo

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vacsora Kiotóban
59000
Nikkó kirándulás
55000
Odaiba kirándulás
15000


Részvételi díj: 1.395.000 Ft /fő-től
 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Emirates járattal
 • Repülőtéri illetéket
 • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Takayamában
 • Program szerinti közlekedéseket privát busszal
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • A fakultatív programok árát (Vacsora Kiotóban: 59.000 Ft /fő; Nikko kirándulás: 55.000 Ft /fő; Odaiba kirándulás: 15.000 Ft/fő)
 • Egyágyas felárat (200.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Időpontok hamarosan!

Hasonló ajánlatok